Manager Elektrotechniek

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Manufacturing
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10012954
 • Locatie Breda
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Automotive, Engineering, Manufacturing

Samenvatting

Voor onze opdrachtgever Bliss Mobil in Breda zijn wij op zoek naar een Manager Elektrotechniek die data kan analyseren en omzetten in een actieplan. Als Manager heb je verantwoordelijkheid voor het Elektro-team, ben je het belangrijkste aanspreekpunt voor alle productie gerelateerde zaken en zorg je voor continue verbetering binnen de productie. Ben jij data gedreven, analytisch en zowel tactisch als strategisch sterk? Wil jij bouwen aan productie van wereldklasse en weet jij het team doorlopend te ontwikkelen? Ben jij de verbindende factor in de organisatie? Dan kom ik graag met je in contact.

Over de functie

Als Manager Elektrotechniek werk je aan klantprojecten en aan productontwikkelingen voor de toekomstige markt. Je stuurt een team van Elektromedewerkers aan en realiseert met hen een tijdige en perfecte project oplevering aan de klanten. Je bent verantwoordelijk voor de logistieke en personele voorbereiding, de inhoudelijke begeleiding van het team, afstemming met collega Manager Productie (unit en interieur) en zorg je voor documentatie en training (2de lijns support).


Het energieconcept bij Bliss Mobil funktioneert autonoom dat wil zeggen renewable energy ( solar/wind), powerfull ( Li-Ion batterysteem en BMS) en verbruiksefficiënt (smart home). Het gehele proces vanaf offerte tot realisatie, de communicatie hierover met collega’s en leveranciers over de kosten en maakbaarheid, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Daarbij hou je zo goed mogelijk rekening met de factoren: klant, regelgeving, kostprijs (value engineering) en assemblage en realisatie.


Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie voor alle Elektro/Mechatronica vraagstukken en werkt nauw samen met collega’s van Engineering, Inkoop, Sales en Service. Door jouw organisatietalent heb je zicht en overzicht op het logistieke proces, de planning van de resources en worden deadlines uitstekend behaald. Je weet als geen ander met jouw technische kennis en initiatieven om verbeteringen door te voeren. Je draagt verantwoordelijkheid voor product modificaties, (interne) training en technische - support documentatie op jouw vakgebied.


Daarnaast zorg je ervoor dat het bedrijf vooruitloopt op de vraag uit de markt en speel je in op nieuwe technologische ontwikkelingen. Product verbeteringen, nieuwe releases en het realiseren van klant specifieke oplossingen behoren eveneens tot jouw functie.


In deze functie maak je onderdeel uit van het MT en rapporteer je aan de Directie.


Verantwoordelijkheden en taken:

 • Aansturen, coachen en ontwikkelen van het Elektro team (5fte);
 • Vertalen van verkoop en opleverdata naar operationele uitvoering, concrete doelstellingen en acties voor het team;
 • Het creëren van een resultaat en kwaliteit gerichte omgeving door training, het delen van best practices, continue verbetering en initiatieven nemen, waarbij o.a. de werkprocessen gestandaardiseerd en vastgelegd zijn;
 • Versterken van de samenwerking met andere afdelingen zoals o.a. Engineering, Sales, Inkoop, Service en Quality;
 • Vertalen van technologische ontwikkelingen naar productontwikkeling en implementatie binnen het concept;
 • Het bewaken van doorlooptijden, QA en documentatie voor tweede lijnssupport;
 • Ontwikkelen van initiatieven en verbeteringen om aan de internationale groeiambities te blijven voldoen.

Over het bedrijf

Bliss Mobil in Breda is een jonge organisatie opgericht in 2012 en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de ontwikkeling en bouw van highend expeditie voertuigen voorzien van de laatste technologieën voor de off-road reizigersmarkt. Binnen de expeditie-branche zijn ze door standaardisatie en de unieke productie organisatie de grootste wereldwijd geworden en vooruitlopend in de markt. Ze staan bekend om hun hightech product met een hoogwaardige standaard en hebben over de jaren heen een stijgende internationale groei laten zien en hiermee een sterk en wereldwijd bekende naam ontwikkeld.


De nadruk binnen Bliss Mobil ligt op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Ze bewegen zich in een niche markt en de doelgroep oriënteert zich via internet, internationale beurzen en referentie-klanten. Service en de klant ontzorgen, zijn ingebed in de cultuur van de organisatie. Daarnaast wordt doorlopend gekeken

hoe zaken beter en efficiënter kunnen worden gedaan, teneinde verdere groei te realiseren. Dit start bij de productontwikkeling/engineering, maar heeft tevens betrekking op de keuze van materialen, buy or make, investeringen in machines, opleiding van mensen, outsourcing etc.

Aanbod

 • Een uitdagende en veelzijdige (loop)baan in een snelgroeiend bedrijf met een specialistisch product dat zich tot de beste in de markt mag rekenen;
 • Een functie met management verantwoordelijkheid binnen een boeiende omgeving die ambitieus en veeleisend is;
 • Je kunt meebouwen in een sterk groeiend bedrijf met internationale ambities;
 • Ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren;
 • Marktconform arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Voor deze positie zijn we op zoek naar een manager met goede people management skills die de verbindende en aansturende factor is binnen het team.

Je creëert een cultuur waar het team kritisch is op de eigen resultaten en hierover verantwoording aflegt. Je houdt overzicht c.q. stuurt aan en anticipeert op planningen en afwijkingen. Je schakelt makkelijk van strategisch naar operationeel en schroomt zelf ook niet om af en toe met je voeten in de klei te staan. Je communiceert open, effectief en gaat moeilijke situaties niet uit de weg. Je bent een mede-ondernemer, daadkrachtig, besluitvaardig en durft initiatief te nemen. Je hebt een pragmatische instelling, denkt in continue verbeteren en bent resultaatgericht.


 • Je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding Elektrotechniek of Mechatronica;
 • Je hebt een bewezen trackrecord van succesvol leidinggeven aan team;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen een complexe engineering-/productieomgeving;
 • Je hebt kennis van en ervaring met ERP systemen;
 • Je bent energiek, ondernemend, enthousiast en communicatief sterk;
 • Je bent data gedreven, analytisch, pro actief en staat stevig in je schoenen;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Deel dit met mijn netwerk: