Supply Chain Specialist

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Supply Chain
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020850
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, Industrial

Samenvatting

Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als Supply Chain Specialist? Wil jij werken binnen een organisatie met toekomst waar ruimte is om jezelf te blijven ontwikkelen? Dan is deze functie op je lijf geschreven!

Voor Alfen zoeken wij een Supply Chain Specialist binnen de business unit Charging Equipment. Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Als Supply Chain Specialist ben jij verantwoordelijk voor het ondersteunen van de productieomgeving: jij zorgt ervoor dat de processen op het gebied van kwaliteit, inkoop, logistiek en efficiëntie optimaal zijn geregeld. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over de functie

Als Supply Chain Specialist ben jij verantwoordelijk voor het bewaken, borgen en optimaliseren van een efficiënte en effectieve interne en externe toevoerketen van goederen ten behoeve van productie. Jij stelt de voor productie en service benodigde materialen beschikbaar en optimaliseert de processen op het gebied van kwaliteit, inkoop, logistiek en efficiëntie. Hiermee draag jij bij aan een betrouwbaar efficiënt productie- en serviceproces en het faciliteren van projecten op gebied van kwaliteitsverbetering, processtandaardisatie, automatisering en logistiek. Naast operationele en tactische betrokkenheid, ben je in overleg met Strategisch Inkoop verantwoordelijk voor het selecteren van strategische leveranciers.

Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Bewaken van de balans tussen productie-, bestel- en voorraadkosten
 • Fungeren als gespreks- en sparringpartner voor de interne productieomgeving
 • Coördineren van een constructieve samenwerking met leveranciers
 • Realiseren van efficiëntie door processtandaardisatie, afstemming materiaalbeschikbaarheid en productietijd en verlaging operationele kosten
 • Leveren van een proactieve bijdrage aan de afdelingsdoelstellingen

Over het bedrijf

Alfen is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat internationaal opereert en zich in het hart van de energietransitie bevindt. Al 85 jaar opereert Alfen als specialist in totale energieoplossingen voor de toekomst. Alfen biedt een unieke combinatie aan slimme producten en ontwerpt, ontwikkelt en bouwt aan elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's. Deze worden samengebracht in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen is één van de absolute marktleiders op het gebied van duurzaamheid en bouwt haar positie als Europees marktleider steeds verder uit. In de extreme groei die Alfen doormaakt, profiteert Alfen van haar 'firstmover advantage'.

Alfen biedt een ruime reeks aan elektrische laadpunten voor ieder gewenst gebruik. Dit kan variëren van privégebruik tot zakelijk en in openbare terreinen. Denk hierbij aan parkeergarages en de laadvoorzieningen in het centrum van een stad. De slimme charging stations zijn er in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De krachtige combinatie van Alfen’s transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpunten maakt het mogelijk om decentrale opwek en gebruik te balanceren. Zo biedt Alfen duurzame totaaloplossingen voor een breed publiek en leveren zij een bijdrage aan de Energietransitie.

Aanbod

De markt waarin Alfen actief is biedt enorm veel uitdaging en inspiratie, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. Daarnaast onderscheidt Alfen zich in het arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan het investeren in de persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, om jezelf in een groeiende organisatie te kunnen blijven ontwikkelen. Naast het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, biedt Alfen een perfecte werk-privé balans, door een totaal van 40 vakantiedagen en ruimte voor team uitjes en ontspanning. 

In deze rol staat zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, leiderschap, en eigenaarschap centraal. Het inbrengen van innovatieve ideeën en initiatieven wordt toegejuicht en gestimuleerd. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een Supply Chain Specialist met een stevige, professioneel kritische en authentieke persoonlijkheid. Jij bent ondernemend, initiatiefrijk en assertief. Daarnaast ben je gericht op het gezamenlijk bereiken van resultaat. Dit resultaat bereik jij door middel van jouw analytische vaardigheden, oog voor detail en focus op kwaliteit.

Verder breng jij:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting supply chain of technische bedrijfskunde
 • Minimaal 3 jaar (internationale) werkervaring binnen een supply chain context
 • Kennis van en ervaring met MS Office, ERP en Business intelligence software
 • Affiniteit met operational excellence
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
Deel dit met mijn netwerk: