Financial Controller

 • Salarisindicatie Uitstekende voorwaarden, 32-40 uur per week
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10016374
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Finance

Samenvatting

Ben jij een Financial Controller met ervaring bij een accountantskantoor en/of (financiële) dienstverlener? Ben jij analytisch, ondernemend en gedreven? Dan hebben wij een kans die je moet grijpen. Ter versterking van het team zoekt Bolster Investment Partners een enthousiaste en ambitieuze Financial Controller die samen met de Finance Director het financiële geweten vormt van Bolster. In deze nieuwe functie is er volop mogelijkheid om verder te professionaliseren en je in de volle breedte mee te ontwikkelen. Maak jij graag het verschil en wil je onderdeel zijn van een klein, dynamisch team? Dan komen wij graag in contact met jou.

Over de functie

Als Financial Controller vorm jij samen met de Finance Director het financiële geweten van Bolster. Jij analyseert financiële gegevens waarna je met een onderbouwde rapportage komt. Je weet als geen ander cijfers te vertalen naar adviezen. Jij denkt mee met het team en weet mee te bewegen in een dynamische omgeving.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Je voert (mede) de financiële administratie van meerdere entiteiten in Exact
 • Je bereidt (half)jaarrekeningen voor en stelt deze op
 • Je fungeert als contactpersoon voor de externe accountant
 • Je vervaardigt kwartaalrapportages ten behoeve van de investeerders, toezichthouders en directie
 • Je analyseert de bevindingen van de kwartaalrapportages en vat deze samen
 • Je zet Environmental, Social en Governance (ESG) rapportages op en bouwt deze verder uit
 • Je ziet toe op compliance en risk
 • Je initieert en voert participatie-overstijgende projecten en vraagstukken uit
 • Je behandelt ad hoc vragen en voorstellen van de directie
 • Je ontwikkelt managementrapportages

Als Financial Controller kom je terecht in een toegewijd team bestaande uit 11 investment professionals, een Finance Director, een Office Manager en één of twee stagiairs. De cultuur van het Bolster team is persoonlijk, professioneel en down-to-earth. Er is weinig hiërarchie en er is veel aandacht voor ontwikkeling en groei. De standaard en het ambitieniveau liggen hoog. De lijnen zijn kort en de betrokkenheid is groot. Bij Bolster werken teamplayers die samen succesvol willen zijn én plezier en voldoening uit het werk willen halen.

Over het bedrijf

Bolster Investment Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij die investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster Investment Partners werkt samen met ondernemers om het volledige potentieel van hun onderneming te realiseren. Bolster Investment Partners zet haar kennis, ervaring en netwerk in, maar geeft de ondernemer de ruimte om te ondernemen. In de Bolster manier van zaken doen staan langetermijnpartnerships voorop.

Sinds 1982 heeft Bolster Investment Partners als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het gehele team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners. Met het nieuwe fonds Bolster II, dat in september 2021 is gestart met een omvang van ruim € 200 mln., is Bolster Investment Partners klaar voor een nieuwe fase van groei - ook in het Bolster-team!

Aanbod

Bolster biedt een veelzijdige baan in een jong, betrokken, ambitieus en succesvol team. Je krijgt veel ruimte voor verantwoordelijkheid, initiatief en ontwikkeling. Daarbij hoort een goed salaris, een OV-kaart voor woon-werkverkeer, een uitstekende pensioenregeling, 28 vrije dagen (op fulltime basis), laptop, telefoon en een discretionaire bonus. Het behoort tot de mogelijkheden om 32 uur te werken. Het geheel vernieuwde kantoor bevindt zich op loopafstand van station Amsterdam-Zuid. Bolster Investment Partners organiseert jaarlijks trips met het team, recent bijvoorbeeld naar Split, Lissabon en Nice, en er is regelmatig de mogelijkheid om gezamenlijk een kijkje te nemen bij de participaties. Daarnaast is er ieder jaar een zomer BBQ en kerstdiner.

Profiel

Bolster is op zoek naar een teamplayer die zich thuis voelt in een open, toegewijd en ambitieus team. Als Financial Controller weet jij met jouw sociale en communicatieve skills zowel collega’s als stakeholders te overtuigen en mee te nemen in jouw adviezen. Door je analytische vaardigheden en oog voor detail weet jij deze adviezen goed te onderbouwen. Jij kan zowel onafhankelijk als in teamverband werken en je voelt je als een vis in het water in een dynamische werkomgeving. Daarnaast voldoe jij aan de onderstaande criteria:

 •   Je hebt wo werk- en denkniveau in de bedrijfseconomische richting
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met administraties voeren en het opstellen van periodieke commerciële/financiële rapportages
 • Je hebt werkervaring opgedaan bij een accountantskantoor of bij een (financiële) dienstverlener
 • Je hebt affiniteit met Finance en aanpalende vakgebieden (ESG, Investor Relations en/of Compliance)
Deel dit met mijn netwerk: