(Senior) Associate

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10013494
 • Locatie Bussum
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance, Consultancy

Samenvatting

Ter uitbreiding van haar Nederlandse team is Waterland op zoek naar een (Senior) Associate met 0 tot 5 jaar werkervaring. Als onderdeel van een ondernemend investeringsteam help jij ambitieuze ondernemers en MKB-bedrijven hun groei te versnellen, zowel door organische initiatieven als overnames.  Waterland is een van de grootste en meest actieve private equity huizen van Europa en daarmee een uitstekende leerschool. Beschik jij over sterke sociale en analytische vaardigheden en een interesse in de wereld van (groei) investeringen? Maak je graag echt het verschil en wil je onderdeel worden van een leuk en energiek team? Dan maakt Waterland graag kennis met jou.

Over de functie

Als (Senior) Associate ben je een onmisbaar onderdeel van het investment team. Je werkt nauw samen met de investment managers en partners om nieuwe investeringsmogelijkheden te identificeren, te analyseren en (indien aantrekkelijk genoeg) via een due diligence proces en onderhandeling tot een deal te brengen. Je brengt je analytische vaardigheden in de praktijk om financiële, strategische, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen en weet met je sociale vaardigheden een vertrouwensband met ondernemers, managers en adviseurs op te bouwen. Daarnaast werk je mee aan het ontwerpen en uitvoeren van groeistrategieën voor portfoliobedrijven en bereid je potentiële exits voor. 

Over het bedrijf

Sinds haar oprichting in 1999 staat Waterland ondernemers en management teams van gezonde ondernemingen bij in het (transformationeel) versnellen van hun groei. Over de jaren is Waterland van een Nederlands private equity huis uitgegroeid tot een pan-Europese partij met inmiddels meer dan 100 investment professionals in 10 Europese landen en ruim € 8.5 miljard onder beheer. Waterland spitst zich toe op investeringen in middelgrote ondernemingen met hun beslissingscentrum in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Ierland, Scandinavië, Frankrijk en Polen. Zodra een initiële investering in een ‘platformbedrijf’ is gedaan, zal Waterland het management actief ondersteunen bij de uitvoering van de vooraf overeengekomen groeistrategie welke typisch voor een belangrijk deel door M&A is gedreven. Denk hierbij aan het (middels overnames) toetreden tot nieuwe geografieën, verkrijgen van nieuwe producten en/of diensten, opbouwen van additionele schaal of andere strategische doelstellingen.

Aanbod

Er is geen betere leerschool voor het investeringsvak dan Waterland. Vanwege de actieve buy-and-build strategie betekent werken bij Waterland veel deal ervaring opdoen en veel autonomie. Nauw samenwerken met ondernemers. Een informele werksfeer en een constructieve werkomgeving die jou uitdaagt om het beste in jezelf naar boven te halen. Uitstekende arbeidsvoorwaarden maken het aanbod compleet.

Waterland werkt voor de invulling van deze vacature met YER Executive. Herken jij je in het profiel en ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten over Waterland en deze positie? Neem dan contact op met Annemarie Bosch via +316 29239219 of annemariebosch@yer.nl. 

Profiel

Voor Waterland komt YER Executive graag in contact met een pragmatische teamspeler. Een zelfstarter. Je bent open, nieuwsgierig en legt gemakkelijk contact. Je bent ondernemend van aard; je signaleert kansen en gaat ermee aan de slag. ‘Streetwise’. Daarnaast:

 • Een afgeronde universitaire opleiding; 
 • Zeer sterk analytisch vermogen, bovengemiddelde (V)WO-cijfers;
 • 0 tot 5 jaar werkervaring in strategie consulting, private equity of de financiële wereld;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels, extra talen is een pre.
Deel dit met mijn netwerk: