GEA Group - Werving en selectie voor de technische sector

GEA is een van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerking en een breed scala van andere industrieën. De globale groep is gespecialiseerd in de productie van machines, installaties, alsook procestechnologie en componenten. In Nederland is GEA markt- en technologieleider in de sectoren waarin het bedrijf actief is, waaronder de markt die zich richt op de centrifugale scheidingstechniek.

GEA desktop 2

Wervingsvraagstuk

GEA opereert in een technische en complexe sector. Op het moment dat de wervingsbehoefte ontstond, was de markt van de centrifugale scheidingstechniek redelijk stabiel. Desondanks stagneerde de sales binnen de organisatie, terwijl er binnen het afzetgebied voldoende groeipotentie aanwezig was. Door de diversiteit en complexiteit van de bedrijfstak was de toenmalige organisatiestructuur niet meer passend. Om mee te kunnen bewegen met de markt moest deze structuur worden aangepast.

Na het vertrek van de commercieel manager schakelde GEA consultant Rob Engels van YER Executive in voor de werving van  een nieuwe manager. De beoogde kandidaat moest zowel over specifieke vakinhoudelijke kennis beschikken als commerciële vaardigheden hebben. De harde criteria waren drieledig:

  1. ervaring met CAPEX – een investeringsproduct;
  2. bekendheid met technologische producten;
  3. kennis van de technologie op het gebied van de verwerking van vloeistoffen.

Aangezien de organisatie in transitie zat, was het de wens een externe kandidaat aan te trekken die met een frisse blik naar de processen zou kijken.

Gehanteerde aanpak

Voor een maximaal bereik van de arbeidsmarkt en het triggeren van de juiste doelgroep heeft Rob Engels de volgende wervingsstrategie toegepast:

  • optimalisatie functieprofiel en wervingstekst;
  • selectie van specifieke printmedia en online kanalen;
  • opzetten van gerichte TargetAd-campagne;
  • opleveren shortlist met kandidaten die geselecteerd zijn op basis van specifieke competenties en onderscheidende softskills.

Resultaat

Om goed aan te sluiten op het gevraagde profiel en de transitie waarin het bedrijf zat, selecteerde Rob Engels niet alleen op de harde eisen, maar liet hij ook de softskills meewegen. Uiteindelijk introduceerde hij een kandidaat, die veel ervaring had op het gebied van technologie en op het commerciële vlak zeer sterk was. Deze persoon pakte snel en succesvol de verbeterpunten binnen de organisatie aan. YER Executive’s onderscheidende manier van werven – op basis van softskills - heeft GEA aangenaam verrast.

Het resultaat van deze samenwerking is dat YER Executive al meerdere kandidaten heeft geworven voor uiteenlopende functies. Deze personen zijn allemaal geselecteerd op basis van unieke competenties en vaardigheden. De aanpak van YER Executive krijg veel vertrouwen van GEA en de kandidaten die de consultants aandragen, worden vrijwel direct ingepland voor een gesprek. 

“Doordat YER Executive kandidaten voor ons heeft geselecteerd op basis van kennis en vaardigheden hebben wij een commercieel manager aangenomen die past bij de nieuwe structuur van onze organisatie."

Rob-Engels

Rob Engels - Senior Consultant

In ruim 13 jaar ervaring als consultant bij YER Werving & Selectie, heb ik geleerd me te verdiepen in opdrachtgevers en kandidaten te selecteren op basis van competenties én persoonlijkheid. Mijn inhoudelijke achtergrond en ervaring helpen om op een gedegen wijze te screenen. Hierbij begeleid ik de wervings- en selectietrajecten van a tot z.

Ik houd ervan proactief contacten te leggen en kandidaten onder de aandacht te brengen van werkgevers. Hierdoor treed ik op als professioneel adviseur. Ik ben erg gedreven om alle stakeholders te bedienen.

Weten wat YER Executive voor u kan betekenen?

Neem contact op via onderstaand formulier. Persoonlijk sparren? Bel of mail direct met:

Rob Engels | Tel: +31 6 455 788 00 | E-mail: robengels@yer.nl

Victor Latumahina | Tel: +31 6 292 392 36 | E-mail: victorlatumahina@yer.nl

 


Een oplossing voor ieder vraagstuk

Voor een optimale ondersteuning denken onze recruitmentconsultants actief met u mee. Of het nu gaat om een vaste positie of een interim-opdracht, wij bieden altijd een gedegen businesscase op maat. Met onze geavanceerde wervingsstrategie selecteren we snel de beste kandidaten uit de markt. Wij verzorgen het wervingstraject van a tot z, zodat u zich kunt blijven focussen op uw organisatie.

Neem contact op