Senior Project Controller

 • Salarisindicatie Duurzame carrière, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en 38 vakantiedagen
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10019430
 • Locatie Zaandam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Construction, Industrial, Engineering

Samenvatting

Ben jij een ervaren project controller die ervaring en affiniteit heeft met een projectenorganisatie? En wil jij naast projecten in control houden ook de financiële verantwoordelijkheid hebben voor een vestiging, bij de grootste technische dienstverlener van Nederland? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Voor EQUANS zoeken wij een senior project controller. Als senior project controller vervul je een fundamentele functie waarin jij het financiële geweten binnen projectteams vormt. De projecten hebben vaak een duurzaam karakter, waarmee EQUANS een grote bijdrage levert aan de energietransitie en samenwerkt om Nederland bereikbaar te houden. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over de functie

Als senior project controller ben jij de sparringpartner en het financiële geweten binnen projectteams. Daarin is het van essentieel belang om vooruit te denken en te adviseren. Samen met de projectmanagers bewaak jij de financiële voortgang, risico’s en kansen van de projecten. Je stuurt en begeleidt het projectteam in het actueel houden van de administratie en rapportages, analyseert informatie en weet de vinger op de zere plek te leggen.. Hierdoor draag jij concreet bij aan het succesvol uitvoeren van mooie projecten! Naast de functie als project controller, vervul je de rol van “vestiging controller” in Zaandam, die collega’s van (financieel) advies voorziet. Jij wordt succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op te je nemen:

 • Signaleren van en sturen op risico’s en kansen in alle projectfases
 • Earned Value Analyses uitvoeren voor de verschillende projecten
 • Opstellen van financiële prognoses
 • Bedenken en opstellen van nieuwe verdien modellen
 • Samenstellen van financiële voortgangsrapportages
 • Proactief financiële risico’s onder de aandacht brengen bij (project)management
 • Kritische vragen stellen en verbetervoorstellen uitbrengen

Over het bedrijf

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt EQUANS opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Het bedrijf ontwerpt, installeert, realiseert, onderhoudt en adviseert over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpt EQUANS klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en is ze actief in het hart van de energietransitie, digitale en industriële transitie.

EQUANS werkt aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. EQUANS zet innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van het succes.

Aanbod

Als senior project controller kom je terecht bij een bedrijf waarin de mens op één staat. Een verantwoordelijke baan in een dynamisch bedrijf waarin jouw persoonlijke ontwikkeling als heel belangrijk wordt gezien. Verder wordt er veel georganiseerd om de medewerkers duurzaam inzetbaar te hebben en te houden. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast aandacht voor persoonlijke groei biedt EQUANS een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Je hebt bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar en daarnaast is er een actief thuiswerkbeleid. Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Profiel

Wij zoeken een zelfstandige, analytische en communicatief vaardige project controller. Je werkt gestructureerd, accuraat en praktisch. Je bent positief-kritisch waardoor je het projectteam kan voorzien van sturende, opbouwende kritiek. Daarnaast breng je een gezonde dosis humor en gezelligheid. Verder breng jij:

 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op hbo-niveau
 • Minimaal 6 jaar werkervaring binnen een (technische) projectenorganisatie
 • Kennis van projecten module binnen SAP is een pre
 • Nieuwsgierigheid, ben je service- en mensgericht, heb je een nuchtere en pragmatische aanpak
 • Initiatieven waardoor je de organisatie naar een hoger niveau tilt
Deel dit met mijn netwerk: