Interim Senior Implementatie Manager Facility Services

 • Salarisindicatie Werk als Freelancer of o.b.v. Detachering
 • Vakgebied Facility & Real Estate
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10017259
 • Locatie Bunnik
 • Type overeenkomst Detachering via YER, Interim / ZZP
 • Branche Energy, Gas, Water

Samenvatting

De positionering van de facility dienstverlening in Nederland is nu aan de orde van de dag. Vragen die spelen zijn de positionering van facility management binnen de organisatie en op welke manier hard- en softservices te combineren zijn. Hierbij wilt men een juist beeld krijgen van wat de klant vraagt en welke dienstverlening hierbij hoort.

Over de functie

Als Senior Implemenatie Manager Facility Services geniet je van de dynamiek en breedte van jouw functie: van het vertalen en operationaliseren van de klantwens tot op strategisch niveau meedenken over beleid en keuzes. In jouw functie als Senior Implementatie Manager Facility Services ben je verantwoordelijk voor verschillende opdrachtgevers (in- en extern). De dienstverlening bestaat uit het managen en uitvoeren van integrale facility contracten, zowel hard-, soft-, als energy services.

Jij verzorgt namens de klant de vertaling van de klantwens naar een facilitair concept en de uitvoering hiervan, inclusief de kwalitatieve en financiële verantwoording hiervan. Je plant, organiseert en controleert. Je bent het aanspreekpunt op facilitair gebied voor onze opdrachtgevers. Je werkt nauw samen met verschillende partijen binnen de organisatie en daarbuiten. Eigen verantwoordelijkheid en initiatief is belangrijk. Je passie zit in het continu verbeteren, innoveren en professionaliseren van de facilitaire werkprocessen. Je vormt de brugverbinding tussen de opdrachtgever en onze eigen organisatie en tevens tussen onze eigen organisatie en derde partijen.

Een belangrijk onderdeel is het zelfstandig contact onderhouden met opdrachtgever en leveranciers op tactisch niveau. Je formuleert, analyseert en beheert managementinformatie en signaleert ontwikkelingen en verbeteringen binnen de contractafspraken. Verder voer je structureel overleg met de verschillende leveranciers. Je bespreekt pro actief de gerealiseerde afspraken en uitvoeringskwaliteit. Bij de opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de invulling en verantwoording ten aanzien van de gestelde KPI’s.

De kwaliteit van uitvoering betreft ten allen tijden jouw verantwoordelijkheid. In alle relaties vorm jij de natuurlijke verbinder. Je laat je niet snel van de wijs brengen; hoe druk het ook is, jij behoudt het overzicht. Je zorgt ervoor dat opdrachtgevers en leveranciers op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en vragen. Je uitstekende gevoel voor prioriteren helpt je om te werken aan de juiste zaken.

Binnen een omgeving waar verschillende mensen werken vanuit verschillende belangen weet jij op effectieve wijze om te gaan met deze verschillen, hierbij verlies je nooit het vermogen om de juiste kritische vragen te blijven stellen en je doel (voor de opdrachtgever en onze eigen organisatie te behalen). Je komt te werken in een organisatie waar we nieuwe ideeën en initiatief erg waarderen. Met het team zijn we volop in beweging en hebben we een stevige groeiambitie. Een inspirerende omgeving waar enthousiaste, gedreven collega’s samenwerken. Je kan, mag en moet jezelf laten zien!

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever EQUANS, de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland, is internationaal marktleider in technische dienstverlening. EQUANS is met 74.000 medewerkers actief in 17 landen. In Nederland werken in totaal 5.500 collega’s. Zij werken aan innovatieve en duurzame technische oplossingen. EQUANS heeft diverse specialismen in huis. Eén daarvan is EQUANS Integrated Facility Management.

De ontwikkelingen richting 'smart buildings', 'green offices' en 'healthy offices' vragen om een integrale aanpak van soft services als het gaat om de bedrijfsvoering en energie, en hard services voor installaties van klanten. EQUANS Integrated Facility Management organiseert services op het gebied van onder meer energie, water, afval, beveiliging, catering, schoonmaak, technisch beheer en onderhoud van hun klanten integraal. Van ontwerp en advies tot management en van realisatie tot en met continue optimalisatie.

Aanbod

 • Interim opdracht voor minimaal 6 maanden met uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Zowel de optie werken als freelancer als de optie werken op de payroll van YER (detacheren) is mogelijk.
 • Standplaats: Bunnik, reizen naar verschillende locaties in Nederland.

Profiel

Je hebt minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring in het facilitaire werkveld. Tevens ben je gewend om op ieder niveau in de (klant)organisatie te communiceren en heb je ervaring met het volledig zelfstandig aansturen van de facilitaire processen op meerdere locaties.

Dit breng je mee:

 • Verantwoordelijkheidsgevoel, oog voor detail, coördinerend en analytisch vermogen, een kritische blik en goede communicatieve vaardigheden (wendbaar).
 • HBO/WO- werk- en denkniveau.
 • Opleiding passend binnen het vakgebied, waarbij een bedrijfskundige nadruk geldt als pre.
 • Minimaal 8 jaar facilitaire werkervaring in een volledig zelfstandige functie (bij voorkeur meerdere locaties).
 • Gewend om een business case op te stellen en uit te voeren.
 • Kunnen schakelen met Finance, Legal, Vastgoed, Inkoop en Health & Safety.
 • Sterke affiniteit met techniek en bouwkunde.
 • Organisatiesensitief, zelfstandig, stressbestendig.
 • Sterk ontwikkeld (financieel) analytisch vermogen.
 • Een ondernemende en commerciële instelling.
 • Een creatieve en opdrachtgevergerichte werkstijl.
Deel dit met mijn netwerk: