Loyalty & Retention Marketeer

 • Salarisindicatie Duurzame arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10012836
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, IT & Telecom

Samenvatting

Wil jij aan de groen missie van Greenchoice bijdragen door niet te praten maar te doen? Kun jij ervoor zorgen dat klanten voor Greenchoice kiezen én blijven kiezen? Heb je een goed ontwikkeld commercieel inzicht? Dan ben jij de  Loyalty & Retention Marketeer die wij zoeken!

Over de functie

Jouw functie: het behouden van onze 600.000 B2C klanten

Als Loyalty & Retention Marketeer is het behouden van de particuliere klanten jouw primaire focus. Je geeft sturing aan de uitvoering van de marketingstrategie voor de bestaande klantenbase en bent continu op zoek naar mogelijkheden om de klantloyaliteit en -tevredenheid verder te optimaliseren.

Dit doe je door middel van het vertalen van klantsignalen naar structurele verbeteringen. Informatie daarvoor haal je uit data-analyses en door contact met verschillende afdelingen binnen Greenchoice, waar je constant mee schakelt. Daarnaast werk je aan domeinoverstijgende projecten, zoals de variabele tariefswijziging en klantwaarde sturing. Je bent eigenaar van de Verlengjourney en je neemt de leiding voor het optimaliseren van deze klantreis binnen een multidisciplinair team. Altijd vanuit klantinzichten en datagedreven. Ook ben je, met het Retentieteam, verantwoordelijk voor het periodiek informeren van de verschillende stakeholders over de performance van het bedrijf op het gebied van klantbehoud.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag start met een korte stand-up met jouw collega’s. Jullie bespreken de belangrijkste prioriteiten voor de komende week. Deze week ga je aan de slag met een nieuw verlengaanbod voor onze klanten met een aflopend contract. Samen met de data-analisten breng je in kaart welk aanbod het beste aansluit bij de verschillende klantgroepen, zodat het juiste aanbod gaat naar de juiste persoon en op het juiste tijdstip. Ook spreken jullie af om later in de week het churn voorspelmodel te optimaliseren. ’'s Middags ga je aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe activiteiten voor ons online en inbound kanaal. Aan het einde van de middag heb je nog een bijeenkomst met de pricing board en laat je, met een bijbehorende powerpoint presentatie, zien wat de resultaten zijn van de verschillende a/b-tests die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Uiteraard maak je direct van de gelegenheid gebruik om de laatste churn inzichten te delen.

Over het bedrijf

Greenchoice is dé duurzame energieleverancier van Nederland. Bij Greenchoice hebben ze de ambitie om marktleider te worden in het meest groene segment van de energiemarkt. Dat lukt door hun krachten te bundelen! In hun strategie Duurzaam Dichtbij streven ze ernaar in 2023 ruim 700.000 huishoudens, bedrijven en gemeenten te voorzien van groene energie, waarvan 40% zelf betrokken is bij eigen opwek. Bijvoorbeeld met zonnepanelen van dochteronderneming KiesZon. Zo zijn zij de versneller en verbinder in de lokale energietransitie.

Het Marketingteam is jong, gedreven en creatief. Het team is verantwoordelijk voor het sterke merk Greenchoice, klantbehoud, proposities, online kanalen en digitale platforms. Greenchoice zet de klant altijd voorop en is niet voor niets onlangs uitgeroepen tot meest duurzame energiemerk van Nederland. Het Marketingteam is gedreven om hierin nog meer het verschil te maken, door het uitbouwen van haar onderscheidend vermogen en het ontwikkelen van een ultieme klantervaring. Binnen het team zal jij werkzaam zijn in het subteam Retentie & Proposities.

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Een dertiende maand in de vorm van een individueel keuzebudget waarmee je zelf keuzes kunt maken in arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld het kopen van extra verlofdagen
 • Een bonusregeling van maximaal 2 bruto maandsalarissen per jaar
 • Ruim 500 enthousiaste collega’s
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen
 • Een duurzamer leven, want pas op: het is besmettelijk!

En zodra het weer mag...

 • Een geweldig mooie werkplek in een hip monumentaal pand vlakbij Rotterdam Centraal;
 • Een NS-Business Card, want je reist natuurlijk duurzaam met het OV;
 • Gedurende het hele jaar organiseert onze activiteitencommissie sportieve, creatieve en toffe activiteiten.


Profiel

Je hebt een hbo/wo-diploma en drie tot vijf jaar werkervaring, als marketeer, bij voorkeur als CRM of Retentie marketeer. Je hebt ervaring met commercieel en data gedreven werken, bij voorkeur gericht op consumenten. Je hebt goed in het leiden van projecten en kan goed overzicht behouden. Je bent analytisch sterk, en weet zaken voor elkaar te krijgen. Je hebt ervaring met het opzetten van succesvolle retentie en loyaliteitscampagnes en churn kent voor jou geen geheimen meer. Je bent goed in staat data te interpreteren en de vertaalslag daarvan te maken naar marketingactiviteiten als klantsegmentatie en behoud-activiteiten.

En daarnaast:

 • Vind je ‘groen’ boeiend
 • Wil je graag onderdeel zijn van een actieve jonge club mensen
 • Ben je nieuwsgierig van aard en hou je van op z’n Rotterdams aanpakken
 • Ben je beschikbaar voor minimaal 32 uur
Deel dit met mijn netwerk: