Manager Group Control

 • Salarisindicatie Goede arbeidsvoorwaarden en dynamische werkomgeving op het hoofdkantoor
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020482
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Engineering, Industrial

Samenvatting

Ben jij een communicatief sterke, verbindende en pragmatische persoonlijkheid met een drive om een ​​positief verschil te maken in de technologische transformatie van de finance rol? Ben jij in staat een goede helicopterview te behouden en verschillende projecten tegelijkertijd op een gestructureerde manier te beheren? Dan hebben we een kans die je niet mag missen!

Voor het hoofdkantoor van Kendrion NV in Amsterdam zijn we op zoek naar een ambitieuze Manager Group Control die zich wil aansluiten bij een innovatief, internationaal bedrijf. Je geeft leiding aan een team van 4 hoger opgeleide financials en geeft functioneel leiding aan de internationale finance en controlling community. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over de functie

Als Manager Group Control werk je op het hoofdkantoor en ben je verantwoordelijk voor het financiële management en ondersteun je de Raad van Bestuur met de benodigde financiële en zakelijke informatie om de organisatie te sturen in de richting van de langetermijndoelstellingen. Je ondersteunt de CFO bij de transformatie van de finance functie: deze functie transformeert van het verwerken van administratieve informatie, naar een hoogwaardige business partner die technologie inzet om besluitvorming te verbeteren en processen te automatiseren. Verder geef je leiding aan een team van 4 finance professionals op het hoofdkantoor en geef je functioneel leiding aan de internationale finance en controlling community. Kortom, je vervult een fundamentele rol binnen een innovatief, internationaal bedrijf. Jij wordt een succes door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Je houdt toezicht op de interne en externe rapportering van de groep, de vennootschapsbelasting en de treasury-activiteiten
 • Je ondersteunt de Raad van Bestuur bij ad-hoc projecten, zoals M&A
 • Je bewaakt de financiële prestaties van de groep en adviseert over te nemen corrigerende maatregelen, bijvoorbeeld bij werkkapitaalbeheer
 • Je bevordert de automatisering van financiële processen en het gebruik van business intelligence systemen ter ondersteuning van analyse en besluitvorming
 • Je bent verantwoordelijk voor de continue verbetering van de inrichting van financiële processen, m.b.t. de risico's en beheersmaatregelen
 • Je onderhoudt contact met externe partijen zoals de groepsaccountant, banken en belastingadviseurs

Over het bedrijf

Kendrion ontwerpt, produceert en levert intelligente actuatoren die de wereldwijde transformatie naar elektrificatie en duurzame energie helpen bevorderen. Tegenwoordig zijn deze compacte en verbonden actuatoren te vinden in windenergie, robots, fabrieks- en magazijnautomatisering, elektrische voertuigen, energiedistributie en industriële verwarmingsprocessen, waar ze de OEM-klanten over de hele wereld ondersteunen bij de overgang naar veiligere en schonere vormen van energie. Als technologiepionier en innovator, voortbouwend op een fundament van meer dan 100 jaar ervaring, wordt Kendrion gedreven door de wens om creatieve oplossingen te zoeken voor de technische uitdagingen van morgen. De organisatie neemt een brede verantwoordelijkheid voor de manier waarop er wordt gesourced, geproduceerd en gehandeld: duurzaam ondernemen is geïntegreerd in de processen en ingebed in de cultuur. Opgericht in Duitsland, met een hoofdkantoor in Nederland en genoteerd aan de Amsterdamse beurs, strekt de voetafdruk zich uit over Europa tot Amerika en Azië.

Aanbod

Kendrion biedt een verantwoordelijke allround rol in een internationale, dynamische omgeving. Je wordt onderdeel van een divers en ruimdenkend bedrijf waar iedereen als een team samenwerkt, de schouders eronder zet en streeft naar het beste. In deze belangrijke postie op het hoofdkantoor word je uitstekend beloond met een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Profiel

We zijn op zoek naar een communicatief sterke, verbindende en zelfstartende persoonlijkheid met een drive om een ​​positief verschil te maken. Om dit te realiseren breng je het vermogen om te prioriteren, een goede helicopterview te behouden en verschillende projecten tegelijkertijd op een gestructureerde manier te beheren. Verder breng jij:

 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring in een internationale omgeving
 • Een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur aangevuld met een RC- of RA-opleiding
 • Een sterke analytische achtergrond met ervaring in het werken met prestatie gerelateerde data
 • Affiniteit met informatietechnologie, zoals BI-systemen, AI en RPM
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel gesproken als geschreven
Deel dit met mijn netwerk: