Inkoper Bedrijfswagens

 • Salarisindicatie Een combinatie van commercie en ondernemerschap
 • Vakgebied Procurement
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10019201
 • Locatie Nijmegen
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Automotive, Sales & Marketing

Samenvatting

Wil jij deel uitmaken van een vooruitstrevende organisatie die volop investeert in de toekomst? Zit commercie en ondernemerschap in jouw genen en heb je sterke affiniteit met de in- en verkoop van technische kapitaalgoederen? Ben jij daarnaast op zoek naar een dynamische en professionele omgeving met vrijheid waarin je jezelf kan ontwikkelen? Dan is deze positie van Inkoper Bedrijfswagens bij Den Engelsen Bedrijfswagens wat voor jou.

Over de functie

Als Inkoper Bedrijfswagens ben jij verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van een volledig nieuwe Used afdeling binnen Den Engelsen Bedrijfswagens. Dit doe je in samenwerking met de directie. Deze nieuwe afdeling gaat zich richten op de inkoop- en verkoop van gebruikte bestelwagens. Later worden hier gebruikte trucks aan toegevoegd. Used activiteiten zullen plaatsvinden vanuit de vestiging in Nijmegen onder de naam Den Engelsen Top Used. Zowel de door jou aangekochte voertuigen alsook inruilvoertuigen van de 4 dealervestigingen worden in Nijmegen verzameld, technisch gekeurd en verkoop klaar gemaakt. Op gebied van operatie krijg je ondersteuning van je collega-monteurs en operationeel manager. 

Als Inkoper ben je het gezicht van Den Engelsen Top Used. Je bent samen met je directe collega’s verantwoordelijk voor het commercieel reilen en zeilen van de afdeling. Je weet als geen ander hoe je goede handel kunt vinden. Het opbouwen van een duurzaam netwerk binnen Europa is hierbij cruciaal om succesvol te zijn. Denk hierbij aan leasemaatschappijen, autoverhuurbedrijven, auto- en dealerbedrijven en eindgebruikers. Je onderhandelt over de juiste prijs en bent selectief in wie de juiste handel kan aanbieden. Een baan met verantwoordelijkheid waar je vertrouwen en vrijheid kan verwachten. Naast inkopen draai je je hand er niet voor om om zo nu en dan ook zelf te verkopen. In deze functie rapporteer je aan de commercieel directeur.

Aanvullende taken en verantwoordelijkheden, je:

 • Bepaalt samen met de directie het occasion- en inkoopbeleid van de organisatie en bent verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan
 • Richt je op het opbouwen van een duurzaam inkoopnetwerk, het aangaan van nieuwe partnerships binnen Europa en verzorgt een gezonde inkoopfunnel
 • Denkt na over het aanboren van verkoopkanalen en de presentatie en publicatie van het aanbod

Over het bedrijf

Familiebedrijf Den Engelsen Bedrijfswagens is sinds 2019 de nieuwe eigenaar van Volkswagen Bedrijfswagencentrum Eindhoven en vier dealervestigingen van MAN in Eindhoven, Venlo, Stein en Nijmegen. Alle vestigingen hebben al tientallen jaren ervaring met de merken MAN en Volkswagen Bedrijfswagens. Twee innovatieve A-merken met een rijke historie die elkaar goed aanvullen. Kennis en vakmanschap zijn van huis uit aanwezig. De kwaliteit en service is van hoog niveau wat leidt tot een hoge klanttevredenheid en loyaliteit. De organisatie heeft ruime openingstijden en kwalitatief hoogwaardige monteurs. In 2021 zijn er meer dan 1.000 nieuwe trucks en bestelwagens verkocht.

Den Engelsen telt bijna 160 medewerkers. De cultuur van Den Engelsen is vooruitstrevend, de organisatie wil voorop blijven lopen en continu verbeteren. Het bedrijf wordt getypeerd door haar platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen. Men staat voor commitment en daarnaast staat werken met plezier staat hoog in het vaandel. Dat blijft niet ongezien want Den Engelsen Bedrijfswagens is onlangs bekroont tot Dealer van het Jaar 2022! “Samen sterk, samen trots!”.

Er is letterlijk en figuurlijk hard aan de weg getimmerd vanuit de vestiging in Nijmegen. Uitbreiding heeft plaatsgevonden omdat Den Engelsen Bedrijfswagens vanaf 1 februari 2022 de truckservice activiteiten van Nabuurs Transport heeft overgenomen, “Never a dull moment”.

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.denengelsen.eu

Aanbod

 • Je verdient een keurig salaris met resultaat gebonden bonus en provisieregeling
 • Je krijgt een auto, telefoon en laptop van de zaak
 • Je hebt een fijn team collega’s die net als jij de klant centraal stellen in het belang van de onderneming
 • Je hebt de mogelijkheid trainingen te volgen waardoor je continu werkt aan optimale vakbekwaamheid
 • Je wordt onderdeel van een gedreven, maar vooral ook gezellige club collega’s en kunt genieten van goede personeelsfeesten en borrels 

Profiel

 • Je bent commercieel ingesteld en krijgt energie van handel drijven
 • Je bent ambitieus en hebt discipline en doorzettingsvermogen om succesvol te zijn
 • Je bent zelfstandig en zelfstartend
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Voor meer informatie over deze functie neem contact op met Kaz van Wezel, Senior Consultant bij YER, bereikbaar via kazvanwezel@yer.nl of 06 294 307 41.

Deel dit met mijn netwerk: