Senior Adviseur Control

  • Salarisindicatie Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021122
  • Locatie Middelburg
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Public & Civil, Non-Profit

Samenvatting

Ben jij die getalenteerde adviseur die durft te vragen. Heb jij enkele jaren onderzoekservaring in een (semi)overheidsomgeving? Wil jij ervoor zorgen dat de Provincie Zeeland al haar processen nog beter "in control" blijft houden? Heb je affiniteit met Zeeland en/of wil je jezelf er wellicht vestigen? Dan hebben wij een niet te missen kans!

Over de functie

Jij zorgt ervoor dat de mate waarin de Provincie haar processen op orde heeft een impuls krijgt en blijft krijgen. Je richt je daarbij zowel op verbetering van de (systeem)kwaliteit als op de sturing op processen in de organisatie. Daarbij schuw je een kritische insteek niet; je durft bestaande kaders ter discussie te stellen. Je adviseert het middenmanagement en de directie – gevraagd en ongevraagd – en bent agenderend, signalerend en doortastend. Daarnaast adviseer je over organisatiebrede verbeterinitiatieven. Op uitvoerend gebied ben je onder meer betrokken bij verbijzonderde interne controles, (project)audits, 217a-onderzoeken, risicomanagement en voorkoming van fraude. Je wordt aangestuurd door de Concerncontroller en je rapporteert veelal aan de directie en Gedeputeerde Staten over grootschalige projecten binnen de Provincie. Een speerpunt van de afdeling Control is de invoering van de wettelijk verplichte rechtmatigheidsverantwoording, die verwacht wordt bij de jaarstukken van 2022. 

Over het bedrijf

De Provincie Zeeland, provincie van typische nuchterheid, handelsgeest en de Deltawerken, zet in op economische ontwikkeling, groei en vernieuwing. Daarbij wordt onder meer de strategische ligging aan zee gebruikt (tussen Rotterdam en Antwerpen) en ingezet op sectoren waar Zeeland sterk in is. De havens en logistiek, natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook recreatie en toerisme, energie, landbouw en visserij en aquacultuur. Daarnaast zijn plattelandsontwikkeling en natuurherstel onderwerpen waar het provinciebestuur aan werkt. Als werkgever zet de Provincie in op talentontwikkeling, openheid en resultaatgerichtheid. De werksfeer is open en bovenal betrokken.

Aanbod

In deze baan kun je echt je stempel drukken en wezenlijk bijdragen aan de verbetering van processen. Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 4.094 en € 5.827 (schaal 12) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop biedt de Provincie je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 22%, een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB), etc. Verder kom je te werken op één van de mooiste plekken van Zeeland: het Abdijplein van Middelburg. Je kantoor is een 900 jaar oud monumentaal pand, wie kan dat ook zeggen? Deels kun je ook thuis werken. Voor de functie is een VOG nodig, daarnaast kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Profiel

Je hebt een academische opleiding afgerond (dat hoeft niet per se bedrijfseconomie of accountancy te zijn) en bij voorkeur ervaring opgedaan bij de (semi-)overheid. Daarnaast heb je ervaring met het opzetten van complexe onderzoeksopdrachten en, het uitvoeren van projectaudits. Je bent in staat processen analytisch te bekijken, kunt op verschillende niveaus fungeren als sparring partner en weet draagvlak te creëren voor je adviezen. Verder ben je een zelfstandige en strategische adviseur met ook oog voor de belangen van de ander, werk je integraal en klantgericht en ben je omgevingsbewust en organisatiesensitief. Tenslotte ben je betrokken, heb je humor en beschik je over zowel EQ als IQ.

Deel dit met mijn netwerk: