a.i. Contact & Supplier Manager Hard Services (asset/gebouw/terrein/dienst)

 • Salarisindicatie YER biedt 2 opties: werken bij ASML via YER als contractor: salaris max.: €100k/jaar of werken bij ASML via YER als freelancer: uurtarief max. €90,-/uur
 • Vakgebied Facility & Real Estate
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10017521
 • Locatie Veldhoven
 • Type overeenkomst Detachering via YER, Interim / ZZP
 • Branche Industrial

Samenvatting

ASML is voortdurend in ontwikkeling, ook op het gebied van hard services/technisch onderhoud. Voor deze rol zoek ik een professional met ervaring in het managen van een complex veld aan leveranciers en contracten op het gebied van hard services (assets, gebouwen, terreinen) en technisch onderhoud. Is samenwerken jouw tweede natuur en vind je het leuk om in een snel veranderende, dynamische en complexe omgeving deel te zijn van een transitie naar een geheel nieuwe, revolutionaire manier van onderhoud? Dan ben jij de man of vrouw die wij hiervoor zoeken!

Over de functie

De Contract & Supplier Manager is met name actief met het strategisch management en beheer van contracten en suppliers ten behoeve van het beheer en onderhoud van gebouwen, gebouw gebonden installaties en terreinen binnen ASML Veldhoven. Binnen ASML betekent het management en beheer van contracten en suppliers echter niet alleen maar het bewaken van hetgeen contractueel afgesproken is. Minstens zo belangrijk is het samen door ontwikkelen van contractuele afspraken, performance, samenwerking en van de mensen die daar iedere dag de beste uitvoering aan geven. Dit betekent, gezamenlijk, het steeds weer beter maken van de supply chain en het ontwikkelen en uitbouwen van partnerships met leveranciers van ASML Corporate Real Estate / Facility & Maintenance (CRE / F&M). 

Zo draag jij niet alleen bij aan een consistente set van top gebruiksvoorzieningen voor fysieke assets, gebouwen, terreinen en diensten voor ASML. Maar ook aan de ontwikkeling van anderen en jou zelf. Of zoals ze het binnen ASML zeggen; een organisatie ontwikkelt en groeit alleen maar als haar medewerkers en partners zich zelf ook ontwikkelen. Daar geeft ASML dan ook alle ruimte voor.

Naast het managen en beheren van contracten en suppliers, ontwikkelt de contract & supplier manager ook sourcing plannen en is hij of zij verantwoordelijk voor het vertalen van het SAMP (strategisch asset managementplan) naar te leveren diensten en producten die geborgd worden in contracten. Uiteraard heb je dan ook kennis en ervaring in het tenderen van diensten en producten binnen het hard services domein (ook industrieel, zoals bijvoorbeeld in R&D en cleanroom omgevingen). 

Daarnaast speel je een belangrijke rol bij het opzetten van het nieuwe samenwerkingsmodel, het Maintenance House, in Veldhoven. Binnen dit revolutionaire model, dat als basis zal dienen voor een wereldwijde uitrol binnen ASML, draag je bij aan ontwikkelingen als predictive maintenance, smart analytics. digital twin, maar ook kavel overschrijdende verantwoordelijkheid. Je stelt ook de standaarden en processen voor andere sites vast om ervoor te zorgen dat er een uniforme en wereldwijde contractbeheer- en prestatiestructuur is.

De rol van de Contract & Supplier manager is dan ook een wereldwijde rol, met echter de nadruk op Veldhoven, de grootste locatie van ASML wereldwijd. De ASML campus in Veldhoven bestaat voor een behoorlijk deel uit R&D en cleanroom afdelingen. Beheer en managementprocessen zijn dan ook vaak gerelateerd aan de zeer complexe cleanroom- en R&D ruimtes, waar meerdere installaties en providers samen werken om door efficiënt en effectief beheer en onderhoud de bedrijfscontinuïteit en productieprocessen te ondersteunen en te waarborgen. Daarnaast faciliteert de campus in Veldhoven dagelijks ook een aansprekende en inspirerende werk-, en deels leefomgeving, voor +/- 12.500 medewerkers. ASML heeft wereldwijd verschillende productiefaciliteiten en kantoren.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Lokaal verantwoordelijk voor het beheer en management van verschillende contracten, sourcing strategieën ten behoeve van aanbestedingen, het optimaliseren van contracten en het ontwikkelen van contractmanagementkaders voor de CRE / F&M producten en diensten. Hiervoor werk je samen met specialisten van hard services, asset managers en competence managers. 
 • Lokaal beheren en doorontwikkelen van relaties met partners en providers met als doel duurzame en betrouwbare partnerschappen tot stand te brengen die leveranciers, en ASML, stimuleren om hun diensten producten en samenwerking continu te verbeteren. 
 • Bijdragen aan de realisatie van de (global)-doelstellingen van CRE / F&M.
 • Wereldwijd verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een sterk wereldwijd raamwerk voor CRE / F&M sourcing-, supplier-, contract- en performance management door onder andere het opzetten van rapportagesystemen voor financiële en output performance, sterke contract management processen, en uitgaven- en prestatieanalyses en sourcing strategieën. 
 • Ondersteuning van lokale sites door professionele sourcing-, contract- en leveranciersbeheerstrategieën aan te leveren en te implementeren.
 • Initiëren en stimuleren, samen met partners en providers, van sociale en technische innovaties.

De CRE / F&M afdeling maakt de missie van ASML mogelijk door het beheren en onderhouden van assets (gebouwen, gebouw gebonden installaties en terreinen) om de primaire processen van ASML optimaal te ondersteunen. De Contract & Supplier Manager maakt deel uit van het team Data, Delivery & Supply Management dat onderdeel is van de afdeling Facility en Maintenance. Naast de afdeling Facility en Maintenance bestaat de global afdeling CRE uit CRE Projects, CRE Business Partners en CRE Vastgoed Ontwikkeling.

Over het bedrijf

ASML, een succesvolle Nederlandse hightech onderneming, produceert complexe lithografie machines die chipproducenten inzetten voor de productie van IC’s. ASML loopt voorop in de technologie en levert systemen aan alle toonaangevende chipfabrikanten over de hele wereld. De medewerkers van ASML behoren tot de creatiefste denkers in de natuurkunde, wiskunde, scheikunde, werktuigbouwkunde en software. Zij werken dagelijks samen in hechte multidisciplinaire teams waarin men naar elkaar luistert, van elkaar leert en onderling ideeën uitwisselt. Het is de ideale omgeving voor professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Het hoofdkantoor van ASML bevindt zich in Veldhoven.

Aanbod

YER biedt 2 opties:

 • werken bij ASML via YER als contractor: salaris max.: €100k/jaar
 • werken bij ASML via YER als freelancer: uurtarief max. €90,-/uur

Dit betreft een opdracht voor max. 2 jaar.

Profiel

Education

Bachelor of Master diploma in bedrijfseconomie, (werktuig)bouwkunde, bedrijfskunde, maintenance & asset management. Bij voorkeur een combinatie van techniek en bedrijfskunde.

Experience

5-7 jaar relevante werkervaring, met name ervaring in het managen van grote/complexe contracten op het gebied van hard services/asset maintenance. Ervaring met en kennis van diverse technische domeinen en asset maintenance. Deze rol vereist ervaring op- en met industriële locaties.

Skills:

 • In staat om een complex stakeholders veld goed te managen
 • Sterk in relatiebeheer (opzetten van effectieve netwerken, uitbouwen van relaties)
 • Op strategisch niveau kunnen denken en acteren, maar ook de stap naar tactisch en operationeel niveau makkelijk kunnen maken
 • Zelfstarter, gericht op innovatie, continu verbetering en in staat om samen een visie te creëren
 • Resultaat- en kwaliteitsgericht
 • Goed ontwikkelde analytische vaardigheden en financiële inzicht
 • Samenwerkend vaardig en in staat om verschillende experts en stakeholders met elkaar te verbinden
 • Veranderings- en ontwikkelinggericht
 • Kennis van de Asset Maintenance markt en technieken
Deel dit met mijn netwerk: