Directeur Innovatie

 • Salarisindicatie € 100.000 - € 120.000
 • Vakgebied Public
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10022546
 • Locatie Bergen op Zoom
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Sociaal domein, Ruimtelijke ordening

Samenvatting

Ben jij een visionair, vernieuwer en maatschappelijk betrokken? Denk je in mogelijkheden en weet je veranderingen tot stand te brengen? Schuw je het niet om je kritisch uit te laten en weet je tegelijkertijd anderen mee te krijgen? Dan is de rol van Directeur Innovatie bij Stadlander, een ambitieuze woningcorporatie in West-Brabant en Tholen, echt iets voor jou. 

Over de functie

Jij brengt beweging binnen Stadlander door continu ruimte te creëren voor nieuwe ideeën, strategieën, netwerken en programma’s. Je bent opbouwend kritisch, een aanjager, je verbindt externe partijen in nieuwe of bestaande ketens en stimuleert samenwerking. Dat laatste doe je onder meer door afdelingsoverstijgende programma’s op te zetten waarin je van strategisch tot operationeel beleid komt. Daarnaast werk je aan de herkenbaarheid en positionering van Stadlander. Je zoekt aansluiting bij passende, vernieuwende initiatieven en laat zien dat Stadlander ambitie heeft en zich duurzaam en maatschappelijk wil blijven ontwikkelen. Onderwerpen als circulariteit, klimaatadaptatie, participatie en big data maken deel uit van jouw portfolio. Je geeft hiërarchisch leiding aan een programmaleider en een projectleider energie en functioneel aan collega’s dwars door de organisatie heen. Je rapporteert aan de bestuurder.

Over het bedrijf

Woningcorporatie Stadlander bezit zo’n 15.000 woningen in West-Brabant en Tholen en telt rond de 165 medewerkers. De corporatie staat voor het duurzaam en betaalbaar huisvesten van mensen die niet zelfstandig een woonruimte kunnen vinden. Samen met partners werkt ze aan duurzame wijken en kernen waarin het prettig wonen is. Stadlander wil gelijke tred houden met de snel veranderende omgeving waarin zij haar werk moet uitvoeren en zet daarom sterk in op innovatieve programma’s als Energietransitie, Groene Leefomgeving, Participatie, Big Data en Woonlasten.

Aanbod

Je komt te werken bij een financieel gezonde organisatie, waarin veel vrijheid is om de rol naar eigen inzicht in te vullen. De werktijden zijn flexibel en je hebt de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Verder bieden we je een goed salaris (schaal O), een goede pensioenregeling bij SPW, (hoogwaardige) opleidingen en gebruik van een NS businesscard.

Profiel

Je brengt mee:

 • Academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring op een vergelijkbaar niveau;
 • Ruime kennis van en/of ervaring in de publieke sector;
 • Ervaring met aansturing en/of verbetering van interne bedrijfsvoering;
 • Het vermogen zakelijkheid te combineren met sociale en maatschappelijke betrokkenheid.

Om een goede afspiegeling te zijn van de maatschappij zoekt Stadlander diversiteit in het directieteam.

Deel dit met mijn netwerk: