Fit de crisis door met vitaliteitsmanagement

“Een gezonde geest in een gezond lichaam.” Dit beroemde citaat van de Romeinse dichter Juvenalis is actueler dan ooit. Investeren in de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers was al een trend binnen grote organisaties, maar door de coronacrisis heeft het aan urgentie gewonnen. Wat is vitaliteitsmanagement precies en hoe laat je het voor je werken?

Met vitaliteitsmanagement stimuleer je medewerkers om bewuster te zijn van hun leefstijl en stil te staan bij de gezondheidsaspecten die hun welzijn beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan voeding, beweging, het slaappatroon en de mentale gesteldheid. De vitaliteitsmanager, ook wel vitality manager genoemd, helpt werknemers om gezonder, energieker en productiever te leven. Zonder te pushen overigens, want dwang werkt alleen maar averechts. Je bereikt al veel door als management het voortouw te nemen en je mensen aan te moedigen. Immers, goed voorbeeld doet goed volgen.

De invulling van het vitaliteitsbeleid verschilt per bedrijf en organisatie. Over het algemeen maken de vitality manager en de leidinggevenden een grondige analyse van de bestaande situatie. Die koppelen ze aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten en zo ontstaat een uitgekristalliseerd plan de campagne. Daarbij houdt men uiteraard rekening met de specifieke bedrijfscultuur in de betreffende onderneming.

Als je collega’s zich fysiek gezonder voelen en meer ontspannen zijn, neemt hun werkplezier toe. 

Een krachtige vitaliteitsstrategie versterkt de mensen en vergroot de wendbaarheid van de organisatie. Als je collega’s zich fysiek gezonder voelen en meer ontspannen zijn, neemt hun werkplezier toe. Men is simpelweg gemotiveerder en er ontstaat een positieve vibe. Dit werkt door op de kwaliteit van de prestaties en de kans is groot dat het aantal ziekmeldingen gestaag afneemt. Ook buiten je organisatie blijft dit niet onopgemerkt. Niet raar opkijken als je bedrijf extra aantrekkelijk wordt voor nieuwe medewerkers en andere ondernemingen graag een samenwerking met je aangaan.

Hoe zet je mensen met zachte hand aan tot het maken van gezonde keuzes? De eerste stappen zijn eenvoudig. Je kunt je medewerkers verleiden met gezonde lunches en gratis fruit als tussendoortje. Of waarom zouden ze niet wat vaker de trap nemen in plaats van altijd maar de lift? Ook door wandelsessies te houden en zit-sta-bureaus te plaatsen stimuleer je je team om meer in beweging te komen. Sommige bedrijven verzorgen zelfs complete bootcamps of yoga- en mindfulness-sessies vanuit het kantoor.

iStock-1181366400

Nu het thuiswerken door de coronacrisis een vlucht heeft genomen, zijn er genoeg mogelijkheden om werknemers op afstand te stimuleren een gezonde leefstijl aan te houden. Denk aan digitale workshops of het geven van tips en adviezen via het intranet. Werkt iemand langdurig vanuit huis en is de werkplek niet optimaal, dan is het een idee om ergonomisch kantoormeubilair naar de thuiswerkplek te verhuizen. Daarnaast kun je medewerkers een verrassingspakket sturen met bijvoorbeeld tools voor fitnessoefeningen, een overzicht van fiets- en wandelroutes in de buurt of een kookboekje met gezonde snacksuggesties en recepten.

Aangenaam gevolg is dat creativiteit floreert en de productiviteit toeneemt, wat uiteraard goed is voor de resultaten.

Het zal niemand verbazen dat deze tijd vraagt om extra aandacht voor mentale ondersteuning. De verwachting is dat dit nog wel even zo zal blijven. Als werkgever kun je een luisterend oor bieden en antwoord geven op kwesties die bij je medewerkers spelen. Zo verlaag je eventuele stress en bouw je veel goodwill op. Ook thema’s als hoe scheid je werk en privé kun je bespreekbaar maken met, bijvoorbeeld, virtuele workshops.

Het doel van vitaliteitsmanagement is om een organisatie vol energieke en gemotiveerde medewerkers neer te zetten. Met een gezonde bedrijfscultuur vergroot je het werkgeluk en de betrokkenheid van je collega’s. Aangenaam gevolg is dat creativiteit floreert en de productiviteit toeneemt, wat uiteraard goed is voor de resultaten. Kortom, iedereen wordt beter van een heldere vitaliteitsstrategie. Een ontegenzeggelijke win-winsituatie.

Lees ook: 

Deel dit met mijn netwerk: