Commercieel Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10010923
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction

Samenvatting

Zit netwerken in je bloed en weet jij de klantvraag te doorgronden, analyseren en te vertalen naar concrete oplossingen? Heb je affiniteit met een technische omgeving en weet je klanten aan je te binden?

Voor Heijmans regio Amsterdam, zijn we op zoek naar een Commercieel Manager die proactief is, ondernemend en out of the box durft te denken. 

Over de functie

Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen, houden en verbreden van de klantportfolio binnen de focus marktsegmenten in de regio Amsterdam. Je zit om tafel met gebouweigenaren en directeuren van facilitaire bedrijven zoals grote corporaties, grote onderwijsinstellingen of ziekenhuizen. Je kent de markt goed en hebt je eigen regionale netwerk, je denkt vanuit de business van de klant en spreekt zijn taal. Zo kun je hem overtuigen van het feit dat onderhoud niet alleen een kostenpost hoeft te zijn, maar juist een meerwaarde kan worden, zowel voor het gebouw als voor medewerkers.

Centraal staat de werkwijze van de klant écht te doorgronden, samen tot oplossingen komen. Daarin zoveel mogelijk samenbrengend van nieuwe, innovatieve concepten zoals Heijmans' aanpak met BeyondEyes (connected buildings), verduurzaming, Heijmans Energie en Safety & Security. 

Jij bent verantwoordelijk voor de verwerving van projecten en onderhoudscontracten bij nieuwe klanten, plus het realiseren van groei bij reeds bestaande relaties i.s.m. de klant/project manager. Resulteren je werkzaamheden tot een offerte, dan maak je onderdeel uit van het tenderteam. Scoren jullie, dan vieren ze dit samen. 

Daarnaast maak je onderdeel uit van het landelijk commercieel team, waarin ze met alle commercieel managers regio-overstijgende elementen bespreken, van elkaar leren en best practices delen. 

Verbeteren, verslimmen, verduurzamen. Dat is de strategie van Heijmans. Maar wat betekent dit voor de opdrachtgevers? Dit leg jij uit. Je zet de koers uit en brengt dit over op je team. Vanaf het moment van acquisitie tot en met het moment van gunning zit jij overal bovenop. Samen gaan jullie voor uitmuntende en onderscheidende kwaliteit. Jij levert zodoende een wezenlijke bijdrage aan de ambitieuze omzetgroei van Amsterdam. 

Voorbeelden van opdrachtgevers in de regio Amsterdam zijn Heineken, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, ING en Spaarne Gasthuis in Haarlem.  

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega’s? Loop eens met ze mee!

Over het bedrijf

Heijmans is groot, maar toch ook klein. En goed in wat ze doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden ze alleen nog maar beter in. De focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen zo draagt Heijmans bij aan een gezonde leefomgeving. Dit doen ze door te kijken vanuit de ogen van de eindgebruikers van gebouwen die ze realiseren, beheren en onderhouden. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. Ze zetten grote digitale stappen, bieden data-gedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen en willen de beste werkgever zijn in de sector. Hun kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden ze belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Heijmans Utiliteit, regio Amsterdam: dat is jouw speelveld. Met als thuisbasis het regiokantoor in Diemen. Als je bij Heijmans binnenstapt, merk je het meteen. Iedereen – van monteur tot regiomanager – gaat hier gemoedelijk en collegiaal met elkaar om. Plezier is belangrijk, in het werk en met elkaar. Naast een professionele inbreng geloven ze in betrokkenheid, vertrouwen, team en persoonlijke ontwikkeling. De lijnen zijn kort en er is volop ruimte om je ambities waar te maken en je ondernemerschap uit te bouwen. Als commercieel manager werk je veel samen met de regiomanager en de manager B&O, manager projecten, het bedrijfsbureau en het team van klantmanagers.

Aanbod

 • Een goed salaris. Dit wordt gebaseerd op basis van je leeftijd, capaciteiten en prestaties. Heijmans begrijpt dat goede mensen een goed salaris verdienen.
 • Een smartphone, een laptop en een auto van de zaak.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan ze altijd voor elkaar klaar en komen ze regelmatig samen om successen te vieren.
 • Goede balans tussen werk en privé: ze zorgen voor elkaar, het is in overleg mogelijk om thuis of vanuit een andere locatie te werken.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met het bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via de eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao bouw en een goede pensioenregeling

Profiel

Klantgericht als je bent, schakel je makkelijk met diverse typen relaties op verschillende (beslis)niveaus. Je achterhaalt het echte vraagstuk en denkt actief mee in de oplossing. Je hebt ruime ervaring met key account management in een b2b-omgeving, bij voorkeur met een link naar techniek. Je bent een echt teamspeler en vindt het leuk om nieuwe oplossingen samen te bedenken en deze ook proactief verder in de markt te zetten. 

Ambitie en ondernemerschap, dat zijn eigenschappen die jou op het lijf geschreven zijn. Afwachten is niet jouw stijl. Zie jij kans om meer uit een contact te halen? Dan ga je daarvoor en neem je het initiatief. Hierachter schuilt een duidelijke visie, gecombineerd met een sterk marktinzicht. 

 • Een afgeronde hbo-opleiding bijvoorbeeld Commerciële Economie of Technische Bedrijfskunde.
 • Je hebt sterke aantoonbare kennis en affiniteit met techniek.
 • Minimaal 5 jaar sales ervaring in een b2b omgeving.
 • Een actief netwerk in Noord-Holland dat je uitbreidt in deze zelfstandige functie.
 • Je denkt in (totaal)oplossingen voor de klant en daarmee breder dan alleen producten, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, een goed analytisch vermogen en je werkt secuur.
 • Je bent innovatief en vooruitstrevend, durft out of the box te denken en lef te tonen.
 • Bij voorkeur beheers je ook de Engelse taal in woord en geschrift.
Deel dit met mijn netwerk: