Maintenance Engineer

  • Salarisindicatie Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Vakgebied Engineering
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-10023751
  • Locatie Botlek
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Engineering

Samenvatting

Wil jij werken bij een petrochemisch bedrijf met oog voor duurzaamheid? Houd je ervan als elke dag er anders uitziet en durf je de verantwoordelijkheid aan om een machinepark draaiende te houden? Gedij jij goed in een klein bedrijf waar iedereen elkaar kent en de klus samen geklaard wordt? Dan is deze baan bij Ducor echt iets voor jou. 

Over de functie

Samen met een tiental andere engineers vorm je de afdeling Engineering. Als expert op het gebied van Mechanisch onderhoud ben jij van essentieel belang voor Ducor en het team, teneinde onnodige stilstand van de fabriek te voorkomen en onverwachte verstoringen zo snel mogelijk te helpen oplossen. In deze functie zet je niet alleen je technische kennis in, maar ook je vaardigheden op het gebied van dataverzameling en -analyse. Je doet een deel van het voorraadbeheer en documenteert en archiveert al het uitgevoerde werk.

Samen met je collega’s van Engineering en de onderhoudsafdeling zorg je voor planmatig, preventief en correctief onderhoud aan het machinepark, zodat het aantal onderhoudsstops wordt geminimaliseerd. Je hebt regelmatig contact met collega’s van onder andere werkvoorbereiding, onderhoud en inkoop, maar ook met externe leveranciers als het gaat over revisies of inkoop van reserve-onderdelen. Verder stuur je je uitvoerende collega’s aan. 

Over het bedrijf

Ducor Petrochemicals BV, een dochteronderneming van de BAZAN Group, produceert jaarlijks meer dan 180.000 ton niet-giftige en recycleerbare polypropeen-, polyetheen- en polyolefineproducten. De producten hebben uiteenlopende toepassingen: auto-onderdelen, elektrische apparaten, textiel, verpakkingsmaterialen, tal van huishoudproducten en in de gezondheidszorg. Het bedrijf focust op samenwerkingen voor de lange termijn, waarbij het intensief met klanten samenwerkt om op maat gemaakte producten te creëren. Door de technologische kennis in combinatie met de constante drang naar innovatie kan het bedrijf kostenbesparend advies geven, waarmee klanten hun concurrentievoordeel kunnen vergroten. De eigen productielocatie in Rozenburg telt in totaal meer dan honderd medewerkers.

Aanbod

Je gaat werken in een innovatieve werkomgeving met korte lijnen. De organisatie is relatief klein: iedereen kent elkaar. In jouw hechte team werken ervaren professionals die elkaars deskundigheid uitstekend aanvullen. Samen klaren jullie de klus. De sfeer is ongedwongen, en er wordt regelmatig met het team iets ondernomen buiten werktijd. 

Profiel

Je snapt hoe een relatief kleine maar ambitieuze technische (product)organisatie reilt en zeilt en bent enthousiast om samen de klus te klaren. Je weet er het verschil te maken en je collega’s enthousiast te maken voor je ideeën. Ook kun je tegen een stootje en blijf je rustig functioneren als het wat drukker wordt. Verder:

  • Heb je een relevante hbo-opleiding afgerond;
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal om goed te kunnen spreken en schrijven met relaties en buitenlandse moedermaatschappij.
Deel dit met mijn netwerk: