Accountmanager Verpakkingen

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Sales
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10019511
 • Locatie Zevenhuizen
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Food, Feed, Pharma, Manufacturing

Samenvatting

Ben jij een gedreven Accountmanager met relevante werkervaring in de (kunststof-) verpakkingen, spuitgiet industrie, industrieel ontwerp en/of projectmanagement? En heb jij affiniteit met techniek, waardoor jij als geen ander technisch advies kunt geven aan klanten? Dan is deze functie wat voor jou!

Voor Hordijk zoeken wij een Accountmanager Verpakkingen. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het maximaliseren van de omzet en het optimaliseren van de invulling van de klantbehoeften. Je komt terecht bij een organisatie die al 100 jaar klantenwensen invult en dus uitgebreide kennis en ervaring heeft binnen de branche. Wil jij hieraan bijdragen? Lees dan verder! 

Over de functie

Als Accountmanager Verpakkingen ben jij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de invulling van de klantbehoeften en het maximaliseren van de omzet. Dit realiseer jij enerzijds door de relatie met bestaande klanten te optimaliseren. Je treedt op als gespreks- en sparringpartner die de klantvraag inventariseert en passend invult. Je bent zowel adviseur als projectmanager, bijvoorbeeld op het gebied van (product) optimalisaties. Anderzijds realiseer jij dit door het benaderen van potentiële klanten door acquisitie. Jij genereert nieuwe leads door je netwerk te onderhouden en uit te bouwen én (markt)kansen te identificeren en te realiseren.

Verder word jij succesvol in deze functie door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Creatief meedenken en ontwikkelen van nieuwe verpakkingen voor klanten
 • Aanvragen genereren, verwerken, uitbrengen en opvolgen, deels in overleg met de binnendienst en R&D collega’s
 • Beoordelen en bewaken van calculaties en marges
 • Scherp volgen van trends en ontwikkelingen in de markt en hier proactief op reageren
 • Optreden als adviseur voor de klanten: jij inventariseert de behoeften en komt met passende oplossingen

Over het bedrijf

Als familiebedrijf is de Hordijk Groep een toonaangevende toeleverancier van producten en diensten voor de food- & agrisector, zowel in het binnen- als buitenland. De historie van Hordijk gaat 100 jaar terug. In 1922 richtte Groeneveld Hordijk zijn timmerbedrijf Hordijk op. Vanuit zijn netwerk had hij goed contact met tuinders. Op verzoek van hen specialiseerde hij zich in houten emballage en kasdekramen voor de tuinbouw. Inmiddels werken er zo’n 500 mensen bij de Hordijk Groep en bestaat de organisatie uit diverse productiebedrijven waarmee een omzet van 125 miljoen euro per jaar wordt gerealiseerd. Hordijk maakt onder meer kunststofverpakkingen voor (verse) voedselproducten en ontwikkelt glastuinbouwsystemen van staal en aluminium.

Jij komt de tak spuitgieten en extrusieblazen versterken. Binnen de tak van spuitgieten en extrusieblazen focust Hordijk zich op het op het op maat leveren van spuitgiet- en extrusieblaasverpakkingen voor uiteenlopende sectoren. De organisatie levert bijvoorbeeld aan de aan de food-, home & personal care- en pharma-industrie. De komende jaren wil Hordijk nog verder groeien binnen de spuitgiet- en extrusieblaasindustrie. Dit gaat Hordijk doen met kwaliteit, service en flexibiliteit. Ben jij de flexibele, commerciële accountmanager die Hordijk deze ambitie helpt realiseren?

Aanbod

Hordijk biedt een afwisselende en verantwoordelijke functie waar eigen inbreng, initiatief en nieuwe ideeën worden gewaardeerd. Je komt terecht bij een groeiend bedrijf met een goede werksfeer. Jij wordt uitstekend beloond met een aantrekkelijk salaris aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto, telefoon en laptop.

Profiel

Voor Hordijk zoeken wij een commerciële accountmanager met oog voor langetermijnrelaties. Je bent enthousiast, flexibel en vasthoudend. Mede door deze kwaliteiten en je commerciële instelling ben jij in staat de klant gedurende de relatie te adviseren. Verder breng jij:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3-5 jaar relevante verkoopervaring
 • Verkoopervaring in de kunststof-/spuitgietverpakkingsindustrie, industrieel ontwerp en projectmanagement is een pre
 • Affiniteit met techniek
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
Deel dit met mijn netwerk: