Sr. Marketing & Communicatie Specialist

 • Salarisindicatie Deze functie wordt beloond met een uitstekend salaris, aangevuld met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Vakgebied Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10018620
 • Locatie Antwerpen
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche (Petro)Chemical, Industrial

Samenvatting

Heb jij minimaal 5 jaar relevante (B2B) werkervaring en weet jij wel raadt met de rebranding van een merk? Dan is dit een kans die je moet grijpen! Door de groei van de organisatie, zoeken wij voor Indu-Tools een gemotiveerde en enthousiaste Sr. Marketing & Communicatie Specialist. Als Sr. Marketing & Communicatie Specialist staat jou o.a. een interessante uitdaging te wachten: de rebranding van I-Rental naar Indu-Tools. Een zelfstandige rol gepaard met vrijheid en creativiteit. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder!

Over de functie

Je werkt aan de naamsbekendheid en positionering van de Indu-Tools Group binnen de industriële verhuurbranche en voert de gehele regie over alle offline en online communicatieactiviteiten die hieruit voortvloeien. Je adviseert onze directie en het MT over strategische marketing- en communicatievraagstukken, waarbij je buiten de gebaande paden durft te denken én te acteren. Naast je verantwoordelijkheid voor het corporate communicatiebeleid vind je het leuk om over complexe, uitdagende technische projecten te schrijven en internationaal te opereren. Je werkt nauw samen met de Marketing en Communicatiemedewerker die verantwoordelijk is voor de operationele invulling.  

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert de directie en het MT over een sterke positionerings- en merkstrategie;
 • Je schrijft een meerjarig (corporate) marketing- en communicatieplan;
 • Je ontwikkelt en realiseert het overeengekomen marketing- en communicatiebeleid;
 • Je stelt het marketing- en communicatiebudget op en bewaakt/beheert deze;
 • Je bedenkt (internationale) marketingactiviteiten en -campagnes die aansluiten bij de strategische doelstellingen van de organisatie;
 • Je coördineert, analyseert en optimaliseert de Marketingplannen (o.a. inzet van online en offline communicatiemiddelen) en realiseert deze met de Marketing en Communicatiemedewerker;
 • Je schrijft (online) Nederlandse, Engelse en Franse teksten, afgestemd op onze interne en externe doelgroepen.

De afdeling Marketing en Communicatie heeft een centrale positie binnen de Indu-Tools Group. Je standplaats is in Antwerpen en/of Rotterdam, maar jouw kwaliteiten worden voor iedere vestiging ingezet. Je komt te werken in een groeiende, ambitieuze en dynamische omgeving. Je rapporteert direct aan de CEO en stuurt de Marketing- en communicatiemedewerker aan. Binnen Indu-Tools Group wordt een open en informele werksfeer gehanteerd.  

Over het bedrijf

Indu-Tools Group B.V (Indu-Tools B.V., I-Rental NV en I-Rental SAS) is specialist op het gebied van verhuur van machines en gereedschappen binnen de industrie, petrochemie & maritieme sector. We zijn een snelgroeiende, ambitieuze organisatie waarbij service aan de klant centraal staat. Wij verhuren alles wat de klant nodig heeft voor haar projecten, turnarounds of werkplaats. Indu-tools is opgericht in 2005 en in 2020 is I-Rental overgenomen. Wij zijn nu een van de grote industriële verhuurders op de Nederlandse en Belgische/Franse markt. Momenteel hebben we ongeveer 100 medewerkers in dienst en de hoofdkantoren zijn gevestigd in Rotterdam en Antwerpen.

Aanbod

Indu-Tools biedt jou een verantwoordelijke en veelzijdige functie binnen een dynamisch bedrijf, dat grenzen verlegt en waarbij het draait om kennis, kwaliteit en klantgerichtheid. Deze functie wordt beloond met een uitstekend salaris, aangevuld met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Voor Indu-Tools zoeken wij een ervaren Marketing Adviseur. Door jouw ervaring speel jij als geen ander in op de actualiteiten, trends en ontwikkelingen in de markt. Jij hebt oog voor de kansen die de markt biedt, en zet deze kansen effectief (en creatief) om in voordelen. Je hebt een hands-on-mentaliteit, bent creatief en bent een positief-kritisch gesprekspartner. Met jouw flexibiliteit, resultaatgerichtheid en vakbekwaamheid weet jij snel te schakelen in een dynamische omgeving. Verder breng jij:

 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding op het gebied van Marketing en/of Communicatie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de verhuurbranche en/of techniek;
 • Aantoonbare ervaring op gebied van het zelfstandig uitvoeren van lokale en internationale marketingcampagnes;
 • Aantoonbare ervaring in het schrijven van Nederlandse, Engelse en Franse (pre) teksten;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Beheersing van de Franse taal is een grote pre;
 • Actuele kennis van online communicatietools; SEO, e-mailmarketing, targeting campagnes, CMS-systemen en Social Media.  
Deel dit met mijn netwerk: