Business Unit Manager Electricity & Services

 • Salarisindicatie € 100.000 - € 120.000
 • Vakgebied Management
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10022556
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Samenvatting

Wil jij een koersbepalende afdeling opzetten from scratch? Heb je affiniteit met groene energie en werk je graag aan innovatieve projecten? Ben je commercieel maar ook een people manager en een teamspeler met verantwoordelijkheidsgevoel? Sta je bovendien stevig in je schoenen? Dan is dit echt een functie voor jou. 

Over de functie

Je gaat de compleet nieuwe business unit ‘Electricity & Services’ opzetten, die op termijn koers­bepalend zal zijn. Dat begint allemaal met jouw eigen plan. Je verzamelt de beste mensen om je heen, en zorgt voor de inrichting, continuering en uitbreiding van de afdeling. Jij bent daarbij niet alleen het aanspreekpunt, je zet initiatieven om in werkprocessen en draagt ook zorg voor nieuwe afzetmarkten. Verder draag je met jouw specialistische (technische) kennis bij aan het strategisch beleid. Je gaat strategische partnerships aan en ontwikkelt nieuwe bedrijfsprocessen, producten en diensten. Zo zorg je ervoor dat FinCo Fuel een voortrekkersrol blijft hebben binnen de branche.

Over het bedrijf

FinCo Fuel is het energiebedrijf van de toekomst. Een platform voor energieoplossingen, een verzamelplek van kennis en expertise in reductie van CO2-uitstoot en uiteindelijk 100% groen. FinCo Fuel Group werkt al een aantal jaren aan het versnellen van de energietransitie in verschillende transportsectoren. Voor alle marktsegmenten waarin FinCo actief is worden passende klimaatneutrale oplossingen gezocht. Daarvoor gaat het bedrijf regelmatig strategische samenwerkingen aan. Binnenkort bijvoorbeeld rondom productie van groene waterstof uit zonnevelden of windparken op zee. Daarnaast werkt FinCo Fuel met een partner aan Smart Off-Grid Charging toepassingen voor vervoerders die hun eigen laadstations hebben. Op dit moment is FinCo Fuel bezig met het opzetten van een nieuwe afdeling: Electricity & Services. Een nieuwe onderneming binnen de organisatie. 

Aanbod

Je wordt onderdeel van een enthousiast team waar samenwerking centraal staat. Binnen FinCo Fuel gaat werken hand in hand met een hoge funfactor en wordt er veel gedaan om het teamgevoel te ontwikkelen en te versterken. Bij FinCo Fuel werken mensen die mogelijkheden zien en ervoor gaan. Het team is er belangrijker dan het individu, en de lijnen zijn er kort. Natuurlijk zijn er gratis oplaadpunten voor elektrische auto’s, een vitaliteitsbudget van € 900,- per jaar en ook een auto/mobiliteitsbudget, telefoon en laptop horen bij het pakket. Het bedrijf betaalt daarnaast tweederde van je pensioenpremie. Het salaris bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, € 100.000 - € 120.000 exclusief bonus. 

Profiel

Je overziet het geheel, bent leergierig, oplossingsgericht, innovatief en een aanpakker. Verder ben je een verbinder met aantoonbare people management skills. Je hebt een stevige en stabiele persoonlijkheid en veel verantwoordelijkheidsgevoel. Een technische achtergrond of kennis van elektra is een pre. Verder heb je:

 • Een hbo- of academische opleiding afgerond in een commerciële of technische richting;
 • Ervaring in de (duurzame) energiesector;
 • Projectmanagementervaring;
 • Commerciële ervaring;
 • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels. 
Deel dit met mijn netwerk: