HSE Officer

 • Salarisindicatie Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Quality & Safety
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10006540
 • Locatie Den Haag
 • Type overeenkomst Detachering via YER, Interim / ZZP
 • Branche Manufacturing, High Tech

Samenvatting

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een HSE Officer. Onze opdrachtgever besteedt veel zorg aan kwaliteit van hun producten en zo wordt er ook gekeken de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. Er wordt gestreefd naar een veilige werkomgeving waar elke medewerker zich veilig voelt, gewaardeerd en op zijn/haar gemak. Als HSE Officer werk je samen met de lijnmanagers om dit te realiseren. Je rapporteert aan de Manager QHSE en hebt een signalerende lijn naar de CEO. Daarnaast ben je hoog en laag in de organisatie te vinden. 

Over de functie

Als HSE Officer ben jij verantwoordelijk voor het borgen van een veilige en gezonde werkomgeving. Jij bent gefocust op de operationele processen binnen de productie en logistiek en stimuleert op positieve wijze de veiligheidscultuur in de organisatie. Je coördineert de verschillende safety werkzaamheden van afdelingen zoals Production, Procurement en Material & Processes (M&P), en stemt deze op elkaar af. Je bent lid van de Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGWM)-commissie en zet je expertise en ervaring om in veiligheidsbeleid en acties en (ongevraagd) advies richting het Management Team.

Je bent verantwoordelijk voor het identificeren van risico’s en zorgdragen voor invulling en borging van maatregelen. Hiervoor is het nodig de safety-cultuur verder te ontwikkelen, een waarin iedereen ‘Safety’ ervaart als een top prioriteit. Met jouw kennis en ervaring stel je een jaarplan op omtrent het verder bevorderen van deze veiligheidscultuur binnen de organisatie. Aan het einde van het jaar stel je een jaarverslag op omtrent de behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Samen met de afdelingshoofden zet je voorlichtingen en trainingen op ten behoeve van het verder uitbouwen van het veiligheidsbewustzijn op alle niveaus. Aanvullend verzorg je een trainingsplan en informatie voorziening voor de werknemers.

Je onderhoudt tevens de Risico-Inventarisatie & Evaluaties (RI&E) en geeft opvolging aan het Plan van Aanpak. Het beleid omtrent gevaarlijke stoffen en producten die gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid is jouw verantwoordelijkheid. Je voert blootstellingsbeoordelingen uit daar waar medewerkers in aanraking komen met gevaarlijke stoffen of producten die een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen.

In het geval van een incident ben je, als lid van de VGWM-commissie, verantwoordelijk voor het ongevalsonderzoek en de rapportage daarvan. Je stelt op basis hiervan ‘Lessons Learned’ op en beheersmaatregelen conform de arbeid hygiënische strategie. 

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een bedrijf in de hightech maakindustrie.

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van hoe de vacature wordt ingevuld.

Deze vacature kan zowel op basis van detachering (in loondienst bij YER) als interim (ZZP/Freelance) worden ingevuld.

Profiel

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een zelfstandige HSE-functie. Ervaring in een hightech productieomgeving is een pre.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau, optioneel aangevuld met een Hogere Veiligheidskundige opleiding (HVK).
 • Communicatief vaardig en in staat een duidelijk en helder advies op te stellen en te implementeren.
 • Je vindt het leuk om te schakelen tussen alle niveaus binnen de organisatie, van managementteam tot de werkvloer, en je kunt een cultuurveranderingen bewerkstelligen.
 • Ervaring met het opzetten van veiligheidsbeleid binnen een organisatie en het werken met een Management of Change (MOC)-systeem.
 • Kennis van: veiligheid, wet- en regelgeving (arbo en milieu), risico inventarisatie en evaluatie (RI&E), veilig werken met gevaarlijke stoffen, blootstellingsbeoordelingen en training.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. 
Deel dit met mijn netwerk: