Purchasing & Supply Chain Manager

 • Salarisindicatie Marktconform arbeidsvoorwaarden pakket
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10017040
 • Locatie Tilburg
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Industrial

Samenvatting

De functie Purchasing & Supply Chain Manager is een zeer uitdagende positie waar aan de ene kant gebouwd kan worden aan het inkoophuis in de driehoek van processen/systemen en mensen. Daarnaast wilt men meer grip krijgen op de totale End-to-End keten van Scholle IPN nationaal en internationaal. Je zult onderdeel uitmaken van het management team EMEA en direct rapporteren aan de Managing Director EMEA. Het betreft een zelfstandige en tevens een coördinerende rol waarbij je samenwerkt met inkoop- en supply chain collega's die werkzaam zijn op de verschillende productielocaties (matrix-organisatie).

Over de functie

Als Supply Chain & Purchasing Manager bij Scholle IPN ben je verantwoordelijk voor alle inkoop en de daarbij behorende supply base. De focus ligt op 3 fabrieken in Nederland en 1 fabriek in Duitsland. In deze fabrieken worden door middel van een spuitgietproces de eindproducten gemaakt. Naast het contracteren en managen van toeleveranciers voor zowel de directe als indirecte spend waarborg je de continue aanvoer van de meest essentie materialen voor de fabrieken. Denk hierbij aan grondstoffen zoals resins, film en andere grondstoffen maar denk ook aan verpakkingsmaterialen.

In deze coördinerende rol heb je veel contact met je interne stakeholders en de toeleveranciers. Je neemt het initiatief in aanvragen voor de dagelijkse behoefte en bent in staat om de (complexe) Supply Chain projecten te begeleiden. Je voelt je thuis in een productieomgeving en bent de kartrekker in diverse (verbeterings-)projecten.

Daarnaast bewaak je het inkoopbeleid en de gestelde kwaliteitsnormen van zowel product als leverancier. Je focust je op de beschikbaarheid van de primaire ingekochte materialen die nodig zijn voor het fabriceren van de eindproducten (fitments & bags). Hierbij zoek je de aansluiting in de keten op om zoveel mogelijk escalaties en disrupties te voorkomen. De inkoop- en supply chain strategie dient verder ontwikkeld te worden waarbij je bij kunt dragen aan innovatieve oplossingen, automatiseringen en outsource-trajecten.

Over het bedrijf

Scholle IPN is een wereldwijd verpakkingsbedrijf dat flexibele verpakkingsmaterialen produceert voor verschillende industrieën. Je hebt misschien nog nooit van Scholle IPN gehoord, maar het is zeer waarschijnlijk dat je wel eens in aanraking bent geweest met hun producten. Wereldwijd worden de producten gebruikt bij het verstrekken van onder andere frisdrank, smoothies en koffie, motorolie en ingrediënten voor allerhande vloeibare foodtoepassingen.

Scholle IPN ontwikkelt flexibele verpakkingsoplossingen, die afval verminderen en de houdbaarheid verlengen, voor diverse markten. De producten worden in verschillende continenten gemaakt - niet zodat men elders goedkoper kan produceren - maar om klanten effectief te bedienen. Tevens biedt het de mogelijkheid om te produceren op de markten waar men actief is.

Scholle IPN is een familiebedrijf met meer dan 65 jaar ervaring in het ontwikkelen van succesvolle, hoogwaardige oplossingen en producten. Het is een sterk familiebedrijf wat betekent dat men kameraadschap onder de medewerkers ondersteunt en hun inspanningen respecteert. De zakelijke doelen zijn ambitieus, maar gaan niet ten koste van de medewerkers. Men streeft ernaar op lange termijn duurzaam te groeien, de flexibele verpakkingsmogelijkheden te vergroten en waarde toe te voegen, in alle opzichten, aan de organisatie.

Meer informatie over Scholle IPN vind je op About Scholle IPN - YouTube

Aanbod

 • Een marktconform salaris afhankelijk van senioriteit, max. € 90k/jaar (all-in)
 • 25 vakantiedagen
 • Een plant bonus
 • Flexibele werktijden

Bij Scholle IPN heeft jouw carrière ook ruimte om te groeien. Men zet zich in voor professionele ontwikkeling op alle niveaus. Men waardeert jouw expertise en men helpt je om je vaardigheden te gebruiken en nieuwe vaardigheden te verwerven. Indien relevant voor jouw rol, helpen we training en certificering te subsidiëren. Of je nu hoopt je een weg te banen naar een leidinggevende functie, naar een andere afdeling te verhuizen of te verhuizen naar een van onze 19 locaties in 13 landen, we willen je niet alleen een baan, maar een carrière bieden.

Profiel

 • Hbo met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol
 • Senior (10+ jaar) met aantoonbare ervaring in de (maak) industrie, bij voorkeur productie van verpakkingen
 • In staat om een professionaliserings-slag te maken binnen Inkoop & Supply Chain
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid, bouwen en verduurzamen passen bij je
 • Een senior profiel/niet persé een manager
 • Technische affiniteit
 • Skills: no-nonsense, pragmatisch, ondernemend en klantgericht
Deel dit met mijn netwerk: