Het effectief aantrekken en aanstellen van de juiste kandidaat

Professionele werving en selectie – ook wel recruitment genoemd - is zeer belangrijk voor de continuïteit van een organisatie. Maar wat betekent werving en selectie nu precies en wat kan een recruitmentbureau voor u betekenen? 

Werving en selectie gaat over het bereiken en van geschikte professionals. Deze worden hierna bemiddeld bij ondernemingen of organisaties. Een recruiter is de verbindende factor tussen opdrachtgever en kandidaat en is als externe bemiddelaar betrokken bij het gehele proces. Werving-en-selectiebureaus fungeren als sparringpartner en geven deskundig advies over het vinden van de juiste match. 

Het vervullen van een vacature is vrijwel altijd een tijdrovend proces en vraagt veel expertise van de arbeidsmarkt. Daarom schakelen organisaties vaak een werving-en-selectiebureau in. Zo geven ze die zorg uit handen en bovendien kunnen ze er zeker van zijn dat het bureau hen kandidaten met het beste profiel voorstelt. Vervolgens bepaalt de opdrachtgever welke professional het meest geschikt is en die komt in vaste of tijdelijke dienst. 

Met het uitbesteden van werving en selectie aan een recruitmentbureau bespaart u tijd en kosten, zodat u de focus volledig op de business houdt. Zo dragen recruiters bij aan uw succes en helpen ze professionals met een nieuwe stap in hun carrière.

Lees verder:


Stockfoto-1-267x590.jpg

Hoe werkt een werving en selectieprocedure?

Wilt u samen met een recruitmentbureau aan de slag om de juiste kandidaat te vinden, dan is het tijd om de werving-en-selectieprocedure te starten. Hoe werkt dit precies en hoe ziet het stappenplan eruit? 

Tijdens de eerste kennismaking gaat u met de recruitment consultant in gesprek over de invulling van de vacature en de specifieke wensen. De consultant adviseert hierbij hoe de beoogde kandidatendoelgroep zich kenmerkt. Welke interessegebieden, drijfveren pullfactoren heeft hij? Vervolgens ontvangt u een voorstel op maat. Dit kan bijvoorbeeld een businesscase zijn, waarin het wervingsvraagstuk zorgvuldig is uitgewerkt. 

Op basis van een gedetailleerd functie-en competentieprofiel stelt het recruitmentbureau vervolgens de vacature op. Ook kiest het de juiste wervingsinstrumenten voor het beste resultaat. Het doel is om met een integrale mix van media, search en een krachtig netwerk niet alleen de actieve, maar ook de latente en passieve kandidaten te bereiken. 

De volgende fase bestaat uit het beoordelen van de cv’s, het interviewen van de kandidaten en het doen van een referentiecheck. Naast het voeren van sollicitatiegesprekken kan de recruiter ook assessments laten afnemen. De kandidaten die het beste aan het functieprofiel voldoen, worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Als er een match is, begeleidt het werving-en-selectiebureau de indiensttreding en geeft het feedback aan de overige sollicitanten. 

Tijdens het gehele proces heeft u inzicht in de voortgang: vanaf de uitgebreide intake tot en met de evaluatie na indiensttreding.

Lees verder:

  • Wat zijn de voordelen van werving en selectie?
  • Neem direct contact op over wervingsvraagstuk.

Stockfoto-2-267x590.jpg
Stockfoto-1-910x240.jpg

Wat zijn de voordelen van werving en selectie?

Het uitbesteden van werving en selectie biedt veel voordelen. De belangrijkste redenen om samen te werken met een recruitmentbureau zijn: 

  • U bespaart op tijd en kosten, omdat u niet zelf hoeft te werven.
  • De investering is overzichtelijk met een fee rond de 25% van een bruto jaarsalaris.
  • U krijgt snel en eenvoudig contact met geschikte kandidaten.
  • De recruiter selecteert de cv’s voor en geeft heldere feedback over de kandidaten.
  • Geschikte kandidaten komen direct in dienst.
  • U profiteert van de ervaring en het grote netwerk van het werving-en-selectiebureau.
  • Grote zichtbaarheid bij de doelgroep middels mediacampagnes. 

YER Executive richt zich exclusief op specialistische hbo- en wo-functies, en management- en directieposities. Ook zijn onze consultants gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Deze combinatie maakt ons voor u de ideale businesspartner. 

Zo heeft Veritas Petroleum Services (VPS) ons ingeschakeld voor het vervullen van een schaars profiel. Het ging om een keypositie met kennis van data & analytics in de scheepvaart. Ook moest de kandidaat op strategisch en tactisch niveau kunnen schakelen. Alhoewel de arbeidsmarkt krap was, heeft onze consultant de functie op korte termijn succesvol kunnen invullen. Dat had meteen een positief effect op de groeidoelstellingen. 

Of neem de case van fondsbeheerder Polestar Capital. Voor het uitbreiden van het investeringsteam heeft YER Executive een traject uitgezet voor investeringsprofessionals met een breed profiel. Na een zeer geslaagde wervingscampagne zijn er maar liefst vier nieuwe collega’s aangesteld.