Zo maak je carrière in consultancy

Paul Musegaas is partner bij Volt Strategy (voorheen Strategy Development Partners) in Den Haag. Dit is een dynamische organisatie met een platte structuur waar hij zich als een vis in het water voelt. We zijn benieuwd hoe YER Executive hem geholpen heeft bij het vinden van deze functie. En wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een rol als strategie consultant?

Het personeel van Strategy Consulting

7 vragen over het carrièrepad van Paul Musegaas

1. Wat doet Volt Strategy precies?

“Wij ondersteunen het management van grote bedrijven bij complexe vraagstukken, zoals het in kaart brengen van groeikansen en het aanboren van nieuwe markten. Ook zijn verduurzamen en het vergroten van de efficiency belangrijke thema’s. Ons team geeft innovatieve concepten vorm en schept zo nieuwe perspectieven voor de toekomst. Kortom, samen met onze cliënten zetten wij de strategische koers uit.”

“Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij belangrijk. De winstmarge vergroten voor aandeelhouders is natuurlijk een belangrijke doelstelling, maar het geeft ook veel voldoening als je project een positieve impact heeft op de maatschappij.”

2. Wat is je achtergrond?

“Na het behalen van mijn master ging ik aan de slag bij een Spaans ruimtevaartbedrijf. Ik kwam er toen achter dat ik een bredere rol ambieerde, waarbij veel teamwerk kwam kijken. Strategy consulting kwam al snel in beeld als volgende stap. De analytische werkzaamheden in combinatie met de afwisseling van steeds nieuwe cliënten spraken mij enorm aan. Als strategie consultant werk je altijd met kleine teams aan een duidelijk doel.”

“Annemarie was echter vasthoudend en overtuigde me dat ik beslist moest gaan praten bij Volt Strategy.”

“Strategy consulting lijkt iets heel anders dan Lucht & Ruimtevaarttechniek, maar dat is slechts schijn. Omdat er geen gerichte studie voor bestaat, richt de werving zich met name op opleidingen met een sterk analytische component. Ons team bestaat bijvoorbeeld uit mensen met allemaal verschillende achtergronden. De grote gemeenschappelijk deler is ons analytische denkvermogen.”

3. Hoe is het traject met YER Executive verlopen?

“Eerlijk gezegd had ik al zes of zeven partijen leren kennen en ik had geen interesse om opnieuw ergens geïntroduceerd te worden. Toen ik gebeld werd door het team van consultant Annemarie Bosch was ik dan ook afhoudend. Annemarie was echter vasthoudend en overtuigde me dat ik beslist moest gaan praten bij Volt Strategy. Gelukkig maar, anders was ik nooit op mijn huidige plek terechtgekomen.”

“Ik heb veel aan haar begeleiding gehad. Ze was een goede sparringpartner en we bespraken ieder interview steeds uitgebreid voor om een goede focus te bepalen. Ook reflecteerden we achteraf, zodat ik mijn ervaringen in een breder perspectief kon plaatsen.”

“Ze was een goede sparringpartner en we bespraken ieder interview steeds uitgebreid voor om een goede focus te bepalen.”

“Bovendien waren de oefencases ter voorbereiding op de interviews leerzaam. Binnen YER Executive kreeg ik heldere feedback van iemand die bekend was met de grote strategiepartijen. Dat was heel verrijkend. Van vrienden die ook net aan het starten zijn kan je dat soort terugkoppeling natuurlijk niet verwachten. Toen ik de lastige keuze moest maken tussen het aanbod van Volt Strategy en BCG sprak die laatste mij op diverse vlakken meer aan.”

Vergadering Strategy consulting
Volt Strategy

4. Waarom heb je voor Volt Strategy gekozen?

“Ik voelde me direct thuis bij de cultuur van deze organisatie waar alles draait om samenwerken en het stimuleren van talent. Uitgebalanceerd teamwerk is de basis voor ons succes.”

“Daarnaast zien wij persoonlijke ontwikkeling als maatwerk. Bij grote organisaties is het standaard om elke twee à drie jaar een nieuwe stap te zetten. Bij ons kun je, als je daaraan toe bent, juist sneller groeien. De partners zijn betrokken bij de projecten en werken fulltime mee. We motiveren elkaar, zodat we ieders talenten optimaal kunnen benutten.”

“Ook hechten we veel waarde aan een goede work-lifebalans. Als de deadline bijvoorbeeld nadert, gaat het erom dat je slimmer gaat werken. Harder werken is zelden de oplossing. Onze activiteiten zijn voor een groot deel creatief en van veel uren maken, word je nu eenmaal niet inventiever. Het is voor mij belangrijk iedere avond thuis te eten en meermaals per jaar mijn passie voor buitensport, zoals skiën en klimmen in de bergen, te kunnen uitleven. Hoe meer ruimte ik krijg om privé goed op te laden, des te productiever ik ben in mijn werk.”

"Hoe meer ruimte ik krijg om privé goed op te laden, des te productiever ik ben in mijn werk.”

5. Welke eigenschappen heb je nodig om dit werk goed te kunnen doen?

“Naast het hebben van de genoemde analytische vaardigheden moet je je als strategie consultant goed kunnen inleven in de cliënt. Het gaat erom dat je complexe problemen snel doorgrondt en terugbrengt tot de essentie. Vervolgens ga je op zoek naar een innovatieve en pragmatische strategie die jouw opdrachtgever direct kan implementeren.”

“Stevig in je schoenen staan is een andere kwaliteit. Bij de start van een project heb je wel eens te maken met mensen die zeggen: 'Wat weet jij daar nou van? Ik doe dit al 30 jaar.' Zelfvertrouwen helpt je dan om toch goed samen te werken.”

“Anderzijds is je kwetsbaar durven opstellen óók belangrijk. Zeker aan het begin van een project zijn er altijd dingen die je nog niet weet. Als jij ergens mee vastloopt en je geeft het door aan een collega die er wél mee verder kan, dan haal je het beste uit je team. Dat is in ieders belang en uiteindelijk de kern van ons succes.”

6. Waar haal je je inspiratie uit?

“De zoektocht naar kansen en uitdagingen voor cliënten vind ik interessant. We betreden steeds een onontgonnen terrein en de uitkomst is onzeker. Als je dan een jaar later ziet dat alle bevindingen een zichtbaar effect hebben op de samenleving, dan is dat zéér inspirerend.”

“Kijk verder dan de naam van een organisatie, want het gaat uiteindelijk om de persoonlijke klik.”  

“Zo adviseerden we een cliënt om nieuwe ov-verbindingen voor woon-werkverkeer aan te leggen. Er was veel meer vraag naar dan verwacht en je zag de uitwerking direct terug op straat. Een groot succes dus.”

7. Wat adviseer jij aan mensen die een volgende stap willen maken in hun carrière?

“De beste versie van jezelf word je alleen als je dicht bij jezelf blijft. Je hebt ook altijd meer aan een mentor die echt bij je betrokken is, dan aan zomaar een training. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is essentieel om talenten tot bloei te laten komen.”

“Kijk verder dan de naam van een organisatie, want het gaat uiteindelijk om de persoonlijke klik. Achteraf ben ik echter blij dat ik voor Volt Strategy heb gekozen. Nu heb ik zowel op professioneel als persoonlijk vlak meer bereikt.”

Aan het werk als Strategy Consultant
Volt Strategy

Ook werken bij Volt Strategy of andere organisaties?

Mail naar info@yerexecutive.com of bel ons direct op 020 - 711 51 27 en vraag naar Tom Coumans of Vincent Lee (Management YER Executive).

Neem contact op