Manager Strategie

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10013453
 • Locatie Utrecht
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Consultancy, Consumer Goods, Logistics & Transportation, Wholesale

Samenvatting

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Op die missie wordt bol.com vergezeld door 47.000 partners die op het retail tech platform actief zijn. Samen zijn zij goed voor 33 miljoen artikelen en ‘bestelpieken’ tot 700 orders per minuut (Black Friday, 2020). Bij een explosief stijgend ordervolume dient de keten continu te worden vernieuwd. In lijn met de overkoepelende strategie. Als Manager Strategie borg je dat de logistieke keten oneindig schaalbaar wordt ingericht en de competitive edge van bol.com ondersteunt. Een complex synergetisch speelveld, waarin bol.com een gedreven pionier is. Technologische innovaties bij bol.com zijn vaak disruptief en hebben impact op bestaande ways of working. Omdat jij het langetermijnperspectief vertegenwoordigt en werkt aan roadmaps voor komende jaren, doet de rol een beroep op je analytische talent, conceptuele -, en stakeholdermanagement skills.

Je bent strategie consultant of bent al overgestapt. Je hebt interesse in operationele vraagstukken. Jouw ambities liggen in de ‘COO-kolom'. Ownership en een goede work-life balance zijn belangrijk voor jou. Je neemt graag de leiding; samen concrete resultaten opleveren. In een snel evoluerende setting voel jij je thuis.

 

Over de functie

Wat je doet als Manager Strategie:

 • End-to-end neerzetten van toekomstige logistieke thema’s als onderdeel van de bredere bol.com- en logistieke strategie. Hiertoe behoren ook concrete strategische projecten die op korte termijn gerealiseerd gaan worden;
 • Leiden van een team van interne en externe consultants en analisten om vraagstukken binnen het thema te vertalen naar strategische oplossingen;
 • Alignen van stakeholders binnen en buiten logistiek;
 • Faciliteren van besluitvorming;
 • Vertalen en overdragen van strategische uitkomsten om concrete implementatie in gang te zetten.

Als Manager Strategie borg je dat de volledige logistieke keten oneindig schaalbaar wordt ingericht en de competitive edge van bol.com ondersteunt. In scope zijn dus warehouses, distributie en netwerkbesturing. Een complex synergetisch speelveld, zeker als je weet dat bol.com een gedreven logistieke pionier is en dat technologische innovaties bij bol.com vaak disruptief zijn en altijd impact hebben op bestaande ways of working. Omdat jij het langetermijnperspectief vertegenwoordigt en werkt aan roadmaps voor komende jaren, doet de rol een fors beroep op je conceptuele skills, analytische talent en stakeholdermanagement skills. 

Concrete thema’s die je als Manager Strategie kunt vastpakken, zijn het strategisch ontwerpen van de volledige delivery keten van de toekomst, het faciliteren van commerciële ontwikkelingen samen met business development en het doorvoeren van structurele verbeteringen in de keten van partner tot klant. Je voert de regie over een strategisch portfolio, waarbij je, samen met alle stakeholders, prioriteert tussen vraagstukken. Voor elk vraagstuk zorg je dat eerst de juiste vraag wordt geformuleerd en die vervolgens hypothese-gedreven wordt beantwoord en ook nog past binnen de verdere context. Je vormt de strategie samen met stakeholders in de business. Je betrekt stakeholders bij je oplossingsrichtingen en borgt dat besluiten breed worden gedragen. Of liever; enthousiast worden omarmd. Je zet (deel)projecten uit binnen het team, zorgt dat projecten over worden gedragen aan uitvoerende teams en monitort de verankering. Goed om te weten: als Manager Strategie wordt je ondersteund door de analisten binnen het team.

Over het bedrijf

De winkel van ons allemaal.

Aanbod

Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Je bent op dit moment strategie consultant of bent reeds overgestapt. Je hebt interesse in logistieke vraagstukken en jouw ambities liggen in de ‘COO-kolom'.  Je bent toe aan een sustainable work-life balance en aan ownership. Je neemt graag de leiding en vindt het leuk om samen met jouw team concrete resultaten op te leveren. Je kunt complexe abstracte thema’s vertalen naar vraagstukken die omgezet worden in business cases en kant- en klare investment proposals.  Je weet wat er nodig is om succes te boeken en kunt anderen daar ook van overtuigen. Bovendien ben je een behendige stakeholdermanager die met alles en iedereen kan levellen, de vraag achter de vraag boven tafel krijgt en die meteen framet binnen het grotere geheel. Je werkt hypothese-gedreven en challengt de rest van het team hier ook op. Je weet hoe je 'need to haves' van 'nice to haves' kunt onderscheiden en voelt je thuis in een snel evoluerende setting.

Deze rol is interessant voor (junior) Engagement Managers, (junior) Project Leaders en (junior) Managers van top tier firms. Ook moedigen we Consultants en Associates aan om te reageren. En natuurlijk iedereen die reeds een consulting exit heeft gemaakt en een vergelijkbare tenure heeft bereikt.

Deel dit met mijn netwerk: