Business Case - Technische Multinational

Aanleiding

Onze opdrachtgever, een technische multinational met een omzet van € 10mrd wil in het kader van haar groeistrategie haar dienstverlening uitbreiden met financieringsdienstverlening (o.a. leasing). Zij streeft een zeer concurrerende marktpositie na met als doel haar afnemers maximaal te ondersteunen in haar behoeftes.

De organisatie heeft hiervoor strategiesessies geïnitieerd. Vanuit marktverkenning en analyse is met tot het besluit gekomen een banklicentie aan te vragen in Nederland. Onze opdrachtgever heeft YER de opdracht gegeven om een directeur voor de nieuwe financiële entiteit aan te trekken die enerzijds de aanvraag voor de banklicentie begeleid en daarnaast de nieuwe organisatie vorm zal geven en direct leiding te geven aan 6 regio MD’s.

Oplossing

YER heeft de markt in kaart gebracht van concurrerende organisaties alsmede organisaties die eenzelfde financiële dienstverlening aanbieden. Vervolgens hebben wij kandidaten in kaart gebracht met een relevant kennis en ervaringsprofiel.

YER heeft een integrale arbeidsmarktcampagne welke gepubliceerd is in relevante media en tevens banners geplaatst op de social media profielen van de beoogde doelgroep. Daarnaast zijn wij gestart met het proactief benaderen van beoogde kandidaten.

Resultaat

Binnen 4 weken heeft YER een shortlist gepresenteerd van 6 kandidaten afkomstig uit een longlist van 75 personen afkomstig uit diverse landen waaronder Nederland. In de shortlist was tevens een kandidaat opgenomen die door de opdrachtgever zelf is aangedragen. Op basis van onze bevindingen heeft de opdrachtgever 4 kandidaten uitgenodigd. De opdrachtgever heeft uiteindelijk voor de kandidaat gekozen met ruime internationale leidinggevende ervaring binnen het speelveld van maatwerk financieringsconstructies, ervaring had vanuit het werken met een banklicentie en ervaring had met het opbouwen en de groei versnellen van bedrijfsactiviteiten.

Projectverantwoordelijke

Tom

Meer informatie? Neem contact op met Tom Coumans, Senior Consultant

Icon bellen +31 0(6) 292 391 61
Icon mailen tomcoumans@yer.nl 
linkedin logo wit 2 LinkedIn profiel
Icon locatie Amsterdam

Neem contact op