Het deskundige antwoord op uw capaciteitsprobleem 

Interim-management is een tijdelijke oplossing voor organisaties die te maken hebben met een capaciteitsprobleem. Een overgangsperiode of een directe vervanging - bijvoorbeeld door groei, ontslag of ziekte - zijn de meest voorkomende situaties om een interim-manager aan te trekken. Ook komt het voor dat bedrijven bij een reorganisatie een externe leidinggevende als specialist inzetten. 

De interim-manager versterkt een organisatie met specialistische vakkennis en adviseert bij het maken van strategische keuzes. Bedrijven schakelen deze expert niet alleen in voor het uitvoeren van specifieke managementtaken, maar ook voor het overnemen van de dagelijkse leiding over een afdeling, project of zelfs de gehele organisatie. 

De aard van interim-managementwerkzaamheden varieert enorm en hangt samen met de reden van werving en de benodigde expertise. Zo kan het takenpakket onder andere bestaan uit:

 • Het aansturen en ondersteunen van een team bij tijdelijke of periodieke projecten.
 • Het verstrekken van advies aan de leden van het managementteam op basis van analyse en onderzoek.
 • Het opzetten, begeleiden en implementeren van nieuwe systemen, beleidslijnen of afdelingen.
 • Het uitvoeren van crisis-, change- of overbruggingsmanagement.
 • Het op korte termijn vergroten van kennis op een bepaalde afdeling of binnen de organisatie als geheel. 

Continuïteit is uiterst belangrijk voor een organisatie. Als er onverwachte situaties optreden dan biedt interim-management een waardevolle en op maat gemaakte oplossing.

Lees verder:


Stockfoto-2-910x240.jpg

Waarom kiezen voor een interim-manager?

Wilt u een speciaal project opstarten, verwacht u een piekperiode of heeft u een professionele overbrugging nodig in uw team? De redenen om voor interim-management te kiezen zijn divers.

Vaak is er sprake van een acute situatie waarin u een externe deskundige nodig heeft om de continuïteit van uw organisatie te garanderen. Zo kan een interim-manager u ondersteunen bij: 

  • Piekmomenten door een toenemende vraag, een overname of fusie, de introductie van een nieuw product, de start van een speciaal programma of nieuwe regelgeving.
  • Een overbrugging in uw team vanwege een promotie, een non-actiefstelling, langdurige ziekte, zwangerschapsverlof of een vacature die langer openstaat dan verwacht.
  • Het begeleiden van een reorganisatie, ingrijpende veranderingen of verregaande maatregelen.
  • Het op korte termijn vergroten van kennis op een afdeling of binnen de gehele organisatie. 

Samen met de interim-manager bepaalt u het takenpakket, de doelstellingen en het tijdspad. Ook spreekt u een vast aantal uren en het tarief af. Afhankelijk van kennis, ervaring en marktwerking ligt het uurtarief doorgaans tussen de € 100,- en € 250,- (excl. btw). 

De interim-manager is snel beschikbaar en heeft veel ervaring binnen het betreffende werkgebied. Ook bekijkt deze expert uw organisatie met een open en frisse blik. Vanwege het ontbreken van een voorgeschiedenis met het bedrijf gaat het nemen van impopulaire beslissingen hem of haar gemakkelijk af.

Heeft u dus tijdelijk een ervaren specialist nodig voor een leidinggevende positie dan kan een interim-manager uw organisatie een boost geven.

Lees verder:


Stockfoto-1-910x240.jpg

Voor welke vakgebieden bestaat er interim-management?

Interim-management is breed in te zetten binnen een organisatie. Vrijwel alle vakgebieden en afdelingen van een bedrijf komen in aanmerking. Of het nu gaat om een tijdelijke marketingmanager, een CFO of een algemeen directeur, in alle gevallen is een interim-manager de ervaren specialist die bijdraagt aan de continuïteit van uw bedrijf.  

YER Executive biedt in heel Nederland interim-oplossingen voor ieder vakgebied. Onze ervaren recruitmentconsultants richten zich exclusief op hoogopgeleide specialisten en management- en directieleden. Ook beschikken ze over een groot netwerk en hebben ze een diepgaande kennis van de markt. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in verschillende disciplines, zodat ze voor u als werkgever de ideale businesspartner zijn.  

Onze consultants werven en selecteren interim-managers voor de volgende vakgebieden:

 • Finance & Risk
 • Legal, Regulatory & Compliance
 • Supply Chain & Operations
 • Sales, Marketing & Communications
 • Human Resources
 • Technology
 • Manufacturing
 • Real Estate
 • Sustainability
 • General Management 

YER Executive denkt graag met u mee over de beste interim-oplossing voor uw organisatie. We zijn vaste partner van diverse nationale én internationale organisaties en zijn benieuwd wat we voor u kunnen betekenen.  

Wilt u weten welke interim-functies YER Executive momenteel in portefeuille heeft? Bekijk dan het vacatureoverzicht. Heeft u vragen of bent u op zoek naar een specifieke functie, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


Een oplossing voor ieder vraagstuk

Voor een optimale ondersteuning denken onze recruitmentconsultants actief met u mee. Of het nu gaat om een vaste positie of een interim-opdracht, wij bieden altijd een gedegen businesscase op maat. Met onze geavanceerde wervingsstrategie selecteren we snel de beste kandidaten uit de markt. Wij verzorgen het wervingstraject van a tot z, zodat u zich kunt blijven focussen op uw organisatie.

Neem contact op