Advocaat-stagiaire

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke voorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10018171
 • Locatie Amsterdam / Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Legal

Samenvatting

Mooie uitdaging als advocaat-stagiaire bij advocatenkantoor HabrakenRutten. Het kantoor richt zich volledig op grote, complexe projecten in de sectoren vastgoed, infrastructuur, energie en IT/tech, waarbij de kwaliteit van een topkantoor wordt gecombineerd met praktische, hands-on advisering.

Over de functie

Als advocaat-stagiaire versterk je het bestaande team van advocaat-stagiaires en ondersteun je de advocaten van HabrakenRutten in het adviseren, onderhandelen en/of procederen voor cliënten. De projecten waar je aan gaat werken hebben over het algemeen een groot financieel belang en een grote maatschappelijke relevantie. Dit vraagt om een generalistische benadering. Hierbij kan je denken aan vraagstukken op het gebied van bouwrecht, bestuursrecht, contractenrecht, vennootschapsrecht, aanbestedingsrecht, insolventierecht, goederenrecht, financiering of zekerheden, IT-recht en privacy. 

Je krijgt de kans om met verschillende collega's en partners van HabrakenRutten samen te werken aan uiteenlopende projecten en zaken. De lijnen zijn kort en je krijgt veel verantwoordelijkheid waardoor je een steile leercurve hebt. Tijdens jouw advocaat-stage word je breed opgeleid en leer je de verschillende kanten van de advocatuur kennen: adviseren, procederen en onderhandelen. Daarnaast krijg je de ruimte om een focus te ontwikkelen op de gebieden die jou het meest aanspreken.

Over het bedrijf

HabrakenRutten richt zich volledig op gebouwde activa in de sectoren vastgoed, infrastructuur, energie en IT/tech. Binnen deze specialisatie is HabrakenRutten het nummer één advocatenkantoor in Nederland. Zij adviseren hun nationale en internationale cliënten bij complexe innovatieve projecten die brede juridische kennis en ervaring vereisen. 

HabrakenRutten legt de lat hoog in een prettige werkomgeving. HabrakenRutten bestaat uit allround advocaten die adviseren, onderhandelen en procederen, die de kansen, risico’s en behoeften van de relevante sectoren kennen, die geschillen kunnen bijsturen, beheersen of voorkomen en die weten wat market practice is. Zij combineren de kwaliteit en mentaliteit van een topkantoor met praktisch, hands-on advies. 

HabrakenRutten wil verder groeien tot een advocatuurlijk ‘merk’ in de sectoren infrastructuur, vastgoed, energie en IT/tech. Mede om die reden zet HabrakenRutten sterk in op ‘eigen kweek’.

Aanbod

HabrakenRutten biedt een uitdagende werkomgeving met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Je krijgt de kans om mee te werken aan grote, innovatieve en complexe projecten en daarin breed te adviseren en actief mee vorm te geven aan de toekomst.

HabrakenRutten zet, als gezegd, in op ‘eigen kweek’. In dat kader beschikt HabrakenRutten over een eigen opleidingsprogramma, de Fundatie, waaraan iedereen – van stagiaire tot en met partner - deelneemt. Daarin wordt naast het op peil houden van juridisch inhoudelijke kennis, ook nadrukkelijk aandacht besteed aan het ontwikkelen van relevante vaardigheden in brede zin (commercieel, technisch en financieel).

Daarnaast biedt HabrakenRutten een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket op ‘Zuidas’-niveau.

Profiel

HabrakenRutten zoekt een beginnende ambitieuze advocaat-stagiaire die het team van stagiaires komt versterken. Jij beschikt over:

 • Een (bijna) afgeronde master Nederlands recht, in privaatrechtelijke richting
 • Een sterk juridisch analytisch vermogen en gedegen kennis van het recht
 • Affiniteit met de sectoren vastgoed, infrastructuur, energie en IT/tech
 • Een drive om diepgravend onderzoek te doen naar feitelijke en juridische vraagstukken
 • Doorzettingsvermogen en veerkracht om goed te presteren onder druk en je bent eerlijk en betrouwbaar
 • Een hoge mate van zelfstandigheid en staat stevig in je schoenen
Deel dit met mijn netwerk: