Manager Finance en Control

  • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021241
  • Locatie Haarlem
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Non-Profit

Samenvatting

Durf jij het aan om met jouw financiële achtergrond buiten de lijntjes te kleuren en een bredere verantwoordelijkheid op je te nemen? Heb jij oog voor procesverbetering, fungeer jij graag als stevige sparringpartner voor de directie en het MT en ben je klaar voor een brede financieel managementpositie? Wil je bovendien graag bijdragen aan een veilige en duurzame drinkwatervoorziening in Nederland? Dan heeft Het Waterlaboratorium, een praktijkgerichte kennisinstelling op het gebied van wateronderzoek, een interessante functie voor je binnen het managementteam.  

Over de functie

Het Waterlaboratorium wil haar positie in de keten verstevigen, en jij gaat daar een belangrijke rol in spelen door de financiële- en businessprocessen voortdurend te vernieuwen en te optimaliseren. Je krijgt alle ruimte om eigen ideeën in te brengen, veranderingen te stimuleren en resultaten te boeken. De lijnen zijn kort en beslissingen worden snel genomen.

Een belangrijke taak binnen je werk is het samen met ICT inrichten van een geavanceerd business informatiesysteem, waarin de processen en resultaten worden gevisualiseerd. Daarnaast beheer je het ERP-systeem, en verbeter je waar nodig de werkwijzen en procedures. Je bent verantwoordelijk voor de planning & control cyclus, de financiële rapportages, investeringsanalyses, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, de jaarrekening en meerjarenplanningen. Crisismanagement en CADRI behoren eveneens tot jouw takenpakket.

Je zorgt ervoor dat middelen zo efficiënt mogelijk worden ingezet, signaleert verbeterpunten, pakt die ook op en zoekt actief de samenwerking. Je adviseert directie en MT op financieel gebied en bereidt met hen het financiële beleid voor. Ook breder in de organisatie vervul je een rol bij taken en projecten; bijvoorbeeld bij financieel- of risico-gelieerde onderwerpen. Je geeft coachend, stimulerend en motiverend leiding aan een team van drie financieel professionals en twee LEAN-medewerkers.


Meer weten over het hoe het is om te werken bij Het Waterlaboratorium, lees dan het interview met Heiko Teuber (Managing Director): https://www.yerexecutive.com/Interviews-detail/9636324/14443682/5-vragen-aan-Heiko-Teuber-Managing-director-van-Het-Waterlaboratorium.html

Over het bedrijf

Het Waterlaboratorium is een semipublieke, praktijkgerichte kennisinstelling gespecialiseerd in hoogwaardig wateronderzoek. Met haar chemische, biologische en toxicologische deskundigheid helpt het waterbeheerders en andere partijen in de waterketen hun drink- en afvalwaterzuiveringsprocessen goed te sturen. Het lab verzorgt de hele keten: vanaf het bemonsteren van bronnen, via uitgebreide analyses tot een doortimmerd advies. Zo zorgt het samen met haar klanten voor lekker en gezond drinkwater en schoon oppervlaktewater. 

Aanbod

Een verantwoordelijke positie binnen het managementteam, waarin je nauw samenwerkt met de directeur. Je komt te werken in een familiair team, waar vertrouwen, vakmanschap en zelfstandigheid de sleutelwoorden zijn. Er is veel ruimte om eigen ideeën in te brengen, veranderingen te stimuleren en resultaten te boeken. Naast een goed salaris ontvang je een vrij te besteden beloningsbudget van 21% van je salaris. Er zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, en prima secundaire arbeidsvoorwaarden: ruim aantal vakantiedagen die flexibel kunnen worden ingezet en een employabilitybudget.

Profiel

Je bent een inspirerende en verbindende collega met visie, die vertrouwen wekt en het voortouw neemt bij de implementatie van zijn of haar ideeën en innoverende strategieën. Proactief, ondernemend, hands-on, leergierig, flexibel en daadkrachtig. Je bent klaar voor een brede financieel managementpositie. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels goed. Verder heb je minimaal hbo werk- en denkniveau (afgeronde bachelor of master in bedrijfseconomie, accounting, finance of control). Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in verschillende financiële functies en bij verschillende bedrijven en affiniteit met de publieke sector. Ervaring met ERP systemen en BI, kennis van Exact of MS Dynamics is een pre. 

Deel dit met mijn netwerk: