Construction Manager Logistiek

 • Salarisindicatie Markconforme arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Facility & Real Estate
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10021510
 • Locatie huizen
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Real Estate, Logistics & Transportation

Samenvatting

Heb jij een neus voor expansie-kansen en ben je een ster in planmatig en projectmatig werken? Ben je overtuigend, verbindend en oplossingsgericht? Bouw je graag letterlijk en figuurlijk aan iets nieuws? En ben je geïnteresseerd in duurzaam (ver)bouwen? Lidl, Europa’s grootste retailer, centraliseert het portfoliomanagement van de internationale logistiek- vastgoedportefeuille, met als uitvalsbasis Huizen. Daar wordt een compleet nieuw team opgezet, waarbinnen jij als Construction Manager verantwoordelijk bent voor de nieuwbouw, verbouw en uitbreiding van de internationale distributiecentra. Van de uitwerking van de bestekstukken via de prijsvorming tot en met de realisatie. Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team, binnen een internationaal dynamisch bedrijf en kunt voor een groot deel zelf vorm geven aan je functie.

Over de functie

Je werkt in een gedreven team samen met de disciplines acquisitie, projectontwikkeling, assetmanagement en facility management, onder leiding van de Manager Vastgoed Logistiek. Als Construction Manager Logistiek zorg je ervoor dat al onze nieuwbouw, verbouw en uitbreiding die te maken heeft met de internationale distributiecentra succesvol verloopt. Het is een brede rol, waarin je als projectleider steeds van A tot Z betrokken bent. Je weet mensen (en wensen) te verbinden en te overtuigen, en hecht aan kwaliteit en duurzaamheid. Je inventariseert wensen en eisen van internationale vastgoedcollega’s, onderhandelt over financiële aspecten, stelt rapportages op, kortom: je doet alles om de projecten te laten slagen. Afstemming met publieke organisaties zoals gemeenten en veiligheidsdiensten over vergunningen en realisatie gaat je goed af, en je aarzelt niet om knopen door te hakken. Verder ben je met veel plezier de sparringpartner binnen Lidl NL en Internationaal als het gaat om plannings-, realisatie- en uitvoeringsvraagstukken. 

Over het bedrijf

Als grootste supermarktketen in Europa is Lidl actief in 32 landen. In Nederland heeft het bedrijf meer dan 22.000 medewerkers in 440 filialen. De klant staat centraal en er is aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in het assortiment op te nemen. Ook de distributiecentra worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. De internationale logistieke structuur staat ten dienste van Lidl in heel Europa. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opzetten van centraal team dat het portfoliomanagement van de internationale vastgoedportefeuille voor zijn rekening neemt. Als locatie voor deze internationale logistieke hub is voor Nederland (Huizen) gekozen, vanwege de nabijheid van de Rotterdamse haven en een goed netwerk van verbindingswegen richting de rest van Europa. Die locatie zorgde er eerder al voor dat in Nederland naast de Nederlandse distributiecentra een groot aantal internationale food en non-food distributiecentra en overslagpunten zijn gevestigd. 

Aanbod

Dit is een en nieuw vorm te geven rol, vol uitdaging en vrijheid. Sowieso krijg je veel zelfstandigheid, stevige verantwoordelijkheden en groeikansen binnen een groot internationaal bedrijf. Het bedrijf biedt een gedegen inwerktraject waarin je uitgebreid kennismaakt met de organisatie, de processen, de cultuur en de mensen.

Verder zijn de arbeidsvoorwaarden goed, met een marktconform salaris en een auto, laptop en telefoon. 

Profiel

Je hebt vooral een stevige persoonlijkheid. Jij kan overtuigen, laat niet met je sollen, en weet als de beste verschillende partijen samen te brengen. Soms moeten er snel oplossingen worden bedacht of knopen doorgehakt worden. Dat is voor jou geen probleem, omdat je doortastend, inventief en organisatorisch sterk bent. Bij alles ben je er steeds van doordrongen dat het zaak is om zorgvuldig, maar ook kostenbewust te opereren. Daarnaast ben je analytisch sterk, ambitieus en in staat om veel verschillende projecten tegelijkertijd te managen. Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog bij je in het vaandel. Je hebt veel affiniteit met (installatie) techniek en je bent gek op projecten realiseren. Omdat het gaat om een nieuw vorm te geven rol kom je zeker niet in een gespreid bedje terecht. Jij ziet dat vooral als een mooie uitdaging. Verder:

 • Heb je hbo- of wo-diploma Bouwkunde afgerond of vergelijkbaar
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring in het begeleiden een aansturen van complexe bouwprojecten
 • Ben je toe aan een 2de of 3de stap in je carrière en hebt ervaring opgedaan in een vergelijkbare rol binnen de aannemerswereld, installatietechniek of op een bouwmanagementbureau
 • Heb je een streepje voor als je een goede kennis hebt van gebouwgebonden installaties
Deel dit met mijn netwerk: