Quality Manager

  • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Insurance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10006566
  • Locatie Rotterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Banking & Insurance

Samenvatting

Interessante uitdagende nieuwe positie voor een Financial Services Professional met een passie voor procesverbetering, kwaliteit, risk en compliance.

Over de functie

Van inventarisatie tot implementatie, lever jij de kennis en expertise om de processen van Robeco Retail efficiënt en effectief in controle te brengen en te houden. Kwaliteitsstandaarden en de daaruit volgende procesverbeteringen moeten zorgen voor transparante en simpeler processen, een betere klantrelatie faciliteren en uiteraard het voldoen aan de wettelijke vereisten. Om dit te realiseren schakel je in deze functie tussen alle stakeholders, zowel het management van Retail, Retail Control, CDD, de werkvloer en Corporate Risk en Compliance. Je maakt analyses, definieert kwaliteitsdoelstellingen en implementeert deze in de processen. Voor de implementatie schakel je met IT, zodat kwaliteit geïntegreerd is in het geautomatiseerde proces, maar uiteraard ook met de werkvloer (trainingen, coaching).

Voor het succes van deze positie moet je alle aspecten van het proces zien, ook als belangen tegengesteld lijken te zijn. We zoeken dan ook een onafhankelijke denker met overzicht, iemand die kritische vragen kan stellen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet alleen in staat bent je bevindingen op managementniveau te presenteren, maar ook dat je draagvlak creëert bij alle belanghebbenden. Kwaliteitsprocessen zijn belangrijk voor de hele retail business van Robeco, dus ook voor CDD, Transaction Monitoring, Service, Contact Center, Complaint Handling & Marketing.  Je focus is grotendeels op AML en CFT (CTF), maar stopt daar niet.

Over het bedrijf

In 1929 was Robeco één van de eerste assetmanagers die particulieren de mogelijkheid bood om te beleggen. Nu kan iedereen online beleggen bij Robeco. Bij Robeco geniet je van de voordelen van een grote institutionele belegger, op maat gemaakt voor particulieren.

De Quality Manager maakt deel uit van de business unit Robeco Retail. De positie rapporteert direct aan de Manager CDD & Control. Dit betreft een nieuwe afdeling die naast Client Relations & Retention & Customer Value Marketing onder de verantwoordelijk valt van het Co-Head Retail.

Aanbod

Robeco gelooft dat gemotiveerde en betrokken medewerkers onmisbaar zijn om klanten goed van dienst te kunnen zijn. Door de jaren heen heeft Robeco beter gepresteerd dan de markt en Robeco wil dit succes dan ook graag delen. Naast een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket, biedt Robeco aantrekkelijke carrièrevoordelen voor medewerkers die bijdragen aan dit succes. Medewerkers krijgen alle gelegenheid om het beste uit zichzelf te halen. Zo wordt samengewerkt om de beste resultaten voor de klanten te realiseren. Dit betekent voor jou dat Robeco voortdurend investeert in je ontwikkeling.

Profiel

De “must haves” voor deze positie:

  • Je hebt een opleiding op wo niveau, aangevuld door relevante vakopleidingen (projectmanagement, quality).
  • Je hebt aantoonbare ervaring met (operational) Risk en of Compliance issues. Bijvoorbeeld in een positie in compliance, riskmanagement, customer service, banking operations, of consulting.
  • Je kunt een trackrecord laten zien op het gebied van projectmanagement en procesverbetering. 

Persoonlijkheid:

Omdat het een nieuwe functie is, waarbij je soepel en effectief moet kunnen schakelen, verwachten we ook dat je flexibel, creatief bent. Dat je iemand bent die niet bang is de handen vuil te maken. Iemand die steeds de focus houdt op het resultaat. Iemand die transparant is en hierdoor de organisatie gedurende het hele proces aangesloten en betrokken houdt. En uiteraard ben je een goede “communicator” zowel in de Nederlandse als in de Engelse Taal. Het is een eerstelijns functie en hiermee een uitgelezen mogelijkheid voor iemand die meer bij de business resultaten betrokken wil zijn in plaats van advies geven.

Deel dit met mijn netwerk: