Letselschade Jurist medische aansprakelijkheid

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Insurance
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10013894
 • Locatie Leusden
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Banking & Insurance

Samenvatting

Ben jij die gedreven en ervaren Jurist Letselschade met kennis van medisch aansprakelijkheidsrecht en medisch tuchtrecht? Voor diverse locaties zijn wij voor ARAG op zoek naar een ervaren collega die hun letselformatie komt versterken.

Over de functie

Met jouw kennis van het medisch aansprakelijkheidsrecht en medisch tuchtrecht behandel je zaken op het gebied van medische incidenten en ben je verantwoordelijk voor het behandelen van de zware en meer complexe letselzaken waaronder geboorteschades en overlijden. In die rol beoordeel je dossiers op hun feitelijke en juridische merites. Je werkt hierbij nauw samen met de medisch adviseur en adviseert met name cliënten, waaronder ook zorgverleners. Je voert zelfstandig procedures bij zowel klachten- als geschillencommissies en de tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg. Je berekent en stelt schadeclaims op én voert schikkingsonderhandelingen. Wanneer nodig schakel je medisch specialisten en arbeidsdeskundigen in. Op eigen initiatief bezoek je nabestaanden en slachtoffers.

Over de afdeling/bedrijfscultuur

Bij de unit Letsel van ARAG werken ongeveer 75 collega’s verdeeld over al hun locaties, die vanwege de actuele situatie grotendeels vanuit huis werken. De werksfeer is professioneel, eigentijds, dynamisch en laagdrempelig. Met plezier aan het werk zijn vinden zij belangrijk. ARAG organiseert -ook nu op afstand- regelmatig leuke activiteiten en evenementen voor de organisatie en het team. Een cultuur van je en jij. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt en waar kennis en successen gedeeld worden.

Over het bedrijf

ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. ARAG maakt het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. De ambitie is om de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 16 Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Met zo’n 750 professionals in Nederland werken zij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond. 

Aanbod

 • Een marktconform salaris gebaseerd op een 38-urige werkweek
 • Variabele werktijden en de mogelijkheid tot inruilen van vrije tijd en salaris (na corona kun je werken vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leusden)
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste 13e maand en een goede pensioenregeling
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen

Profiel

Je hebt een afgeronde universitaire Rechten studie en bent een ervaren Jurist Letselschade met minimaal 5 jaar werkervaring binnen het medisch aansprakelijkheidsrecht. Het liefst heb je deze ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een advocatenkantoor, verzekeraar of gespecialiseerd expertisebureau. Je hebt ervaring in het oplossen van (complexe) aansprakelijkheidsvraagstukken en hebt een goed rekenkundig inzicht.

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, creativiteit en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Je bent klantgericht, kunt goed plannen en organiseren en bent empathisch. Tenslotte ben je een evenwichtige persoonlijkheid die in staat is op professionele wijze om te gaan met de emoties van betrokkenen.

Deel dit met mijn netwerk: