Skip to main

Advocaat-medewerker Overheid en non-profit - Paulussen Advocaten N.V.

Maastricht Wo Bachelor In dienst bij opdrachtgever
Direct solliciteren Eenvoudig solliciteren
Legal
Overheid

Advocaat-medewerker Overheid en non-profit - Paulussen Advocaten N.V.

Maastricht Legal Overheid Wo Bachelor In dienst bij opdrachtgever
Toine Joosten
Toine Joosten
Consultant

Solliciteer direct op deze vacature

Solliciteren kan al binnen 2 minuten

Paulussen Advocaten N.V.

Samenvatting

Maastricht Overheid Wo Bachelor In dienst bij opdrachtgever
Geplaatst in:
Legal
Overheid
Over deze vacature

Interessante positie in een hoogwaardige en maatschappelijk relevante praktijk, binnen een jong en ambitieus team met een no-nonsense instelling, waar veel aandacht en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Paulussen Advocaten is vaste adviseur van non-profit organisaties, overheden en semioverheden. Het kantoor staat deze cliënten bij in (transitie)vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, energie, openbare orde, handhaving en (openbaar) bestuur. Vanwege de groei van deze praktijk is het kantoor op zoek naar een advocaat-medewerker met ervaring op het gebied van het bestuurs- en omgevingsrecht.

Paulussen Advocaten is een maatschappelijk betrokken kantoor, onder meer bekend van de klimaatzaken tegen de Nederlandse Staat en Shell, met een uitstekende advies- en procespraktijk in zowel het publiekrecht als privaatrecht. Het kantoor excelleert in het vroegtijdig signaleren en managen van juridische vraagstukken voor haar cliënten. Dankzij een brede en integrale aanpak die cliënten helpt hun plannen en ambities te verwezenlijken, wordt het kantoor hoog gewaardeerd.

Paulussen Advocaten bestaat uit 45 advocaten en medewerkers, werkzaam vanuit 2 vestigingen in Maastricht en Parkstad (Heerlen). Voortdurende kennisopbouw en persoonlijke ontwikkeling staan bij het kantoor hoog in het vaandel. Onder het motto ‘samen leven en samen werken’ draagt het kantoor op eigenzinnige wijze bij aan de rechtsontwikkeling en aan de verduurzaming van Nederland.

  • Werken in een hoogwaardige en maatschappelijk relevante praktijk met veelal overheden, non-profit organisaties en (grote) bedrijven als cliënt.
  • Een plek in een jong en ambitieus team met een no-nonsense instelling. 
  • Werken in teamverband aan mooie (ruimtelijke) projecten en vraagstukken van openbaar bestuur.
  • Veel aandacht en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Specialisatie op een of meer deelgebieden van de overheidspraktijk is mogelijk.
  • Afhankelijk van wat je wil, is een overlap met het klimaatteam van Paulussen Advocaten (bekend van de klimaatzaken tegen de Nederlandse Staat en Royal Dutch Shell) ook mogelijk.
  • Een marktconform salaris, een pensioenregeling en nog een aantal andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden (zoals parttime/remote werken en 10 work-lifebalance dagen bovenop je 27 vakantiedagen).
  • Hoge kwaliteit van leven in een mooie woonomgeving. 
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring binnen overheid, bedrijfsleven of advocatuur (bij voorkeur een afgeronde advocaat-stage en ervaring met procederen).
  • Kennis van het bestuursrecht en omgevingsrecht.
  • Bij voorkeur in staat om zelfstandig of als verantwoordelijk behandelaar zaken op te pakken.
  • Intelligent, analytisch, pragmatisch, teamspeler, verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken. 

Zo verloopt een succesvolle sollicitatie:

Stap 1 van 5
Icon Solliciteer
Sollicitatie

Als je op een interessante vacature reageert, nodigt de betreffende consultant je binnen enkele dagen uit voor een vrijblijvende kennismaking.

Stap 2 van 5
Icon Voorbereidensollicitatiegesprek
Analyse

Samen met de consultant onderzoek je of jouw profiel goed aansluit bij de functie. Ook breng je in kaart of de organisatie en jouw ambities goed met elkaar matchen.

Stap 3 van 5
Icon Onlinesollicitatiegesprek
Introductie

Als de match van beide kanten klopt, start je binnen 2 weken met de eerste sollicitatieronde bij je potentiële nieuwe werkgever.

Stap 4 van 5
Icon Tweedegesprek
Vervolggesprek(ken)

Afhankelijk van de procedure nodigt de consultant je namens de organisatie uit voor de volgende gespreksronde(s) en eventueel een assessment.

Stap 5 van 5
Icon Contracttekenen
Aanbod

Bij een geslaagde match ontvang je een aantrekkelijk aanbod. Wij geven je graag advies over een realistische invulling van de arbeidsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen over onze vacatures

Via YER kom je in contact met inspirerende organisaties door heel Nederland en daarbuiten. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons team.

Voor kandidaten zijn er verschillende contractvormen mogelijk. Ben je een starter dan geeft een YER-traineeship je de mogelijkheid om kennis te maken met interessante werkgevers. Met een detacheringscontract van YER ben je als professional op tijdelijke basis verbonden aan een opdrachtgever. In beide gevallen kun je na afloop van je YER-contract in dienst treden bij de werkgever. Ben je een ervaren specialist, manager of directielid dan brengen onze consultants je direct in contact met interessante organisaties. Afhankelijk van de vacature krijg je een tijdelijk of vast contract, of je gaat aan de slag als interimmer.

Onze consultantteams zijn gespecialiseerd in een veelheid aan branches en vakgebieden. Wil je weten welke vacatures of carrièremogelijkheden wij voor jouw specialisme bieden, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.

In welke carrièrefase je ook zit, wij begeleiden je bij iedere stap en verbinden je aan vooraanstaande werkgevers door heel Nederland. Met onze uitgebreide netwerk, focus op ontwikkeling en persoonlijke begeleiden wij kandidaten bij het waarmaken van hun ambities. Meer weten? Ontdek wat wij voor jou als kandidaat kunnen betekenen. 

Wij verzamelen je persoonsgegevens vanaf het moment dat je ze invult of achterlaat op onze website, of je op andere wijze aanmeldt of wordt aangemeld om gebruik te maken van onze dienstverlening. De gegevens die via het gebruik van deze website worden verzameld, zullen alleen worden verwerkt en bijgehouden, zoals beschreven in onze Privacy Statement. Wij zetten ons in voor de bescherming van je privacy en de veiligheid van je gegevens, en respecteren alle wet- en regelgeving inzake privacy.