Spoorontwikkelaar

  • Salarisindicatie € 55.000 - € 82.000 bruto jaarsalaris, 13e maand, 30 vakantiedagen en een persoonlijk keuzebudget
  • Vakgebied Finance
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10021364
  • Locatie Utrecht (hybride werken is mogelijk)
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Logistics & Transportation

Samenvatting

Wil jij meebeslissen en onderhandelen over aanpassingen op en rond het spoor waar Arriva-treinen rijden of staan opgesteld? En daarmee direct invloed uitoefenen op de spoorweginfrastructuur in Nederland? Ben jij sterk in het omgaan met verschillende stakeholders en het behartigen van Arriva’s belangen? Heb je daarnaast affiniteit met juridische zaken en kun je getallen ‘lezen’ maar ook mensen verbinden? Wil je een bijdrage leveren aan Arriva’s groeistrategie? Dan is dit echt een baan voor jou. 

Over de functie

Als Spoorontwikkelaar Infra overleg en onderhandel je met ProRail over voorstellen voor aanpassingen op en rond het spoor waar Arriva-treinen rijden of staan opgesteld. Je denkt en beslist mee over grote, langdurige onderhouds-, verbeterings- en vernieuwingsprojecten. Dat doe je vanaf het opstellen van het Plan van Eisen tot en met het daadwerkelijke bouwen. Daarnaast ben je de ‘liaison officer’ tussen Prorail en Arriva: je beantwoordt complexe vragen van ProRail aan Arriva (of laat dat doen) en vice versa. Ook heb je regelmatig met andere stakeholders te maken – van omwonenden tot provincies. Je verdedigt de belangen van Arriva en brengt de wensen goed voor het voetlicht. Verder adviseer en ondersteun je het management op het gebied van spoorweginfrastructuur, inclusief het opstellen van business cases en een deel contractbeheer.  Ook bespreek, beoordeel en controleer je budgetten, offertes en nota’s. Uitdagingen de komende tijd zijn de verduurzaming van de vloot en aanbestedingen om marktaandeel te winnen. 

Over het bedrijf

Arriva staat in de top-drie van Nederlandse aanbieders van personenvervoer. Op het moment heeft het bedrijf 1550 bussen en 147 treinen rijden. Het streven is de grootste vervoerder in Nederland te worden, en een expertisecentrum te zijn op het gebied van alle ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Om dat te bereiken richtte het bedrijf in 2019 Business Improvement Support (BIS) op. Eén van de onderdelen van BIS is het Center of Excellence Vervoerkunde, dat bestaat uit 3 domeinen: spoorontwikkeling, vervoerontwikkeling en productieontwikkeling. Het team spoorontwikkeling richt zich primair op de lange-termijnontwikkelingen op het spoor en de vertaling daarvan naar de jaarlijkse dienstregelingswijzigingen. Het accountmanagement van ProRail behoort ook tot deze portefeuille. 

Aanbod

Arriva biedt je een uitdagende baan voor 40 uur per week, met naast 8 % vakantiegeld een dertiende maand en een persoonlijk keuzebudget. Je krijgt maar liefst 30 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, en de mogelijkheid om hybride te werken. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden je verder te ontwikkelen – Arriva investeert veel in haar mensen.  

Profiel

Je bent een strateeg met een geduldig karakter, die op de juiste momenten de juiste acties weet uit te voeren. Een verbinder, en (bedrijfs)politiek en bestuurlijk bewust (zowel intern als extern). Daarnaast heb je affiniteit met (spoor)infrastructuur en vind je het een uitdaging daar een bijdrage aan te leveren. Verder heb je minimaal een hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld technische bedrijfskunde, logistiek of econometrie, en vijf jaar of meer ervaring in een rol met vergelijkbare accenten als deze. Tenslotte ben je communicatief sterk en spreek en schrijf je uitstekend Nederlands.

Deel dit met mijn netwerk: