Managing Consultant Legal

 • Salarisindicatie 100 - 150K OTE + company car + career opportunities
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10016835
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst Werken bij YER
 • Branche Legal, HR, Sales & Marketing

Samenvatting

Ben jij een bouwer met juridische kennis en/of werkervaring? En wil jij deze kennis en ervaring toepassen in een leidinggevende, commerciële en autonome setting? Dan hebben wij een kans die jij moet grijpen! Wij zoeken een Managing Consultant Legal die de kar gaat trekken voor YER Legal. Als onderdeel van het MT opereer jij vanuit het hart van een internationale, toonaangevende organisatie. Ben jij klaar voor deze uitdaging? Lees dan verder. 

Over de functie

Als Managing Consultant Legal bij YER ben jij dé kartrekker van YER Legal. Jij bent verantwoordelijk voor de landelijke propositie van dit label. Bij YER Legal onderhoud je de business en breid je deze verder uit. Dit doe je enerzijds door het huidige portfolio van opdrachtgevers te onderhouden en uit te breiden. Anderzijds, focus jij je op het onderhouden en uitbreiden van ons huidige kandidatenbestand. Het betreft een leidinggevende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid voor initiatief: een autonome rol waar proactiviteit en ondernemerschap wordt beloond.

Taken en verantwoordelijkheden, je:  

 • Bent verantwoordelijk voor de landelijke propositie van YER Legal
 • Stuurt een team bestaande uit 5 medewerkers aan en breidt dit team verder uit
 • Onderhoudt het huidige klanten- en kandidatenportfolio en bouwt deze verder uit
 • Zoekt dé ideale match tussen ons netwerk van kandidaten en opdrachtgevers

Als Managing Consultant Legal geef jij leiding aan een team bestaande uit 5 medewerkers. Dit team zal op korte termijn uitbreiden naar 10 medewerkers: jij bent medeverantwoordelijk voor de werving en selectie van deze medewerkers. Verder ben jij als Managing Consultant Legal onderdeel van het MT, bestaande uit een General Manager en 4 Managing Consultants. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor een landelijk team van 50 collega’s die zich focussen op werving & selectieopdrachten in het hoge segment (70-200K). Jij wordt dan ook actief betrokken in de ontwikkeling van ons werving & selectiebedrijf.

Over het bedrijf

YER is de organisatie van en voor professionals. YER is sinds 1987 actief en uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler binnen de arbeidsbemiddeling op hbo- en wo-niveau, voor zowel tijdelijke als vaste invulling. Sinds 1999 is YER marktleider in Nederland. Met kantoren in Nederland, België en de Verenigde Staten zijn wij zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigd. Daarnaast staan verdere internationale expansie gepland. Werken bij YER is kiezen voor ondernemerschap met veel eigen verantwoordelijkheid, persoonlijke groei en ontwikkeling.

YER Legal is hét label voor het bovenste segment van de juridische arbeidsmarkt. Onze focus ligt exclusief op de bemiddeling van hoogopgeleide juristen. Van startende advocaat-stagiair(e)s tot ervaren General Counsels. Daarbij richten we ons op vaste functies, Interim-posities en Consulting. Als Managing Consultant kom je bij YER Legal op een rijdende trein. De afgelopen 5 jaar is er een zeer sterk netwerk van kandidaten- en opdrachtgevers opgebouwd. Aan jou de taak deze te onderhouden en verder uit te bouwen samen met jouw team. Verder staat er een ervaren marketingteam klaar om samen met jou vorm te geven aan de (content)marketingstrategie van YER Legal.

Aanbod

YER biedt een functie die gepaard gaat met vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Je komt terecht in een warm bad: de basis van het klant- en kandidaat portefeuille is al gelegd en je kunt direct aan de slag om deze verder uit te bouwen. Verder bieden wij jou het volgende:

 • Een uitstekend salaris (100k - 150k OTE). Over performance is mogelijk.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ongelimiteerde bonusregeling en een leaseauto
 • Opleidingsmogelijkheden, waaronder een Management Developing Traject van Intenza Consulting Group

Profiel

YER zoekt een Managing Consultant Legal met de benodigde Recruitment ervaring i.c.m. juridische kennis. Jij opereert als business- en gesprekspartner voor onze opdrachtgever. Daarnaast ben jij geïnteresseerd in het carrièreperspectief van de kandidaat en kan de kandidaat hierin (juridisch) adviseren. Jij kunt op inhoudelijk niveau zowel de opdrachtgevers als kandidaten verder helpen met professioneel advies voor de korte én lange termijn. Jij bent commercieel, communicatief vaardig en resultaat- en klantgericht. Verder breng jij:

 • Een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau
 • Minimaal 8 jaar ervaring in de werving en selectie óf minimaal 2 jaar ervaring met i.c.m. juridische werkervaring in het bedrijfsleven en/of advocatuur
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en schrift
 • Leidinggevende vaardigheden
 • Creatieve ideeën om de legal propositie verder te ontwikkelen
Deel dit met mijn netwerk: