Service Manager (Separation)

 • Salarisindicatie Aantrekkelijke primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020821
 • Locatie Cuijk
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering, Energy, Gas, Water, (Petro)Chemical, Industrial

Samenvatting

Wil je je stempel drukken op het gebied van service, onderhoud en spare parts bij één van de belangrijkste leveranciers in de Food & Processing Industrie? Deze functie is een mooie uitdaging voor een charismatisch manager met gevoel voor commercie, kwaliteit en strategie.

Voor GEA zoeken wij een Service Manager (Separation). GEA is één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerkingsindustrie. Je komt terecht bij een wereldwijd opererend bedrijf met een omzet van meer dan 4.6 miljard en een personeelsbestand van +/- 17.500 mensen. Als Service Manager vervul jij een fundamentele functie waarin jij de serviceorganisatie verder optimaliseert. Is deze omschrijving in lijn met jouw ambities? Lees dan verder.

Over de functie

GEA is volop in beweging en streeft naar optimale klanttevredenheid. Service, onderhoud en repair is één van de belangrijkste pijlers om die klanttevredenheid te realiseren. Vanwege interne doorgroei is de vacature van Service Manager ontstaan. Je bent eindverantwoordelijk voor alle Service en Onderhouds activiteiten bij de klanten in Nederland voor het onderdeel Separation. Als Manager Service draag je zorg voor het zo perfect mogelijk laten verlopen van de diverse service- en onderhoudscontracten bij klanten. Je stuurt een team aan van ongeveer 40 personen, bestaande uit Field Service Engineers, Commercie (binnen/ buitendienst), Product specialisten, Service Coördinatoren & Planning en draagt een omzetverantwoordelijkheid van ± 20 mln. Je maakt onderdeel uit van het Separation Management Team (Cuijk) en rapporteert aan de Managing Director.

Als Service Manager (Separation) bij GEA vervul je daarom een fundamentele functie binnen het bedrijf, waarin het jouw taak is de serviceorganisatie verder te optimaliseren. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de Service Strategy voor de lokale serviceorganisatie om ondersteuning en begeleiding van het hoogste niveau te realiseren. Jij wijzigt en verbetert bestaande processen of producten met als doel het ontwikkelen van de beste service om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Door dicht bij het commerciële team te staan (klantbezoeken), weet jij de behoeften van de klant nog beter te peilen. Hierdoor realiseer jij continue verbetering van de servicedienstverlening. In deze afwisselende en dynamische MT-functie krijg je te maken met commerciële-, operationele-, tactische-, strategische technische en personele vraagstukken. Je durft iemand aan te spreken op verantwoordelijkheden en stuurt op kosten, kwaliteit, doorlooptijden en ziet toe op gemaakte afspraken. Deze doelen en resultaten behaal jij onder meer door het: 

 • Managen van de Separation Service activiteiten waardoor een gezonde organische groei van ≥ 6% per jaar gerealiseerd wordt
 • Ontwikkeling en uitvoering van de Service Strategy door het stellen van doelen en het optimaliseren van serviceprocessen, methoden en instrumenten
 • Actief monitoren van markt- en concurrentietrends en daar adequaat op anticiperen
 • Optreden als liaison tussen klanten en de fabrieken in Duitsland, India en China met betrekking tot specifieke klantenorders
 • Het managen van het serviceteam, zodat zij ondersteuning kunnen bieden aan klanten, zowel technisch als niet-technisch
 • Managen en synergie zoeken met relevante interfaces, met name met andere delen van de GEA serviceorganisatie in Nederland

Over het bedrijf

GEA is één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerkingsindustrie en voor een breed scala aan andere verwerkingsindustrieën. Als internationale technologische groep is het bedrijf gericht op procestechnologie van wereldklasse en componenten voor geavanceerde productieprocessen voor verschillende markten. GEA heeft wereldwijd ongeveer 17.500 mensen in dienst en genereert een omzet van meer dan € 4,6 miljard. GEA gaat voor langetermijn groei. De groep genereert meer dan 70% van zijn omzet in de duurzame voedingsmiddelenindustrie. GEA is een markt- en technologieleider in de twee bedrijfsgebieden Equipment en Solutions. 

Als Service Manager word jij onderdeel van Separation & Flow Technologies, één van de vijf technologie georiënteerde divisies. Deze divisie omvat proces technische componenten en machines, waaronder separatoren, decanters, homogenisatoren, kleppen en pompen, die de kern vormen van veel productieprocessen. Deze oplossingen dragen bij aan een schoner milieu in tal van industriële toepassingen, zoals bij de productie van voedingsmiddelen, dranken en medicijnen. Hiermee garandeert GEA dat grondstoffen en producten veilig en efficiënt verwerkt en geproduceerd worden. 

Bij GEA werken ze mee aan de duurzaamheidsambities van zichzelf en hun klanten. Ze ontwikkelen innovatieve, efficiënte en duurzame oplossingen die elk op hun eigen wijze bijdragen aan een beter leven. Aan een betere gezondheid, meer welzijn en een duurzame leefomgeving, die ze verantwoord kunnen doorgeven aan de volgende generatie. “Engineering for a better world” noemt GEA dat. 

Het kantoor in Cuijk is compleet gerenoveerd in 2022 en een zeer aantrekkelijke moderne werkplek geworden. 

Aanbod

GEA biedt jou een interessante, afwisselende functie in een ambitieuze, internationale onderneming. In deze inspirerende werkomgeving krijg je veel verantwoordelijkheid waardoor jij jezelf op professioneel en persoonlijk gebied snel ontwikkelt. Verder biedt GEA ook andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ten slotte word jij uitstekend beloond met een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

Voor GEA zoeken wij een Service Manager met verantwoordingsgevoel en een drive om continue te verbeteren. Jij bent een natuurlijke, analytische leider met begrip van zaken, waardoor je servicestrategieën kunt ontwikkelen en implementeren waardoor de efficiency en winstgevendheid verbetert: innovaties en verandermanagement zijn jou niet onbekend. Verder ben jij communicatief sterk en een goede netwerker. Hierdoor achterhaal je de onderliggende klantbehoeften en werkt die intern uit. Verder breng jij:

 • Een afgeronde Bachelor- of Master-opleiding in de richting van Business Administration, Bedrijfskunde of Engineering
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een service gerelateerde functies
 • Praktische kennis voor het optimaliseren van serviceprocessen en daarbij behorende winstgevendheid 
 • Vermogen om te netwerken en relaties op te bouwen met klanten om feedback te verzamelen en de service te verbeteren 
 • Goede leiderschapskwaliteiten & sterke communicator
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, bij voorkeur ook Duits
Deel dit met mijn netwerk: