High-end recruitmentspecialist voor Intellectual Property

YER Executive is het specialistische label voor het bovenste segment van de arbeidsmarkt. Peter Thissen opereert sinds 2013 binnen intellectual property en heeft bijna een kwart eeuw recruitmentervaring. Er is in Nederland of België geen andere recruitmentconsultant voor wie dit het fulltime specialisme is en Peter is bij velen binnen de sector bekend. Zo goed als alle vacatures voor octrooigemachtigden (in opleiding) en aanpalende beroepen worden vervuld door hetzij werkgevers (45%), hetzij door hem (55%).

Door zijn talige begaafdheid en wetenschappelijke staat van dienst weet hij zich als geen ander te bewegen onder octrooispecialisten. Hij kent de markt van binnenuit, net zoals de markt hem kent. Hij weet hoe hij die ene op de honderd net afgestudeerde technici kan interesseren voor het octrooivak. Gekwalificeerde gemachtigden, patent searchers, patent engineers of paralegals die om zich heen gaan kijken, vertellen hem dat in de regel als eerste. Omdat hij de markt van binnenuit kent, kan hij elke kandidaat benchmarken tegen zijn of haar ‘peers’.

neem contact op

Zeldzaam talent voor iedere organisatie

Peter bemiddelt octrooigemachtigden-in-opleiding, (part qualified) octrooigemachtigden, paralegals/formalities officers, patent searchers en patent engineers.Vast of interim, partnermateriaal of fresh(wo)man, strateeg, ondersteuner of fee-earner. Hij brengt u gegarandeerd in contact met dat zeldzame talent dat uw organisatie vooruit helpt.

Zijn trackrecord is zo divers als de markt zelf. Hij vervult posities in de industrie en in het vrije beroep, bij bedrijven die voor het eerst een octrooideskundige aan gaan nemen en bij de grote portfolio-eigenaren, bij startende zelfstandigen en bij de gevestigde namen. Al een aantal malen was hij betrokken bij de overname van het ene kantoor door het andere.

Waar bestaat de dienstverlening uit?

Bij het aantrekken en bemiddelen van de juiste kandidaat maakt Peter onderscheid tussen twee groepen:

  • Octrooigemachtigden-in-opleiding.

Door zijn langjarige ervaring heeft Peter een uiterst efficiënte, geautomatiseerde werkwijze ontwikkeld die resulteert in een shortlist van tenminste drie kandidaten binnen zes weken vanaf start opdracht.

  • Octrooigemachtigden (part-qualified), formalities officers/paralegals, patent searchers, patent engineers.

Dit type kandidaten is over het algemeen minder mobiel. Het aantrekken van deze specialisten is een kwestie van lange adem. In de regel duurt het gemiddeld vier maanden, voordat een shortlist van tenminste twee kandidaten tot stand is gekomen.

beeld intellectual property

Grootste bereik van de arbeidsmarkt

Voor opdrachtgevers gaat YER Executive door waar anderen stoppen. De uitgebreide executive searchmethode van YER Executive zorgt voor een maximaal bereik van de arbeidsmarkt. Dit betekent dat Peter alle beschikbare kandidaten in beeld heeft, dus niet alleen de (toch al zeldzame) actieve kandidaat, maar ook de passieve of latent zoekende.

Zijn netwerk is dicht en hecht. Hij onderhoudt regelmatig contacten, zodat hij op de hoogte is van ambities en wensen. Hij verzorgt het wervingstraject van a tot en met z en garandeert kwaliteit. Zodat u kunt kiezen uit de beste kandidaten die de markt te bieden heeft.

Inhoudelijke sparringpartner

Voor veel kandidaten is Peter gedurende hun carrière een vertrouwde trusted advisor. Zo staat hij regelmatig in contact met opdrachtgevers die hij bij de start van hun loopbaan begeleid heeft. Hij groeit mee met zijn netwerk en is op verschillende momenten betrokken bij vervolgstappen en teamwijzigingen.

Door zijn jarenlange ervaring en bijscholing op het gebied van IP is hij bekend met de relevante inhoudelijke aspecten van het vakgebied. Daardoor verstaat hij de inhoudelijke ambities van kandidaten en kan hij ze als klankbord adviseren.

 

Bekijk onze Intellectual Property vacatures


Een oplossing voor ieder vraagstuk

Onze consultants denken graag actief mee. Zoekt u als werkgever kortstondige of langdurige ondersteuning? Bent u als kandidaat op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij helpen met bij het volledige traject.

Neem contact op