Knowledge Manager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020848
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, Sales & Marketing

Samenvatting

Heb jij minimaal 5 jaar ervaring op gebied van kennisdeling in een technische omgeving? Heb jij een passie voor kennismanagement en de programmamanagementvaardigheden om de implementatie van verbeterprojecten te leiden? Dan hebben wij een niet te missen kans!

Voor Alfen zoeken wij een Knowledge Manager. Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Als Knowledge Manager ben jij verantwoordelijk voor het delen van productinformatie (binnen en buiten de internationale organisatie) en het verbeteren van de (informatie)processen. Een uitdagende functie waar jij met jouw innovatieve kwaliteiten belanghebbenden optimaal bedient met relevante kennis. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over de functie

Als Knowledge Manager ben jij verantwoordelijk voor de leiding van verbeterprojecten binnen de serviceafdeling van de Laadpunten en het uitdragen van de proces- en verbetercultuur. Je evalueert de bestaande Knowledge Management praktijken binnen Alfen en identificeert Knowledge Management projecten die op korte en lage termijn waarde gaan creëren voor de full-servicemodellen. Hiermee optimaliseer jij platformen die jij onderhoudt t.b.v. een optimale kennisdeling, zodat interne afdelingen en externe stakeholders zelfredzaam worden met de Alfen producten en diensten. Hiervoor haal jij relevante productinformatie op binnen het interne (technische) team, maakt die informatie begrijpelijk en deelt dit via de meest geschikte kanalen. Als onderdeel van het team ‘Process Excellence’ verbeter jij de processen, productkwaliteit en informatievoorzieningen. Hiermee creëer je competitief voordeel en ondersteun je de internationale groei van Alfen.

Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Adviseren over de te gebruiken tool en/of platform afhankelijk van product en/of dienst (zoals trainingen, e-learning, webinars, kennisbank, instructievideo’s, nieuwe manuals)
 • Initiëren en leiden van interdisciplinaire projectteams m.b.t de ontwikkeling van tools en platformen
 • Opzetten en bewaken van processen voor het ontwikkelen van trainingen voor interne en externe stakeholders

Over het bedrijf

Alfen is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat internationaal opereert en zich in het hart van de energietransitie bevindt. Al 85 jaar opereert Alfen als specialist in totale energieoplossingen voor de toekomst. Alfen biedt een unieke combinatie aan slimme producten en ontwerpt, ontwikkelt en bouwt aan elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's. Deze worden samengebracht in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen is één van de absolute marktleiders op het gebied van duurzaamheid en bouwt haar positie als Europees marktleider steeds verder uit. In de extreme groei die Alfen doormaakt, profiteert Alfen van haar 'firstmover advantage'.

Alfen biedt een ruime reeks aan elektrische laadpunten voor ieder gewenst gebruik. Dit kan variëren van privégebruik tot zakelijk en in openbare terreinen. Denk hierbij aan parkeergarages en de laadvoorzieningen in het centrum van een stad. De slimme charging stations zijn er in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De krachtige combinatie van Alfen’s transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpunten maakt het mogelijk om decentrale opwek en gebruik te balanceren. Zo biedt Alfen duurzame totaaloplossingen voor een breed publiek en leveren zij een bijdrage aan de Energietransitie. 

Aanbod

De markt waarin Alfen actief is biedt enorm veel uitdaging en inspiratie, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. Daarnaast onderscheidt Alfen zich in het arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan het investeren in de persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, om jezelf in een groeiende organisatie te kunnen blijven ontwikkelen. Naast het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, biedt Alfen een perfecte werk-privé balans, door een totaal van 40 vakantiedagen en ruimte voor team uitjes en ontspanning. 

In deze rol staat zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, leiderschap, en eigenaarschap centraal. Het inbrengen van innovatieve ideeën en initiatieven wordt toegejuicht en gestimuleerd. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Profiel

Wij zoeken een Knowledge Manager met analytische en organisatorische vaardigheden. Jij weet projecten te organiseren en processen te structureren en prioriteren. Je toont initiatief en bent communicatief sterk waardoor je mensen mee weet te krijgen in jouw geïnitieerde veranderingen en verbeteringen. Je bent op de hoogte van de marktontwikkelingen en weet hier creatief op in te spelen.

Verder breng jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Technische Bestuurskunde, Technische Bedrijfskunde of Sustainability Management.
 • Minimaal 5 jaar ervaring op gebied van kennisdeling in een technische omgeving, bijvoorbeeld op gebied van Marketingcommunicatie, Learning & Development of training
 • Ervaring met stakeholdermanagement (in een internationale organisatie)
 • Affiniteit met elektrotechnische en/of elektronica installaties
 • Een Green of Black Belt certificaat
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een derde taal (Frans/Duits) is een pre
Deel dit met mijn netwerk: