Supply Chain Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Supply Chain
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021043
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, Industrial

Samenvatting

Heb jij minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende in een productie en/of Supply chain omgeving? Wil jij deze ervaring inzetten bij een duurzame marktleider die totale energieoplossingen levert? Dan hebben wij een niet te missen kans!

Voor Alfen zoeken wij een Supply Chain Manager. Alfen is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat zich internationaal profileert als specialist in totale energieoplossingen. Als Supply Chain Manager ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse en operationele aansturing van de logistieke organisatie. Een fundamentele functie bij een internationaal bedrijf dat zich in het hart van de energietransitie bevindt. Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan verder!

Over de functie

Als Supply Chain Manager ACE (Alfen Charging Equipment) ben je verantwoordelijk voor het organiseren, controleren en coördineren van de werkzaamheden binnen de afdeling ten behoeve van de optimalisatie van de logistieke organisatie. Jij stelt een afdelingsbeleid op, verdeelt en delegeert werkzaamheden onder werknemers en houdt toezicht op de voortgang hiervan. Daarnaast optimaliseer jij de logistieke organisatie door procesverbeteringen te signaleren, te initiëren en te implementeren met efficiencyverhoging en kostenbesparing tot gevolg. Je bent niet alleen intern belangrijk, ook extern ben je een niet te missen schakel: jij draagt zorg voor een constructieve samenwerking met leveranciers en ketenpartners en legt afspraken vast in (raam-)overeenkomsten.

Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen

 • Bijdragen aan de verdere standaardisatie van de operationele processen
 • Het in kaart brengen van de kpi’s
 • Aanleveren van rapportages met betrekking tot ken- en stuurgetallen binnen de afdeling
 • Signaleren en anticiperen op de ontwikkelingen in de markt
 • Borgen van een goede afstemming tussen de verschillende afdelingen.
 • Houden van doel-, functionerings- en beoordelingsgesprekken en het adviseren over individuele arbeidsvoorwaarden van de medewerkers

Over het bedrijf

Alfen is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat internationaal opereert en zich in het hart van de energietransitie bevindt. Al 85 jaar opereert Alfen als specialist in totale energieoplossingen voor de toekomst. Alfen biedt een unieke combinatie aan slimme producten en ontwerpt, ontwikkelt en bouwt aan elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's. Deze worden samengebracht in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen is één van de absolute marktleiders op het gebied van duurzaamheid en bouwt haar positie als Europees marktleider steeds verder uit. In de extreme groei die Alfen doormaakt, profiteert Alfen van haar 'firstmover advantage'.

  Alfen biedt een ruime reeks aan elektrische laadpunten voor ieder gewenst gebruik. Dit kan variëren van privégebruik tot zakelijk en in openbare terreinen. Denk hierbij aan parkeergarages en de laadvoorzieningen in het centrum van een stad. De slimme charging stations zijn er in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De krachtige combinatie van Alfen’s transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpunten maakt het mogelijk om decentrale opwek en gebruik te balanceren. Zo biedt Alfen duurzame totaaloplossingen voor een breed publiek en leveren zij een bijdrage aan de Energietransitie.

Aanbod

De markt waarin Alfen actief is biedt enorm veel uitdaging en inspiratie, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. Daarnaast onderscheidt Alfen zich in het arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan het investeren in de persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, om jezelf in een groeiende organisatie te kunnen blijven ontwikkelen. Naast het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, biedt Alfen een perfecte werk-privé balans, door een totaal van 40 vakantiedagen en ruimte voor team uitjes en ontspanning. 

In deze rol staan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, leiderschap, en eigenaarschap centraal. Het inbrengen van innovatieve ideeën en initiatieven wordt toegejuicht en gestimuleerd. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Profiel

Voor Alfen zoeken wij een Supply Chain Manager met leidinggevende ervaring. Jij weet als geen ander een team aan te sturen, te motiveren en te inspireren. Door jouw helicopterview weet jij prioriteiten te stellen, te plannen en te organiseren. Daarnaast heb jij analytisch vermogen en werk je resultaatgericht.

Verder breng jij:

 • Hbo-/wo-opleiding, bij voorkeur richting Technische Bedrijfskunde of Supply Chain Management
 • 5 - 10 jaar werkervaring als leidinggevende in een productie en/of Supply chain omgeving
 • Ervaring met Lean, TPM of andere verbeterprogramma’s is een pre
 • Kennis van en ervaring met een ERP-systeem
 • Uitstekende rapportagevaardigheden en je bent bekend met het invoeren en werken met kpi’s
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
Deel dit met mijn netwerk: