6 vragen over werken als consultant bij YER Executive

1. Wat houdt de functie Consultant Vastgoed, Bouw & Infra bij YER Executive precies in?

“We werken als 360-graden-consultants, wat bij YER Executive inhoudt dat je verantwoordelijk bent voor acquisitie – nieuwe opdrachten en jobs binnenhalen – maar ook voor het hele werving-en-selectieproces, tot en met het begeleiden van de kandidaat naar het tekenen van een arbeidsovereenkomst. Dus eigenlijk zie je alle facetten die binnen recruitment vallen terug in ons werk.”

2. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Lachend; “Er is niks gemiddeld aan een werkdag, en dat maakt het erg leuk. Je stelt bijvoorbeeld functieprofielen op en ondertussen krijg je een opdracht binnen waarvoor je een overeenkomst opstelt. Idealiter wordt er ook nog een procedure afgerond en help je een kandidaat aan een mooie vervolgstap, dat is natuurlijk ’t állerleukst. De ene dag begin je op kantoor, de andere juist bij een klantafspraak buiten de deur - soms wel drie op een dag. Je hebt daarnaast interviews met kandidaten, want we nodigen ze altijd face to face uit. We hebben negen vestigingen door ’t land, en je kunt van allemaal gebruikmaken óf buiten de deur afspreken als dat nodig is.”

"Doelgerichtheid, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen zijn van belang om nieuwe opdrachten binnen te halen.”

3. Over welke eigenschappen moet een consultant Vastgoed, Bouw & Infra bij YER Executive beschikken?

“Succes boeken hoort bij ons werk. Die ambitie moet je hebben. Daarnaast is een aantal jaar ervaring als consultant nodig, omdat we ‘zware’ kandidaten adviseren. Ondernemerschap is ook belangrijk, want er is heel veel ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en die vrijheid moet je kunnen pakken. Doelgerichtheid, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen zijn van belang om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ook moet je commercieel gedreven zijn, de juiste energie hebben en er met z’n allen voor willen gáán.”

 

Zeiluitje met collega’s

"Je leert veel over mensen, hun motivaties en de typen organisaties waar ze werken, waardoor je steeds beter inschat wat echt bij ze past."

4. Je bemiddelt doorgaans personen op hoog niveau, voor zéér verantwoordelijke functies. Op welke zaken moet je extra letten bij deze doelgroep?

“Je moet inhoudelijk weten waar je het over hebt, zowel richting de kandidaat als de opdrachtgever. Niet tot in de allerkleinste details - dat is ons werk niet – maar je dient wél specialist te zijn binnen je vakgebied, of dit willen worden. Neem daarnaast tijd om de huidige bedrijfscultuur van een kandidaat te bestuderen. Door hiermee rekening te houden kun je mensen namelijk overtuigen om over te stappen naar die nieuwe baan; je hebt wat leukers voor hem of haar!”

Jouw collegas bij YER Executive

5. Welke dingen heb je geleerd van de high-level kandidaten die je bemiddelt?

“Kandidaten praten erg graag over hun werk, ze vertellen graag over zichzelf en dat vind ik erg interessant. Je leert veel over mensen, hun motivaties en de typen organisaties waar ze werken, waardoor je steeds beter inschat wat echt bij ze past. Vastgoedbeleggers zijn vaak wat meer corporate, dus moet je door de juiste vragen te stellen inschatten of een kandidaat daar wel tussen past. Ook bij bedrijven met een hoofdkantoor in het buitenland gelden wat strakkere stramienen. Je hebt aan de andere kant ook kleinere particuliere beleggers in Nederland, waar weer een heel ander type mens bij past en bij een aannemer horen wéér hele andere types.”

"Extra snel schakelen om alle posities te vervullen en verdere vertraging voor onze opdrachtgevers te voorkomen; our time to shine!”

6. Met welke uitdagingen heeft de sector Vastgoed, Bouw & Infra momenteel te maken?

“De stikstof- en PFAS-crises. Zéker als het gaat om bouwprojecten, maar ook voor de infrasector zijn dit grote thema’s. Bij veel projecten is het spannend. Gaan ze nog door en kan de ontwikkelaar wel nieuwe opdrachten aannemen en ontwikkelen? Veel plannen staan momenteel on hold. Als straks bekend wordt dat deze projecten doorgaan, zullen we bij YER Executive éxtra snel moeten schakelen om alle posities te vervullen en verdere vertraging voor onze opdrachtgevers te voorkomen; our time to shine!”

Successen vier je samen!

Is het jouw time to shine? Solliciteer!

Solliciteer nu