Proposal Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10018704
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Samenvatting

Heb jij 3 jaar relevante werkervaring in een technisch, commerciële omgeving? En weet jij als geen ander een bidproces aan te sturen en te vertalen naar een winnende, commerciële aanbieding? Dan hebben wij een kans die jij moet grijpen!

Voor Alfen zoeken wij een gedreven Proposal Manager. Als Proposal Manager bij Alfen vervul je een fundamentele functie bij een bedrijf dat actief bijdraagt aan energietransitie. Een verantwoordelijke, uitdagende rol met een maatschappelijke bijdrage. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over de functie

Als Proposal Manager ben jij verantwoordelijk voor het creëren van ‘winning proposals’. Dit doe je door eerst de klantbehoeften in kaart te brengen. Jij ziet het belang van relatiemanagement in waardoor jij altijd op de hoogte bent van de eisen, behoeften en wensen van de klant. Deze klantbehoeften vertaal je naar een interne taakverdeling voor jezelf en je collega’s. Met je analytische en coördinerende vaardigheden plan en bewaak jij het hele bidproces en stuur je bij indien nodig. Jij weet onderliggende taken effectief te organiseren en te realiseren, voert de regie over de interne en externe communicatie en vertaalt dit naar een commerciële aanbieding.

De Proposal Manager bij Alfen vervult een fundamentele, coördinerende rol. Jij wordt succesvol in deze belangrijke functie door de onderstaande taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • het bewaken van de planning en kwaliteit van het bidproces
 • jij onderhoudt contact met klanten, denkt met ze mee en adviseert overeenkomstig
 • jij onderhoudt intern contact met o.a. engineers, sales, productie- en juridische collega’s, hierdoor weet jij de mogelijkheden van Alfen in te schatten en te communiceren richting de klanten
 • jij vertaalt de input van de interne en externe stakeholders naar een aantrekkelijke commerciële aanbieding
 • jij bewaakt de kwaliteitsstandaarden van Alfen en realiseert de wensen van de klant
 • het nauwkeurig updaten van de bid-tracker en rapportagetools met alle relevante informatie die ervoor zorgt dat actuele informatie toegankelijk is

Over het bedrijf

Werken bij Alfen betekent werken bij een bedrijf dat vol met energie zit, letterlijk. Al meer dan 80 jaar is dit bedrijf gepassioneerd door de ontwikkeling en innovatiekracht van de energie-industrie. Alfen vervult een centrale rol in de energietransitie met een groot portfolio aan producten, zoals transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Met een breed scala aan in eigen huis ontwikkelde producten en ruime ervaring als systeemintegrator, zet Alfen zich in om het elektriciteitsnet van de toekomst te bouwen: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

TheBattery Energy Storage

De mogelijkheid en de capaciteit van opslag van elektriciteit zal in de komende jaren een cruciale rol spelen in onze energievoorziening. Omdat steeds meer bedrijven en particulieren duurzame energie opwekken en meer mensen kiezen voor elektrische auto’s verandert de belasting van het elektriciteitsnet en wordt deze onvoorspelbaarder. Met TheBattery, Alfen’s oplossing voor energieopslag, kunnen deze pieken en dalen worden opgevangen, waarmee grote investeringen in het energienet niet nodig zullen zijn. Daarnaast is TheBattery een uitstekende keuze voor wie wil handelen in energie of een autonoom elektriciteitsnet wil opzetten in combinatie met bijvoorbeeld zonne- of windenergie.

Met een uitgebreid portfolio aan intern ontwikkelde producten en uitgebreide ervaring als systeemintegrator, faciliteert Alfen het elektriciteitsnetwerk van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Aanbod

Een zelfstandige en verantwoordelijke baan met ruimte voor eigen inbreng, nieuwe ideeën, initiatieven én ondernemerschap. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Hierbij kun je denken aan een online escaperoom of gezellige quiz met bijbehorende snacks, en als het weer kan: een bowlingavond, bezoek aan de wedstrijden van Almere City, wadlopen, en meer.

 Naast een prettige werkomgeving biedt Alfen jou een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket met daarbij de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Kortom: een prettige werkomgeving waar je de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen als professioneel, tegen een goede beloning.

Profiel

Voor Alfen zoeken wij een gedreven, ervaren Proposal Manager met een hands-on mentaliteit. Door je ervaring in de technische branche weet jij als geen ander de vertaalslag te maken tussen commercie en techniek. Dit uit zich in aantrekkelijke, commerciële aanbiedingen. Je bent commercieel, analytisch en coördinerend. Verder breng jij:

 • een afgeronde hbo-/wo-opleiding in een technische en/of bedrijfskundige richting
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol in een technische omgeving
 • ervaring met en kennis van bid- en contractmanagement
 • sterke affiniteit en interesse in energietechniek
 • kennis van, en/of affiniteit met, energieopslagsystemen
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Beheersing van de Duitse en Franse taal is een pre
Deel dit met mijn netwerk: