Technical Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10015639
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche (Petro)Chemical

Samenvatting

Ben jij een Technical Manager die meerdere jaren ervaring heeft opgedaan met het aansturen van grotere teams en management van meer dan 5000 assets? Ben jij er klaar voor om de fossiele brandstofindustrie te verduurzamen met jouw analytische, creatieve en innovatieve kwaliteiten? Dan is deze functie een kans die je moet grijpen! Voor ETA zijn wij op zoek naar een Technical Manager die met zijn/haar ervaring impact gaat maken. 

Over de functie

Als Technical Manager draag je bij aan de ontwikkeling en realisatie van de technische strategie, in lijn met de overkoepelende bedrijfsstrategie en budgetten. Je controleert en rapporteert de voortgang van deze implementatie. Je denkt actief mee over het verbeteren van de huidige processen: je streeft voortdurend efficiëntie na op gebied van onderhoud en vernieuwing van installaties.

Je bent het aanspreekpunt voor alle problemen die zich voordoen binnen het technische team. Je bent verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen voor technische problemen met betrekking tot het bedrijf. Deze beslissingen neem je na alle relevante factoren zorgvuldig te hebben overwogen: van kosten tot kwaliteit. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het controleren en rapporteren van financiële en operationele voortgang
 • Het consequent leveren van hoogwaardige services aan onze klant
 • Projectmanagement: je stelt de juiste prioriteiten en geeft technische sturing aan de ontwikkeling, het ontwerp en de integratie van projecten
 • Het ontwikkelen, implementeren en controleren van compliance strategieën
 • Het controleren van HSEQ-procedures
 • Het identificeren van verbetermogelijkheden en het constructief aanbevelen van veranderingen
 • Het effectief gebruiken en optimaal ontwikkelen van elk teamlid

Als Technical Manager leid je een team 11 direct reports + flexibele schil. Dit team bestaat uit planners, maintenance engineers, schedulers en contractors. Je stuurt niet alleen het team aan, maar je daagt ze ook uit op technisch niveau. Samen met hen spar je over hoe de huidige zaken zijn ingericht en lever je input hoe dit efficiënter en duurzamer kan. Je rapporteert de ontwikkelingen, conclusies en aanbevelingen rechtstreeks aan de Managing Director.   

Over het bedrijf

Eurotank Amsterdam (ETA) wil zo snel mogelijk verduurzamen: fossiele brandstoffen moeten plaatsmaken voor schone, biobrandstoffen. Binnen ETA zijn circa 90 medewerkers werkzaam. Eurotank Amsterdam is een BRZO bedrijf (BRZO-2015/Seveso III).

ETA is onderdeel van de moederonderneming VTTI, één van de snelstgroeiende onafhankelijke energie op- en overslagbedrijven ter wereld met 1.150 werknemers en 40 verschillende nationaliteiten. Opgericht in 2006, heeft VTTI vandaag de dag in zijn totaliteit 9,2 miljoen m3 aan opslagcapaciteit verdeeld over 5 continenten, de opslagcapaciteit met het oog op diverse nieuwe projecten in de nabije toekomst zal groeien tot over de 10 miljoen m3.

VTTI focust zich op het implementeren van nieuwe werkwijzen om zo duurzaam en efficiënt mogelijk waarde toe te voegen: energietransitie staat hierin centraal. Verantwoordelijkheid staat hoog in het vaandel bij dit bedrijf. Verantwoordelijkheid om de producten zo veilig en efficiënt mogelijk op te slaan is een belofte die het bedrijf wil realiseren voor haar werknemers en klanten. Breng jij de juiste energie om deze belofte waar te maken?

'VTTI Way'  is het DNA dat de mensen van VTTI aan elkaar bindt. Het definieert wie zij samen zijn in de organisatie. 'VTTI Way' is leidend in de manier van werken en rust op vijf pijlers 'Core Qualities, Collectief leiderschap, creativiteit en productiviteit met een down-to-earth mentaliteit' staan centraal bij de daadkrachtige en besluitvaardige medewerkers van deze jonge organisatie.


Aanbod

De functie van Technical Manager is een uitdagende functie. Je leidt een groep professionals en je daagt ze uit op technisch vlak. Dit doe je in een internationale industrie die je aan de tand gaat voelen met jouw visionaire, innovatieve inbreng. Die inbreng wordt beloond, naast een uitstekend salaris krijg je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonus en een auto van de zaak.  

Profiel

Als Technical Manager weet jij met jouw relevante ervaring het team aan te sturen en uit te dagen. Het bedrijf streeft innovatie binnen de industrie na. Je bent hierin fundamenteel. Met jouw analytische blik weet je waar knel- en verbeterpunten zitten en met jouw visionaire blik weet je de beoogde verbetering te realiseren. Verder voldoe je aan de onderstaande criteria, je:

 • Hebt minimaal 7 jaar ervaring als Technical Manager in de procesindustrie (chemicals, plant, energietransitie, manufacturing, machinery, marine en/of oil & gas)
 • Hebt een afgeronde bachelor en/of master in werktuigbouwkunde of chemische technologie
 • Kunt meerdere ballen in de lucht houden: prioriteren is hierin belangrijk
 • Bent analytisch, innovatief en creatief. Op basis van jouw bevindingen weet je nieuwe, duurzame plannen op te stellen en te realiseren
Deel dit met mijn netwerk: