E&I Engineer

  • Salarisindicatie Goede arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Engineering
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10013899
  • Locatie Rotterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Engineering

Samenvatting

Wij zijn op voor Organik Kimya zoek naar een E&I Engineer met ervaring in de procesindustrie. Heb jij ervaring op het gebied van E&I installaties op een productielocatie? Dan zou dit de perfecte uitdaging voor je kunnen zijn!

Over de functie

Als E&I Engineer wacht je bij Organik Kimya een uitdagende baan vol mogelijkheden. Geen dag zal hetzelfde zijn in jouw werk en de ambities voor de toekomst zijn groot!

Je speelt een bepalende rol in het beheren en het continu verbeteren van de technische installaties. Dit omvat naast de dagdagelijkse onderhouds- en inspectiewerkzaamheden ook de verbeter- en uitbreidingsprojecten.  

Je bent primair verantwoordelijk voor een correcte en adequate uitvoering van het correctieve onderhoud en het planmatige preventieve onderhoud van de technische installaties. Je coördineert het werk binnen het E&I team, voert werk zelf of met het E&I team uit of laat het werk uitvoeren door derden. Je draagt zorg voor de noodzakelijk rapportages en eventuele nazorg (vervolgactiviteiten, reservere onderdelen, lessons learned etc.).  

Naast het correctieve en preventieve onderhoud werk je aan meer dan alleen het uitvoeren van de primaire onderhoudstaken en werk je ook aan het doorlopend verbeteren en uitbreiden van de technische installaties. Je voert analyses uit (Root Cause Analyses), neemt deel aan Risc Assessments (FMEA’s, Hazops) en werkt verbetervoorstellen uit. Je werkt aan plant modificaties en (investerings)projecten met als doel de technische installaties doorlopend te verbeteren en capaciteit uitbreidingen te realiseren.

De afdeling Maintenance & Reliability speelt een belangrijke rol op het gebied van plant modificaties en (investerings)projecten. Hierin vervul jij als E&I Engineer een bepalende rol. Je functioneert als het technisch geweten en kennis drager van de technische installaties. Je werkt mee in de projectteams van de grotere investeringsprojecten die uitgevoerd worden door de Projectenafdeling en je voert plant modificaties en onderhoudsprojecten uit via de Maintenance & Reliability afdeling.

Na een inwerkperiode ga je aan de slag om de installaties in een goede technische conditie te houden en de optimalisatie- en groeiplannen samen met je collega’s verder vorm te geven. Je werk nauw samen met de andere afdelingen en kennisdragers binnen het bedrijf.

Je werkt vergaand zelfstandig en wordt geplaatst binnen de afdeling Maintenance & Reliability. Je neemt periodiek deel aan de 24/7 consignatiedienst (1 week/4 weken) en rapporteert aan de Maintenance & Reliability Manager.

Over het bedrijf

Organik Kimya is een traditionele, toonaangevende leverancier van polymeer emulsies. Het hoofdkantoor en de belangrijkste productiefaciliteiten zijn gevestigd in Istanbul, Turkije. Om een betere en snellere dienstverlening te realiseren aan de klanten in West-Europa, is er in 2007 een nieuwe productie faciliteit opgezet in Rotterdam. Organik Kimya heeft in haar portfolio meer dan 100 verschillende (op maat) producten beschikbaar, die geschikt zijn voor een verscheidenheid van toepassingen.  

Een deel van deze producten worden sinds 2007 vervaardigd in Rotterdam. In Rotterdam, worden verschillende soorten water gedragen acrylaat polymeer emulsies geproduceerd. De productiefaciliteit in Rotterdam produceert batchgewijs in een vol-continu (24/7) proces.​ De vraag om de producten vanuit de markt groeit waardoor de ontwikkelingen aan de fabriek en organisatie gestaag doorlopen.

De productielocatie in Rotterdam is een organisatie die volop in beweging is. De organisatie ontwikkelt zich sterk en er zijn ambitieuze optimalisatie- en groeiplannen voor de locatie. De Maintenance & Reliability afdeling is een kleiner en enthousiast team in ontwikkeling. De afdeling dient doorontwikkelt te worden naar een Maintenance & Engineering afdeling om de locatie Rotterdam beter en efficiënter te kunnen ondersteunen. De afdeling dient hiervoor, naast het primaire onderhoudswerk, een centralere rol te gaan spelen in het ontwikkelen en uitvoeren van investeringsprojecten ter verbetering en uitbreiding van de fabriek.  

Aanbod

Naast een zeer afwisselde baan biedt Organik Kimya een ambitieuze omgeving en organisatie aan! Binnen Organik Kimya krijg jij alle ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontplooien/ontwikkelen. Zij bieden naast een leuke werksfeer, veel vrijheid, een goed salaris en een prima secundaire arbeidsvoorwaardenpakket.

Kortom: Uitdagingen, afwisseling, ontwikkelen, groeikansen en een plek in een professioneel team.

Profiel

Je bent oplossingsgericht en vindt het leuk om dingen gedaan te krijgen om zowel de productieorganisatie als interne klant verder te helpen. Je bent gericht op samenwerken, structuur en verbeteren. Je wilt graag dat alles goed verloopt en ziet altijd kansen voor verbetering. Je vindt het leuk om samen met een team de fabriek en organisatie naar een hoger niveau te brengen. Je neemt verantwoordelijkheid, bent nieuwsgierig, flexibel en bent een betrouwbare samenwerkingspartner.

Je beschikt over een ruim technisch inzicht op minimaal mbo-niveau op het gebied van E&I binnen een productielocatie. Je bent geïnteresseerd in continu verbeteren en projectrealisatie. Affiniteit met process control en plant automatisering is een pre.

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je bent resultaatgericht en beschikt over een analytisch denkvermogen. Je bent sterk in communicatie en storingsanalyses. Denk hierbij aan de samenwerking met operators, technici en andere engineers.

De locatie in Rotterdam wordt geopereerd door een relatief klein en jong team en is sterk groeiende waardoor er een uitdagend en divers werkpakket bij je komt te liggen. Het E&I team binnen de Maintenance & Reliability afdeling zal zich de komende jaren sterk ontwikkelen om door te groeien naar een sterkere organisatie. Als E&I Engineer zal je hierin een bepalende rol vervullen.

Zelfstandigheid, keuzes kunnen maken en assertiviteit zijn daarbij belangrijk. We verwachten van je dat je samen met je collega’s de juiste prioriteiten kunt stellen om effectief te kunnen werken. ​

Deel dit met mijn netwerk: