Het effectief aantrekken en aanstellen van de juiste kandidaat

Professionele werving en selectie – ook wel recruitment genoemd - is van groot belang voor de continuïteit van een organisatie. Maar wat betekent werving en selectie nu precies en wat kan een recruitmentbureau voor u betekenen?

Werving en selectie gaat over het bereiken en aantrekken van geschikte professionals. Deze worden hierna bemiddeld bij ondernemingen of organisaties. Een recruiter is als externe bemiddelaar betrokken bij dit gehele proces en is de verbindende factor tussen onderneming en kandidaat. Werving-en-selectiebureaus fungeren als sparringpartner voor bedrijven en geven deskundig advies over het vinden van de juiste match.

Het vervullen van een vacature is vrijwel altijd een tijdrovend proces en vraagt veel expertise over de arbeidsmarkt. Daarom schakelen organisaties vaak een werving-en-selectiebureau in; het geeft zorgen uit handen, door de zekerheid dat de best passende kandidaten worden gevonden. Vervolgens bepaalt de opdrachtgever welke professional het meest geschikt is en wordt deze in vaste of tijdelijke dienst aangenomen.

Met het uitbesteden van werving en selectie aan een recruitmentbureau bespaart u tijd en kosten, zodat u de focus volledig op de business houdt. Zo helpen recruiters professionals met een nieuwe stap in hun carrière en dragen ze actief bij aan uw succes.

Lees verder:


Stockfoto-3-910x240.jpg

Hoe werkt een werving-en-selectieprocedure?

Als u samen met een recruitmentbureau aan de slag wilt om de juiste kandidaat te vinden, dan is het tijd om de werving-en-selectieprocedure te starten. Hoe werkt dit precies en hoe ziet het stappenplan eruit?

Tijdens de eerste kennismaking gaat u met de recruitment consultant in gesprek over de invulling van de vacature en uw specifieke wensen. De consultant adviseert hierbij hoe de beoogde kandidatendoelgroep zich kenmerkt. Welke interessegebieden, drijfveren en pullfactoren heeft deze? Vervolgens ontvangt u een voorstel op maat. Dit kan bijvoorbeeld een businesscase zijn, waarin het wervingsvraagstuk zorgvuldig is uitgewerkt.

Op basis van een gedetailleerd functie- en competentieprofiel stelt het recruitmentbureau vervolgens de vacature op. Ook kiest het de juiste wervingsinstrumenten voor het beste resultaat. Het doel is om met een integrale mix van media, search en een krachtig netwerk niet alleen de actieve, maar ook de latente en passieve kandidaten te bereiken.

De volgende fase bestaat uit het beoordelen van de cv’s, het interviewen van de kandidaten en het doen van een referentiecheck. Naast het voeren van sollicitatiegesprekken kan de recruiter ook assessments laten afnemen. De kandidaten die het beste aan het functieprofiel voldoen worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Als er een match is, begeleidt het werving-en-selectiebureau de indiensttreding en geeft feedback aan de overige sollicitanten.

Tijdens het gehele proces heeft u inzicht in de voortgang; vanaf de uitgebreide intake tot en met de evaluatie na indiensttreding.

Lees verder:

  • Wat zijn de voordelen van werving en selectie?
  • Neem direct contact op over wervingsvraagstuk.

Stockfoto-1-910x240.jpg

Wat zijn de voordelen van werving en selectie?

Het uitbesteden van werving en selectie biedt veel voordelen. De belangrijkste redenen om samen te werken met een recruitmentbureau zijn:  

  • U bespaart op tijd en kosten, omdat u niet zelf hoeft te werven
  • De investering is overzichtelijk met een fee rond de 25% van een bruto jaarsalaris
  • U krijgt snel en eenvoudig contact met geschikte kandidaten
  • De recruiter selecteert de cv’s voor en geeft heldere feedback over de kandidaten
  • Geschikte kandidaten komen direct in dienst
  • U profiteert van de ervaring en het grote netwerk van het werving-en-selectiebureau
  • Grote zichtbaarheid bij de doelgroep middels mediacampagnes  

YER Executive richt zich specifiek op specialistische hbo- en wo-functies, alsmede management- en directieposities. Daarnaast zijn onze consultants gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Deze combinatie maakt ons voor u de ideale businesspartner.  

Zo heeft Veritas Petroleum Services (VPS) ons ingeschakeld voor het vervullen van een schaars profiel. Het ging om een keypositie met kennis van data & analytics in de scheepvaart. Ook moest de kandidaat op strategisch en tactisch niveau kunnen schakelen. Hoewel de arbeidsmarkt krap was, heeft onze consultant de functie binnen korte termijn succesvol kunnen invullen. Dat had direct een positief effect op de groeidoelstellingen.  

Of neem de case van fondsbeheerder Polestar Capital. Voor het uitbreiden van het investeringsteam heeft YER Executive een traject uitgezet voor investeringsprofessionals met een breed profiel. Na een zeer geslaagde wervingscampagne zijn er maar liefst vier nieuwe collega’s aangesteld.


Een oplossing voor ieder vraagstuk

Onze consultants denken actief met u mee voor een optimale ondersteuning. Of deze nu kortstondig of voor een langere periode is; voor elke opdracht stellen wij een gedegen businesscase op. Hiermee vindt YER Executive snel de geschikte kandidaat voor u, terwijl u zich focust op andere zaken.

Neem contact op