Assetmanager Logistiek

  • Salarisindicatie Marktconforme arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Facility & Real Estate
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021508
  • Locatie huizen
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Real Estate, Logistics & Transportation

Samenvatting

Van het managen van een zeer grote logistiek-vastgoedportfolio en het onderhouden en opbouwen van een bijbehorend relatienetwerk krijg jij energie! Bovendien ben je een bouwer die graag een nieuw team van de grond tilt. Lidl, Europa’s grootste retailer, centraliseert het portfoliomanagement van de internationale logistieke vastgoedportefeuille, met als uitvalsbasis Huizen. Daar wordt een compleet nieuw team opgezet, waarbinnen jij als Assetmanager Logistiek een belangrijke rol hebt. Je bent medeverantwoordelijk voor de groei van het logistieke portfolio, en zorgt voor de continuïteit van de bestaande internationale logistieke portefeuille. In deze dynamische rol kun je echt het verschil maken en bijdragen aan de logistieke slagkracht van het bedrijf. 

Over de functie

Je komt te werken in een gedreven team, waar ook de disciplines acquisitie, projectontwikkeling, bouw en facility management deel van uitmaken, en wordt aangestuurd door de Manager Vastgoed Logistiek. Daarnaast werk je nauw samen met verschillende (internationale) Lidl-teams. Jij voert daarbinnen uitdagende projecten rondom Lidl's distributiecentra (DC's) uit. Je bent op commercieel en juridisch vlak verantwoordelijk voor het vastgoedmanagement van de DC's en levert een bijdrage aan een gezonde logistieke portefeuille. Voor de verhuurders en logistieke serviceproviders ben je het directe aanspreekpunt. Je begrijpt de bedrijfsvoering van de logistieke afdelingen – zowel nationaal als internationaal – en het belang van vastgoed voor hun bedrijfsprocessen. Samen met de Commercieel Projectontwikkelaar logistiek draag jij bij aan de expansie van het logistieke portfolio tegen de best mogelijke voorwaarden. Je bent een expert in huurovereenkomsten en koopovereenkomsten, commercieel aangelegd en weet wat marktconformiteit betekent. Je bewaakt en beheert het portfolio, maakt analyses en adviseert Lidl Internationaal bij strategische keuzes. 

Over het bedrijf

Als grootste supermarktketen in Europa is Lidl actief in 32 landen. In Nederland heeft het bedrijf meer dan 22.000 medewerkers in 440 filialen. De klant staat centraal en er is aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in het assortiment op te nemen. Ook de distributiecentra worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. De internationale logistieke structuur staat ten dienste van Lidl in heel Europa. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het opzetten van een centraal team dat het portfoliomanagement van de internationale vastgoedportefeuille voor zijn rekening neemt. Als locatie voor deze internationale logistieke hub is voor Nederland (Huizen) gekozen, vanwege de nabijheid van de Rotterdamse haven en een goed netwerk van verbindingswegen richting de rest van Europa. Die locatie zorgde er eerder al voor dat in Nederland naast de Nederlandse distributiecentra (DC's) een groot aantal internationale food en non-food DC's en overslagpunten zijn gevestigd. 

Aanbod

Werken bij Lidl is deel uitmaken van één van de meest succesvolle retailers in Europa. We zijn succesvol omdat we zaken eenvoudig houden, doorpakken, ondernemen en altijd de samenwerking opzoeken voor het beste resultaat. Daarnaast krijg je veel vrijheid om deze nieuwe rol in te vullen. Sowieso is Lidl een grote internationale organisatie met volop groei- en opleidingsmogelijkheden ter ondersteuning van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook hebben we een bedrijfsnetwerk (Jong Lidl), waardoor je door middel van toffe events en inspirerende activiteiten de organisatie nog beter kan leren kennen, jezelf verder kan ontwikkelen en de mogelijkheid hebt om met andere collega's te netwerken. Verder moet je deze functie mobiel kunnen uitvoeren, dus een auto, laptop, tablet en telefoon horen bij deze baan.

Profiel

Je hebt minimaal drie jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie in het (logistiek) vastgoed en bent toe aan een volgende stap in je carrière. Jij bent communicatief sterk en zorgt, met oog voor relatiebehoud, voor het beste onderhandelingsresultaat. Netwerken is jou niet vreemd en je hebt de juiste vaardigheden om contacten op uiteenlopende niveaus te kunnen leggen en te onderhouden. Je hebt een talent voor nauwkeurig en georganiseerd werken en je voelt je thuis in onze no-nonsense aanpakkerscultuur. Daarnaast voldoen je aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt tenminste een relevant Hbo en/of wo diploma, bijvoorbeeld in de richting van Real Estate, Vastgoedmanagement of Makelaardij en Vastgoed
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en je bent thuis in het huurrecht
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring als assetmanager/vastgoedbeheerder in een vergelijkbare functie in de logistiek of retailsector
Deel dit met mijn netwerk: