Business Development Manager

 • Salarisindicatie Nieuw gecreeerde functie bij start-up
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10015118
 • Locatie Veldhoven
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, Engineering

Samenvatting

Ben jij een ambitieuze, ervaren manager die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Weet jij wel raad met een functie die gepaard gaat met veel verantwoordelijkheid, eigen inzicht en vrijheid? Dan is de uitdaging die Tapp-e biedt misschien wel op jouw lijf geschreven. Deze innovatieve start-up is op zoek naar een kandidaat die de nieuw gecreëerde functie van Business Development Manager gaat invullen om samen de marktleiderspositie te veroveren. Klinkt deze ambitie als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

Over de functie

Als Business Development Manager zet jij je in voor de ambitie om marktleider te worden. Vanuit jouw positie breng jij een nieuw ontwikkeld product zo goed mogelijk op de markt. Dit doe je door middel van business development; het contacteren en bezoeken van mogelijke klanten met het uiteindelijke doel om relaties op te bouwen en verkoop te realiseren. Daarnaast breng je het product onder de aandacht bij potentiële klanten door (internationale) beurzen te bezoeken. Onder mogelijke klanten vallen niet alleen bedrijven met parkeergelegenheid voor hun medewerkers en bezoekers, maar ook vastgoedpartijen, beheerders van parkeergarages en supermarktketens.

Het realiseren van de doelstelling om marktleider te worden doe je niet alleen. Als Business Development Manager word jij verantwoordelijk voor het samenstellen van een team van circa 5 personen. Functies die moeten worden ingevuld zijn o.a. de commerciële binnendienst en een e-engineer. Daarnaast is er de mogelijkheid op termijn te verhuizen naar een eigen kantoorpand. Gedurende dit proces is jouw mening van groot belang: “Wat is dé ideale plek voor Tapp-e om zich te vestigen?”.

De Business Development Manager functie is een nieuwe functie binnen Tapp-e. Hierdoor heb jij veel vrijheid. Samen met de Managing Director van het bedrijf achter Tapp-e zullen jullie samen de route naar succes uitstippelen.

Over het bedrijf

Tapp-e is een start-up dat onderdeel is van een overkoepelend, internationaal bedrijf met een omzet van meer dan € 50.000.000. Tapp-e is innoverend en heeft een nieuw plug-and-play-concept ontwikkeld op gebied van laadunits voor elektrische auto’s. Tapp-e heeft een laadsysteem ontwikkeld die geplaatst kan worden op hekwerken en omheiningen van parkeerterreinen. Het product is merkonafhankelijk en kan op ieder hekwerk worden aangebracht. Hierdoor biedt Tapp-e een verbeterd alternatief voor de huidige laadpalen en zal het een grote rol spelen in de energietransitie. Een groenere, duurzamere en plug-and-play vorm van elektrisch opladen. Met dit concept realiseert Tapp-e efficiëntie, duurzaamheid en gemak voor eigenaren van elektrische auto’s. De hekwerken zijn namelijk vaak al op locatie geplaatst en het plug-and-play-concept zorgt ervoor dat er op locatie niks additioneel gebouwd hoeft te worden. Het feit dat het product merkonafhankelijk is in combinatie met het feit dat de potentiële klantengroep erg breed is, maken de door jou uit te voeren werkzaamheden uitdagend en divers in meerdere opzichten.

Binnen de organisatie achter Tapp-e heerst een platte, open minded cultuur waar transparantie leidt tot betrokkenheid onder alle werknemers. Ondernemerschap en proactiviteit staan hoog in het vaandel: stilstand is achteruitgang. Samen met een gemotiveerd team en jou aan de leiding verwacht Tapp-e marktleider te worden op gebied van laadsystemen op hekwerken voor elektrische auto’s.

Aanbod

Geënthousiasmeerd na het lezen van de functie- en bedrijfsomschrijving? Het aanbod zal jou ook niet teleurstellen. Naast de kans om een nieuw product in de markt te zetten en je eigen team samen te stellen, wordt een goed arbeidsvoorwaardenpakket geboden. Naast een goed salaris biedt het bedrijf ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, denk hierbij aan een auto van de zaak en een bonusregeling. Daarnaast is de beschreven functie nieuw, dit zorgt ervoor dat jij de vrijheid hebt om er eigen invulling aan te geven.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, innovatieve en ondernemende leider. Zijn doelstellingen voor jou meer dan loze beloftes? Dan is deze positie echt wat voor jou. De ambities van het bedrijf moeten in lijn liggen met jouw persoonlijke ambities: ‘The sky is the limit’. Marktleiderschap is geen loze belofte; marktleiderschap is een streven waar de hele organisatie energie uit haalt.

Verdere functie-eisen die zijn vereist voor de ideale kandidaat zijn:

 • Minimaal een afgeronde Bachelor-opleiding; bij voorkeur in de bedrijfskundige en/of technische richting
 • Minimaal zeven jaar relevante werkervaring in een leidinggevende rol
 • Minimaal vijf jaar verkoop- en/of business development ervaring
 • Kennis van en/of affiniteit met energietransitie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits en/of Frans is een pre
 • Een echte people manager
 • Ondernemend, ambitieus en innovatief.

Herken jij jezelf in het profiel van de ideale kandidaat? Kom dan snel met ons in contact!

Deel dit met mijn netwerk: