Business Case - AkzoNobel (Interim Logistiek Project Manager)

AkzoNobel.png

 

Aanleiding

Door het wegvallen van de logistiek verantwoordelijke en gebrek aan samenwerking met productie, werd ons gevraagd de positie interim in te vullen. Het proces van aanstelling van een vaste positie liep daarnaast. De locatie betrof een BZRO die wordt beschouwd als High Risk, waarbij veiligheid dus zeer hoog op de agenda staat. 

Taak

Aansturing van 16 medewerkers (white and blue colour), verbeteren van de efficiency en samenwerking tussen productie en logistiek. Veiligheid in bloedbanen van alle medewerkers krijgen. Processen stroomlijnen en waar mogelijk kostenbesparingen toepassen.

Oplossing

De interim manager is gestart met het samenbrengen van de diverse teams door mee te lopen in de diverse afdelingen van het gehele proces. Daarnaast heeft hij samen met de betrokken medewerkers verbeterplannen gemaakt (middels Lean SixSigma methodiek) voor de processen in productie en logistiek. Denk hierbij aan materiaalbeschikbaarheid, communicatie en een duidelijke overlegstructuur.

Na aanstelling van de vaste Manager, is de Interim Manager gevraagd nog een periode van zes maanden te blijven, om zich bezig te houden met projecten die aanzienlijke kostenreductie met zich meebrengen. 

Resultaat

  • Vacature is samengevoegd: volledige verantwoordelijkheid over productie en logistiek (costsaving van een formatieplaats)
  • Kostenreductie van minimaal €100.000 op opslag en transport per jaar
  • Aanpassing receptie resulteert in kostenreductie van 3 fte

Projectverantwoordelijke

Tom

Meer informatie? Neem contact op met Tom Coumans, Senior Consultant

Icon bellen +31 0(6) 292 391 61
Icon mailen tomcoumans@yer.nl 
linkedin logo wit 2 LinkedIn profiel
Icon locatie Amsterdam

Neem contact op