Productmanager

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Marketing & Communication
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10020849
 • Locatie Almere
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water, High Tech, Consumer Goods, Industrial

Samenvatting

Weet jij toekomstbestendige oplossingen te bedenken en deze om te zetten in business cases? Of heb je ervaring as productmanager?

Breng jij visionaire kwaliteiten waarmee jij als geen ander in speelt op de klantbehoeften van morgen? Dan hebben wij een niet te missen kans!

Voor Alfen zoeken wij een Productmanager Charging Equipment. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt o.a. slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's. Binnen 10 jaar rijdt meer dan de helft van de mensen in Europa een elektrische auto. Dit is een van de ontwikkelingen waardoor de energiemarkt op zijn kop gaat staan. Als Productmanager Charging Equipment weet jij welke producten Alfen in de markt moet zetten om in te spelen op de klantbehoeften van morgen. Klinkt dit als een functie voor jou? Lees dan verder!

Over de functie

Als Productmanager heb jij een leidende rol waarin jij verantwoordelijk bent voor het samenstellen van het productportfolio. Je stelt de productlijnen samen en zorgt ervoor dat deze optimaal aansluiten op de dynamische behoeften in de markt. Met jouw visionaire kwaliteiten weet jij een portfolio samen te stellen die aansluit op de klantbehoeften van morgen: jij initieert productinnovaties en standaardisaties voor nationale en internationale marktsegmenten. Dit geeft het marktaandeel en de winstgevendheid van Alfen een boost. Je communiceert veelvuldig met klanten en leveranciers over de laatste trends en ontwikkelingen. Hiermee identificeer je de klantvraag en realiseer jij een oplossing voor de klant.

Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Vertalen van marktvraagstukken en klantbehoeften naar productspecificaties
 • Begeleiden van het gehele NPD (New Product Development) proces, van concept tot serviceverlening
 • Volgen van de (toekomstige) marktontwikkelingen en de klantbehoeften
 • Prioriteren van business cases: bepalen wat voorrang heeft, wat wenselijk is en wat haalbaar is

Over het bedrijf

Alfen is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat internationaal opereert en zich in het hart van de energietransitie bevindt. Al 85 jaar opereert Alfen als specialist in totale energieoplossingen voor de toekomst. Alfen biedt een unieke combinatie aan slimme producten en ontwerpt, ontwikkelt en bouwt aan elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto's. Deze worden samengebracht in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen is één van de absolute marktleiders op het gebied van duurzaamheid en bouwt haar positie als Europees marktleider steeds verder uit. In de extreme groei die Alfen doormaakt, profiteert Alfen van haar 'firstmover advantage'.

Alfen biedt een ruime reeks aan elektrische laadpunten voor ieder gewenst gebruik. Dit kan variëren van privégebruik tot zakelijk en in openbare terreinen. Denk hierbij aan parkeergarages en de laadvoorzieningen in het centrum van een stad. De slimme charging stations zijn er in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De krachtige combinatie van Alfen’s transformatorstations, energieopslagsystemen en laadpunten maakt het mogelijk om decentrale opwek en gebruik te balanceren. Zo biedt Alfen duurzame totaaloplossingen voor een breed publiek en leveren zij een bijdrage aan de Energietransitie.

Aanbod

De markt waarin Alfen actief is biedt enorm veel uitdaging en inspiratie, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. Daarnaast onderscheidt Alfen zich in het arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan het investeren in de persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, om jezelf in een groeiende organisatie te kunnen blijven ontwikkelen. Naast het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, biedt Alfen een perfecte werk-privé balans, door een totaal van 40 vakantiedagen en ruimte voor team uitjes en ontspanning. 

In deze rol staat zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, leiderschap, en eigenaarschap centraal. Het inbrengen van innovatieve ideeën en initiatieven wordt toegejuicht en gestimuleerd. Alfen is een snelgroeiend bedrijf dat met een duidelijke focus bezig is de markt te veroveren en zich richt op de energietransitie. Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de cultuur van Alfen.

Profiel

Wij zoeken een vooruitstrevende Productmanager. Jij bent op de hoogte van de marktontwikkelingen en weet passende, toekomstbestendige oplossingen te bedenken en te realiseren. Hiervoor denk jij van buiten naar binnen: je houdt jezelf op de hoogte van externe ontwikkelingen en je benut deze kennis in jouw rol. Je onderbouwt strategische en operationele keuzes en acties met een gedegen probleemanalyse en trekt juiste en realistische conclusies. Daarnaast ben jij communicatief vaardig en weet jij bruggen te slaan tussen de verschillende afdelingen binnen Alfen.

Verder breng jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld in een technische of commerciële richting.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke, technische rol
 • Kennis van of ervaring met ontwikkelen van IOT en data gedreven producten.
 • Visionaire kwaliteiten: jij denk niet alleen op korte termijn, maar weet ook op de (middel)lange termijn klantbehoeften in te vullen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een derde taal (Frans of Duits) is een pre
Deel dit met mijn netwerk: