Technisch Accountmanager Regio Zuidoost NL

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10015663
 • Locatie Arnhem
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction, Manufacturing, Industrial

Samenvatting

Ben je commercieel succesvol en beschik je over gedegen technische vakkennis die je graag wil toepassen? Overweeg je een volgende stap in jouw carrière naar een solide en succesvol internationaal familiebedrijf met een unieke positie in de markt? Dan is deze functie vast iets voor jou.

Over de functie

Vanwege Onkenhout’s unieke marktpropositie met focus op het leveren van added value in de vorm van consultative selling (technische adviesprojecten variërend van €10 tot €200 K), ziet de organisatie veel mogelijkheden voor ambitieuze groei. Om deze reden zijn wij op zoek naar een Technisch Accountmanager, voor een van de Nederlandse regio’s.  

Als ervaren Technisch Accountmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen werkgebied: de regio Zuid-Oost Nederland (die zich uitstrekt van Enschede, Den Bosch, Nijmegen, tot Venlo), tevens een van de grootste en belangrijkste regio’s van Onkenhout, waarbij je werkt vanuit je home-office. Als initiatiefrijke en ondernemende Technisch Accountmanager bouw je een relatie op met bestaande (key)accounts, maar weet je ook nieuwe accounts te contracteren.

Samen met je collega van Internal Sales, ben je als duo gezamenlijk verantwoordelijk voor het runnen van de business: je collega plant voor jou afspraken in met kansrijke prospects die je vervolgens weet om te zetten naar technische adviesprojecten en het afsluiten van contracten. Je wordt door je collega ondersteund bij het maken van offertes. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het onderhouden en gericht uitbreiden van je klantenbestand. Je doet zaken met een breed scala aan klanten in de maakindustrie, variërend van machinebouwers tot metaalverwerkende en transportmiddelenindustrie tot ontwerpbureaus.

Na een intensieve en gedegen inwerkperiode waarin je alles leert over de producten, adviesprojecten en markten van Onkenhout, maak je een gedegen plan van aanpak (markt- en accountplan). Je bent in staat om de specifieke behoeften van de account in kaart te brengen en deze te vertalen naar effectieve oplossingen. Je weet het vertrouwen te winnen door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Je kunt je vaktechnische kennis optimaal inzetten door middel van het meedenken met de klant en het aanbieden van overtuigende adviezen in de vorm van passende oplossingen bij het ontwerpproces van het eindproduct en/of bij het optimaliseren van hun productie- en assemblageprocessen. Op deze wijze kun je daadwerkelijk impact hebben op de eindproducten van je klanten, en sta je in het hart van de technische ontwikkeling. Voor specifieke specialistische productinformatie kun je terecht bij je collega’s van Productmanagement, en samen met hen verzorg je workshops bij klanten en kansrijke prospects. Jouw gesprekspartners bij je klanten zijn primair mechanical engineers en productie, en daarnaast de afdelingen Inkoop en directie.

Je levert met jouw resultaten een significante bijdrage aan het succes en de verdere ontwikkeling van de marktpositie van Onkenhout. Het betreft een verantwoordelijke baan in een toonaangevend en succesvol bedrijf, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Je maakt onderdeel uit van het 6-koppige team van Technische Accountmanagers, en je rapporteert aan de Sales Manager NL, waar je bij terecht kunt voor advies en overleg. 

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever Onkenhout & Onkenhout BV is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Diemen. Opgericht in 1956, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle internationale organisatie, met vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië.

Sinds jaar en dag heeft Onkenhout een sterke marktpositie op het gebied van Access & Fastening Solutions. Door de opgebouwde diepgaande applicatie- en productkennis is Onkenhout in staat haar productenpakket te verrijken met gedegen advies in relatie tot het design van producten en de efficiency van productie- en assemblageprocessen van klanten. Dit vindt plaats in de vorm van technische projecten.

De klantenkring in de maakindustrie is zeer divers, en bestaat uit zowel grote gerenommeerde als middelgrote OEM’ers en toeleveranciers, actief in bijvoorbeeld machine- en apparatenbouw of transportmiddelenindustrie.

Het gaat erg goed met het bedrijf, de omzet van de groep bedraagt € 50 mln, en bestaat inmiddels uit 90 medewerkers. Onkenhout is een begrip in de Nederlandse maakindustrie en in de landen waarin de organisatie actief is. De platte organisatiestructuur maakt snel en soepel schakelen mogelijk.

De bedrijfscultuur kan worden omschreven als professioneel, ambitieus, ondernemend en vooruitstrevend. Medewerkers zijn goed gekwalificeerd, betrokken en long term committed aan de organisatie, daarmee is Onkenhout een kwaliteitsgerichte organisatie, die haar medewerkers alle ruimte geeft om zichzelf verder te ontwikkelen.

Aanbod

Je gaat deel uitmaken van een vooruitstrevende internationale werkomgeving. Je krijgt de kans om jezelf te onderscheiden en om werkelijke impact te maken op de bedrijfsvoering.

Daarnaast:

 • Een goed salaris afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring
 • Individuele bonusregeling
 • Winstdeling
 • Een uitdagende werkomgeving waar hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor plezier
 • 1 maand vakantiegeld
 • Leaseauto
 • Laptop en telefoon
 • 28 vakantiedagen
 • Pensioenregeling
 • Opleidingsmogelijkheden

Profiel

Voor deze functie zijn we op zoek naar een stevige ondernemende persoonlijkheid, die de ambitie heeft om de regio Zuid-Oost verder te ontwikkelen.

Verder gelden de volgende criteria:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een technisch-commerciële functie (bij voorkeur consultative selling) binnen de maakindustrie (metaalverwerking, machinebouw, transportmiddelen, technische handel)
 • Je hebt ruime ervaring met het opbouwen van klantrelaties
 • Je hebt grote interesse en affiniteit met techniek, en je bent praktisch ingesteld
 • Resultaatgericht, proactieve attitude
 • Representatief
 • Opleidingsbasis: hbo/academisch op het gebied van Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Woonachtig in de regio Zuid-Oost Nederland
 • Het spreekt je aan om onderdeel uit te maken van een succesvol familiebedrijf, waar teamwork, verantwoordelijkheid en plezier de kernwaarden zijn
Deel dit met mijn netwerk: