Deborah Wijlhuizen heeft samen met Annuschka Hartman YER Legal opgezet. Binnen YER Executive is dit het label voor juridische wervingsvraagstukken en bemiddeling voor vaste functies en interim-posities. Ook geeft het team carrièreadvies aan juridische high potentials en biedt het met de nieuwe consulting tak Law.YER een alternatief voor de advocatuur. Op welke manier geeft YER Executive ruimte aan het ondernemende karakter van het team en wat maakt de samenwerking met collega’s zo motiverend?

Veel oog voor ondernemerschap

“Het juridische speelveld onderscheidt zich op een aantal essentiële vlakken van andere sectoren. Wij vinden het belangrijk om onze doelgroep aan te spreken op een manier waarvan wij weten dat dit het meest passend is. Daarom hebben we binnen YER Executive de vrijheid gekregen om YER Legal naar eigen inzicht vorm te geven.” 

“Ons team kent de markt door en door, want wij hebben allen een juridische achtergrond en ervaring in het bedrijfsleven of de advocatuur. Wij begrijpen met welke uitdagingen onze opdrachtgevers en kandidaten te maken hebben en denken inhoudelijk mee. Voor mij persoonlijk geldt dat ik in mijn kracht sta wanneer ik de ruimte krijg om nieuwe ideeën te ontplooien en hiervoor de verantwoordelijkheid draag. Toen YER mij vroeg of ik dit label ‘from scratch’ wilde opbouwen, hoefde ik daarom niet lang na te denken.” 

Autonomie en bewegingsvrijheid

“Dat wij ons dienend opstellen, is niet meer dan logisch, want onze klanten zijn ons enige bestaansrecht. We handelen vanuit hun perspectief en passen onze strategie aan als de situatie daarom vraagt. Ik kom uit een ondernemende familie en deze zienswijze sluit aan bij wat ik van huis uit heb meegekregen: natuurlijk mag je trots zijn op je resultaten, maar uiteindelijk draait het niet om jou, maar om datgene wat je doet voor anderen.” 

Vertrouwensband voor de lange termijn

“Wij zijn gedreven om met ons netwerk een duurzame vertrouwensband op te bouwen. Succesvol zijn op de korte termijn is een momentopname en zegt niet zoveel. Ooit las ik Manual for Climbing Mountains van Paulo Coelho en dat boek heeft me gemotiveerd om de Mont Blanc te beklimmen. De boodschap van Coelho is dat veel mensen enkel de top voor ogen hebben, terwijl het juist veel meerwaarde heeft om onderweg ook stil te staan, te reflecteren en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht. Dan ervaar je dat de natuur enorm overweldigend is en dat maakt bescheiden.” 

“Als je de top van de Mont Blanc bereikt hebt, ben je eigenlijk pas halverwege, want je moet ook nog naar beneden. Als je bewuster in je schoenen staat, haal je meer uit het leven. Dat geldt ook voor werken bij YER Legal. Bij samenwerkingen is onze focus gericht op de lange termijn. De top voor ogen hebben is natuurlijk prima, maar het gaat ook om de weg ernaartoe en wat er daarna gebeurt.” 

Relativeringsvermogen

“Relativeringsvermogen en openheid zijn kenmerken van YER Legal. Het is een voorrecht dat ons team de mogelijkheid krijgt om zo veel verschillende organisaties en businesscases te leren kennen. Dat wij zeer getalenteerde mensen begeleiden en dat bedrijven ons het vertrouwen geven om hun vraagstukken op te lossen, is voor ons het belangrijkste aspect van ons werk.” 

“Naarmate je dit langer doet, krijg je steeds meer kennis en ervaring. Anderen zien jou als een volwaardige partij om mee te reflecteren en op wie een beroep kan worden gedaan. Klanten zeggen vaak dat zij onder de indruk zijn van onze eerlijkheid en de kwaliteit die wij leveren. Ook vinden zij ons werkplezier aanstekelijk. We zijn erg benaderbaar en geven elkaar de ruimte, óók om met elkaar te lachen.” 

Expertise en levenservaring

“Mijn collega’s binnen YER Executive hebben niet alleen veel kennis van hun vakgebied, maar beschikken ook over de nodige levenservaring. Die combinatie is leerzaam, want zo bereik je samen een bepaalde verdieping. Jonge mensen doorzien lang niet alles en begrijpen alle lagen die bij het leven horen nog niet. Naarmate je meer ervaring krijgt, besef je steeds meer dat een langetermijnaanpak en oprechte interesse voor alle partijen uiteindelijk het meeste oplevert.” 

“Binnen de organisatie zijn er veel verschillende specialismes en wij respecteren elkaars expertise. De gelijkwaardigheid is groot en iedereen staat altijd klaar om je te ondersteunen. Dat men zo behulpzaam is en elkaar het succes gunt, vind ik geweldig om te zien.” 

Samen groeien en successen delen

“Samen groeien door kennis en ervaring met elkaar te delen is misschien wel het mooiste wat er is. Eigenlijk is elke keer dat je een uitdaging aangaat ook weer een reis die je samen maakt, een berg die je beklimt. Het geeft voldoening dat er vanuit de organisatie veel vertrouwen is in hoe wij YER Legal ontplooien. Dat wij zo ver gekomen zijn, is geen individuele prestatie maar echt een team effort. Wij danken het succes aan elkaar en genieten ervan dat we dit met zo veel plezier met elkaar kunnen delen. Die bewegingsvrijheid en ruimte voor diversiteit maken dat werken bij YER Executive zo verrijkend is.”


Momenteel zijn wij actief op zoek naar versterking van ons team. Neem vrijblijvend contact op om samen te verkennen wat werken bij YER Legal voor jou kan betekenen: 
06-21134721 annuschkahartman@yer.nl 

Bekijk vacature

Marcel 480x315

Marcel Sparreboom


Marcel pakt alle kansen om zich te ontwikkelen tot de topperformer die hij voor ogen heeft. Voor hem is zijn baan een match made in heaven. Hoe dit precies zit, vertelt hij je hier.

Lees meer

Claudia 480x315

Claudia van der Putte


Voor Claudia is haar functie dé afspiegeling van wie ze is en waar ze voor staat. Dat geeft haar veel energie en ze geniet van haar succes. Ontdek hoe ze haar ambities waarmaakt.

Lees meer

Patrick 480x315

Patrick Luijkx


Patrick heeft de kans gekregen een nieuwe functie te creëren. Hij heeft meegedacht over de invulling en zijn competenties verdiept. Waarom dit zo motiverend is, legt hij hier uit.

Lees meer

Groei met ons mee

Heb jij veel ervaring in de arbeidsbemiddeling? Of ben je een specialist in jouw vakgebied en overweeg je een carrièreswitch? Ben je enthousiast over YER Executive én:

  • Ambitieus
  • Commercieel
  • Ondernemend

Dan gaan we graag met jou in gesprek. Je hoeft hiervoor alleen maar je gegevens in te vullen.

Contact opnemen