Commercieel Projectontwikkelaar Logistiek

 • Salarisindicatie Marktconforme arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Facility & Real Estate
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021511
 • Locatie huizen
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Real Estate, Logistics & Transportation

Samenvatting

Lidl centraliseert het portfoliomanagement van de internationale logistieke vastgoedportefeuille, met als uitvalsbasis Huizen. Daar wordt een compleet nieuw team opgezet, waarbinnen jij als Commercieel Projectontwikkelaar verantwoordelijk bent voor de groei van de vastgoedportefeuille van de internationale distributiecentra. Weet jij nog meer waarde toe te voegen aan de vastgoedportefeuille van Europa’s grootste retailer Lidl? Krijg je energie van nieuwe projecten en het opbouwen van een netwerk, binnen een volledig nieuw team? Ken je bovendien de grote spelers in wereld van het logistieke vastgoed? Ben je een bouwer die wil bijdragen aan de verdere expansie van het logistiek portfolio in een dynamische omgeving? Dan is deze rol je op het lijf geschreven.

Over de functie

Je werkt in een gedreven, nieuw team samen met de disciplines assetmanagement, bouw en facilitymanagement, onder leiding van de Manager Vastgoed Logistiek. Je werkt nauw samen met verschillende (internationale) Lidl-teams aan expansie van ons internationale logistieke portfolio tegen de best mogelijke commerciële voorwaarden. Van acquisitie, via ontwikkeling tot en met de vergunningsaanvraag voor nieuwe logistieke centra van Lidl Internationaal in Nederland. Je doet onderzoek naar mogelijke locaties, draagt zorg voor de aankoop van gronden of aanhuur van nieuwe locaties en regelt de interne besluitvorming. Bovendien ben je er verantwoordelijk voor dat deze locaties volwaardige logistieke centra worden. Het aansturen van designteams en het doen van haalbaarheidsstudies zijn voor jou gesneden koek. Verder ben je in Nederland de sparringpartner voor het MT en internationaal het aanspreekpunt voor expansie van de logistieke portefeuille. Je onderhoudt contacten met gemeenten en beleggers en draagt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de lopende projecten. Ook ben je dé vertegenwoordiger van Lidl Nederland en Lidl Internationaal bij externe stakeholders zoals makelaars, beleggers en gemeenten.

Over het bedrijf

Als grootste supermarktketen in Europa is Lidl actief in 32 landen. In Nederland heeft het bedrijf meer dan 22.000 medewerkers in 440 filialen. De klant staat centraal en er is aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in het assortiment op te nemen. Ook de distributiecentra worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. De internationale logistieke structuur staat ten dienste van Lidl in heel Europa. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opzetten van centraal team dat het portfoliomanagement van de internationale vastgoedportefeuille voor zijn rekening neemt. Als locatie voor deze internationale logistieke hub is voor Nederland (Huizen) gekozen, vanwege de nabijheid van de Rotterdamse haven en een goed netwerk van verbindingswegen richting de rest van Europa. Die locatie zorgde er eerder al voor dat in Nederland naast de Nederlandse distributiecentra een groot aantal internationale food en non-food distributiecentra en overslagpunten zijn gevestigd. 

Aanbod

Werken bij Lidl is deel uitmaken van één van de meest succesvolle retailers in Europa. Het bedrijf is succesvol omdat het de zaken eenvoudig houdt, doorpakt en altijd met elkaar samenwerkt en gaat voor het en beste resultaat. Daarnaast krijg je veel vrijheid om deze nieuwe rol in te vullen. Sowieso is Lidl een grote internationale organisatie met volop groei- en opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden ter ondersteuning van jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast biedt het bedrijf je een gedegen inwerktraject waarin je uitgebreid kennis kunt maken met de organisatie, processen, cultuur en mensen. Ook hebben we een bedrijfsnetwerk (Jong Lidl), waardoor je door middel van toffe events en inspirerende activiteiten de organisatie nog beter kan leren kennen, jezelf verder kan ontwikkelen en de mogelijkheid hebt om met andere collega's te netwerken.

Profiel

Jij weet met jouw ambitie en intelligentie creatief Lidl’s knelpunten op het gebied van huisvesting op te lossen. Je bent een echte ‘hunter’ met een talent voor onderzoek en het verwerven van locaties. Je netwerk is de basis voor jouw succes. Contacten leggen en onderhouden op verschillende niveaus is voor jou geen probleem. Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, bent een pragmatische doorzetter en neemt graag de verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je iemand die het leuk vindt om te pionieren. Daarbij ben je politiek sensitief en ben jij de vertegenwoordiger van Lidl in Nederland op het vlak van Logistieke Expansie. Omdat het gaat om een nieuw vorm te geven rol kom je zeker niet in een gespreid bedje terecht. Maar dat zie jij alleen maar als een mooie uitdaging. Doorpakken is jouw motto. Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding (bijvoorbeeld Vastgoed & Makelaardij, Rechten, Real Estate Management of Planologie)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van vastgoedacquisitie, projectontwikkeling of commercieel asset management
 • Het is belangrijk dat je technisch en commercieel goed onderlegd bent, zodat je de haalbaarheid van het project goed kunt inschatten
 • Je bent een kei in strategisch en politiek handelen
 • Heb je ervaring binnen logistiek vastgoed, dan heb je een streepje voor!
 • Kennis van Duits en Engelse taal is ook een pre
Deel dit met mijn netwerk: