Manager Magazijnen

 • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Logistics
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022114
 • Locatie Valkenswaard
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Logistics & Transportation, Industrial

Samenvatting

Draai jij je hand niet om voor het aansturen van 230 FTE, 14 Teamleiders en 3 Supervisors die je direct aanstuurt? Word jij gelukkig van het optimaal functioneren van de afdeling Magazijnen? Ben jij een manager die echt oog heeft voor de mens en het team weet te motiveren om de doelstellingen te behalen? Dan is dit de functie voor jou!

MCB is een voorraadhoudende metaalgroothandel met twee grote magazijnen aan De Vest en de JF Kennedylaan, inclusief het moderne en volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn. Effectieve en optimaal functionerende magazijnen zijn van cruciaal belang voor het succes van MCB.

Over de functie

In de rol van Manager Magazijnen stuur je drie Supervisors aan en rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur Operations. De twee magazijnlocaties in Valkenswaard worden per locatie aangestuurd door een Supervisor, de derde Supervisor stuurt de drieploegendienst aan die verantwoordelijk is voor het laadproces. Alle Supervisors worden ondersteund door meerdere Teamleiders. Je bent verantwoordelijk voor de tijdige uitlevering van de dagelijkse orderstroom en verwerking van de diverse goederenbewegingen door een optimale inzet van medewerkers en materiaal. Je hebt als Manager Magazijnen vier hoofdverantwoordelijkheden:

 • Leidinggeven  (direct en indirect): je creëert een cultuur en sfeer die het beste in de mensen naar boven haalt en vervult een coachende rol richting je medewerkers. Je houdt in de gaten of procedures, voorschriften en instructies op het gebied van veiligheid en werkprocessen goed worden nageleefd. Ook speel je een belangrijke rol in het onderhouden en ontwikkelen van de vakkennis op de afdeling.
 • Dagelijkse aansturing van de Magazijnen: op basis van KPI’s en andere managementinformatie stuur je de afdelingsprocessen aan. Ook geef je samen met je collega’s beleidsbeslissingen vorm in de praktijk.
 • Optimaliseren van processen en de organisatie: door middel van de Lean-methodiek verbeter je de processen en resultaten van je afdeling. Je zorgt er voor dat 5S en Lean in de magazijnen blijvend worden toegepast. Daarnaast fungeer je als coördinator van verbetervoorstellen en zie je toe op de vooruitgang hiervan. Uiteindelijk realiseer je een productiviteitsstijging en verbetering van afdelings- en logistieke processen. Je werkt hiervoor nauw samen met andere afdelingen zoals Sales, Procurement en Transport.
 • Ontwikkelen en up-to-date houden van rapportages: je stelt managementrapportages op (KPI’s, forecast, planningen, etc.) en onderhoudt en beheert de logistieke managementinformatiesystemen.

Over het bedrijf

MCB levert al meer dan 80 jaar metaal. De MCB Group bestaat uit in Europa gevestigde werkmaatschappijen en er zijn ongeveer 900 medewerkers werkzaam. De organisatie zet zich in voor het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie. MCB is de metaalgroothandel die klanten begrijpt. De mensgerichte benadering staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. MCB wordt gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro, maar bovenal helpt het bedrijf partners met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei. Met een open en scherpe blik, dringt MCB door tot de kern van de business van de partners. Dat begrip zorgt voor verbinding. En zo speelt MCB een steeds belangrijkere rol in het succes van de klanten.

Aanbod

MCB biedt jou een mooie uitdaging om vanuit Valkenswaard de drie magazijnen en bijbehorende processen verder te ontwikkelen. Je krijgt een grote mate van vrijheid om samen met jouw team de beste weg te vinden om tot het beste resultaat te komen. Al met al: een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid waarin je wordt gestimuleerd in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling (oa met een E-Campus). Deze rol vervul je in een fijne werkomgeving bij een groeiend, ambitieus bedrijf dat marktleider is in de Benelux. Naast doorgroeimogelijkheden, word jij beloond met een uitstekend salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (halve 13e maand, winstdelingsregeling, 34,5 vakantiedagen).

Profiel

Je bent een enthousiaste manager die oog heeft voor de mens, maar zeker ook het resultaat niet uit het oog verliest. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels en kan communiceren op verschillende niveaus. Je bent accuraat, houdt niet van afwachten en voelt je sterk verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk en daarmee samenhangende processen. Je zet graag goede resultaten neer en neemt het initiatief. Je kijkt met een positief-kritische blik naar de processen en denkt mee over hoe het nog beter kan. Verder ben je een echte teamspeler met een goede dosis humor.

Wat breng jij mee naar MCB?

 • Je beschikt over HBO werk - en denkniveau en een aantal jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, opgedaan in een logistieke omgeving.
 • Je hebt kennis van logistieke processen, opslag- en handlingtechnieken.
 • Je hebt kennis van de logistieke en administratieve organisatie.
 • Je hebt kennis van Lean, 5S en vergelijkbare technieken.
Deel dit met mijn netwerk: